Thursday, July 15, 2010

Förberedeleser inför Road Trip

Igår kom kortet för nationalparkerna som jag beställt . Vi ska ju besöka ett helt gäng med nationalparker som ligger i norra Arizona och södra Utha. Jag insåg att det skulle löna sig att beställa detta kort för 80 dollar som sedan ger oss fritt inträde i alla nationalparker under ett helt år för 80 dollar. Normalt sett kostar det ju annars kring 20-25 dollar för vaje park och varje gång man kör in över gränsen. Ska man besöka fler än en park och kanske köra in och ut mer än en gång så lönar det sig snabbt med detta kortet.

Nu är också hyrbilen bokad. Våran resplan ser ut så här:

Lördag 24 juli flyger vi härifrån till Vegas. Där hämtar vi ut hyrbilen och åker sedan direkt till Zion nationalpark i Utha.

Från Zion åker vi sedan till Grand Canyon (the north rim).

Från Grand Canyon åker vi sedan till Antelope Canyon som är en så kallat Slot Canyon och ska vara otroligt vacker att fotografera. Den ligger ute i ett indianreservat.

Sedan beger vi oss till Monument Valley som ger den där klassiska känslan av Vilda västern landskap. Det är just där de flesta Västern filmer hämtat sina storslagna natur scener.

Sedan åker vi till Blanding i Utha där det ska finnas ett riktigt coolt dinosaurie museum och just dinosarurie avtyck, ben och fossil.

Från Blanding så åker vi till Arches som är ytterligare en nationalpark i Utha. Där har man häftiga stenformationer som bildat just bågar och broar.

Vi avslutar våran road trip med fyra dygn i Vegas och tänkte även hinna med en avstickare till Death Valley i Kalifornien medans vi är där.

Måndag kväll andra augusti är vi tillbaka i Vegas. Jag börjar ana vilken cool och häftig stad detta är. Jag ser minst lika mycket fram emot Vegas som jag gör inför de häftiga naturupplevelserna i de olika nationalparkern. För att få ut så mycket av Vegas som möjligt kommer vi att bo på två olika ställen. Vi börjar med att bo på MGM hotel och Casio som är världens största hotel med över 5000 rum! Ha ha jag antar att de har en hel armé med städerskor för att täcka alla rummen med mera. Sedan kommer vi att avsluta med boende på Bellagio. Det ska nog ge ett värdigt avslut med detta berömda femstjärninga hotel. Ibland ska man faktiskt kosta på sig lite lyx. Jag har suttit och kollat in jag vet inte hur många resturanger och menyer. En livsnjutare och matlagningsinteresserad person som jag är får ju beslutsvånda över det utbudet som finns i Vegas. Helt otroligt svårt att försöka bestämma sig. Jag har som sagt suittit här varje lunch framför min jobbdator nu i över en vecka och lusläst menyer. Jag tror iallfall inte att vi kommer att bli missnöjda.I Vegas tänker vi också gå på något spa och få någon skön behandling. Jag tror inte att vi kommer spela direkt för ingen av oss är några gamblers men kolla lite då andra spelar. Jag har också bokat en show för det måste man ju se då man är där. Vi har biljetter till Cirque de Solais Zumanity.


Ikväll ska vi över till familjen G. Tillbringa en skön och avslappnad fredagkväll där med lite indisk hämtmat som vi plockar upp på vägen. Det blir nog annars en ganska lugn helg. Det kan vara skönt eftersom vi sticker iväg på våran road trip nästa lördag. Jag ska ägna mig åt att packa. Med tanke på temperaturerna som jag kollat runt bland våra resmål så gäller det nog att fokusera på svala sköna plagg. I Vegas är det ju riktigt hett just nu med ca 40 grader eller strax över detta till och med. Skillnaden är dock att det är torr värme vilket är bra mycket bättre än fuktig värme. Men nog kommer det vara varmt det är jag helt inställd på.

Jag ser redan fram emot att få sitta här på deras front porch i the hanging bed. Den är så himla mysig och skön att sitta i.

Söndag ser jag fram emot ännu en timmes njutfylld massage! Det är bara sååå skönt. Hon som masserade mig förra helgen var superbra och gav mig en lite mer special inriktad massage då hon sa att hon såg med en gång att jag tränar ganska mycket. Det var perfekt för de där musklerna som fått jobba hårt under veckan. Jag hoppas på att kunna få något sådant igen. I Vegas finns alla möjliga typer av massage och kroppsbehandlingar. Bellagio har en Athlets massage på 80 minuter fast den kommer det inte bli. Känner inte att jag kan lägga 225 dollar på något sådant. Det får nog bli en vanlig 50 minuters Swedish som alltid är skönt.

Nu är det FRIDAY! Jag kan knappt fatta att jag bara har en vecka kvar att jobba. Nästa fredag kommer jag att packa ihop alla mina grejer i en kartong och inte komma tillbaka hit dit jag ändå jobbat i fyra år. Känns lite märkligt. Men nu ska jag bara klara av några timmar på jobbet innan det är helg. Fukten och hettan råder det fortfarande ingen brist på. Igår kom iallfall ett välbehövligt regn och åska.

Ha en bra helg

12 comments:

SweFlo said...

Åh vilken härlig road trip! I Vegas rekommenderar jag att ni provar några av de finare bufferena, de är helt enorma! Nu har det redan tillkommit en hel drös med nya hotell sedan vi var där senast, men jag kommer ihåg att vi gillad ebufferena både på Bellagio, Cesar's Palace och Paris. Alla har de något eget. Det finns många finare restauranger där också, om man vill passa på att unna sig lite lyxmat. Och massor av spa såklart! Båda hotellen som ni har valt blir nog bra. Bellagio är specieltl fint tycker jag. Även om hotell slits en del i Vegas så tror jag faktiskt att de större hotellen håller rummen i bra skick och renoverar regelbundet. Glöm inte att boka några shower i förväg, det finns en hel del maffiga att se. En gång när vi var där, innan Sarah, var vi till och med på en av de där topplessshowerna. Det var ganska fånigt, men kul att se alla ameriaknsak män som satt där alldeles andäkta och titta på alla dessa tuttar, lite kul och ganska classy på den vi var på.

Åsa i Memphis said...

Åh så spännande. Jag kan förstå att det känns lite skumt att inse att om 5 arbetsdagar packa och gå därifrån... jag minns när jag lämnade universitet i Sverige efter min doktorandtid - det var lite skumt minst sagt ;)

Verkar som en toppenresa som sagt. Massor med fotomöjlighetr på stora berg, sand och mer berg. Kanske kaktusar också.

Vegas är en helt galen stad. Jag var där ensam när jag var 23 och jisses vad många intryck... Jag saknade att ha åkt upp i Eiffeltornet (Paris) eftersom man har en bra utsikt där. Sen finns ju bergochdalbanan utanpå NewYorkNewYork också, om man gillar turer utanpå hus ;) Bellagio är extra snyggt och har ju världens bästa restaurant också.

Själv minns jag hur förvånad jag blev när alla barnfamiljer ohc vanliga parturister försvann från "the strip" när klckan slog midnatt och kvar var jag, massor med män och personer som delade ut kataloger med strippor och personliga dansare.... gick man bara in på ett hotell/kasino var det fullproppat igen dock.

Pyramidhotellet (jag kommer inte ihåg namnet) bakom Excalibur har hissar på snedden och en snygg bar med egyptiskt tema om ni vill få lite "faraokänsla" :)

Anne said...

Kära vän, ni kommer i och med denna resa få uppleva så mycket så det inte är sant! Grande finale på er (nuvarande) USA-vistelse. Det upplägget och planerna kommer bara bli så grymt bra. Helt otroligt bra planering och upplägg du/ni gjort upp. Japp, det kommer att vara hett. Men som du säger, det är noll luftfuktighet (mer eller mindre) och torr värme är något helt annat att hantera än den där klibbiga fukten ni är vana vid. Så det kommer gå fina fisken för er att hantera hettan.
Det riktigt pirrar till i mig av förväntan läsa om er kommande resa och det detaljerade upplägget, låter kanonkul helt enkelt och jag är säker på att ni kommer att bli riktigt nöjda. Mixen av natur och glammiga Las Vegas, superbra.
Smart det där med nationalparkerna och att köpa ett pass. Det tipset lägger jag bakom örat och ska komma ihåg.
Det slår mig återigen, som jag skrev i ditt förra inlägg, hur otroligt mycket ni hunnit se av denna kontinent under er tid här. Mer än många infödda amerikaner gör på en livstid. Många kramar!

Marianne said...

Oj vad det börjar närma sig hemresa för er! Bara en vecka kvar på jobbet ... Sedan har du alltså ledigt tills du börjar på KI! Det måste vara härligt efter fyra amerikanska år.

Den där resan låter som en perfekt avslutning på USA. Nu googlade jag Bellagio, och det ser ju verkligen fint ut! Och vilka sviter!

Ha en jätteskön helg nu!
KRAM!

Desiree said...

Sweflo, ja det tänkte vi absolut ta och göra. Jag har läst att de bästa bufféerna finns på Bellagio och Whynn. Nog ska vi också lyxa till det vad gäller middagar. Jag ser fram emot saker som är både goda, spännande och mer avancerade än vad man finner på menyn på många andra ställen. Vi har som sagt redan bokat en show iallfall, Zumanity. Våra grannar Kim och Mike har sagt att de gärna skulle vilja bjuda oss på showen "O". Det är en fantastisk och mycket generös avskedspresent. Det ska bli jättekul att komma till Vegas.
Kram!

Åsa, jag det känns lite småmärkligt att något som man gjort så länge och ett ställe som man gått till varje dag i flera år blir något man inte kommer att återvända till. Men det känns ju bra också. Jag ser verkligen fram emot lite semester nu.
Kul att du varit i Vegas. Jag har förstått att det är ett helt galet ställe på många sätt. Men kommer vara kul att få uppleva. C har varit där innan på en konferans för några år sedan men jag har ju aldrig varit där. Ska bli sååå spännande!
Kram!

Anne, åh det känns både förväntas fullt och lite vemodigt eftersom det handlar om just The grand finale. Men jag har bestämt mig för att njuta och ha kul. Det ska bli sååå spännande och roligt att uppleva allt detta. Ja nog har vi passat på att resa runt en hel del. Jag tror det dels beror på att vi har haft resor och upplevelser som intresse men också att vi känt att vi aldrig vetat hur länge vi kommer att vara här och verkligen försökt ta vara på varje tillfälle. Sedan har vi inte heller familj här så varje gång det varit någon långhelg så har det fallit sig naturligt att vi åker iväg och upplever något då vi inte har någon här att fira thanksgivning eller memorial day eller vad det nu är för helgdag. Eller så är det den där rastlösheten i oss som finns där och suget efter upplevelser som kommer fram med jämna mellanrum. Även om vi rest så mycket så är ju detta land såå stooort och det finns fortfarande hur mycket som helst kvar. Jag ser fram emot många kommande semesterar i USA framöver.

Kraaam!

Marianne, tack så mycket. Detta känns som ett perfekt avslut. Ska bli toppenskönt med semester nu fram tills 1 september. En hel del fix och förberedelser inför den stora flytten kommer nog få tiden att hux flux försvinna.
Kram!

Saltistjejen said...

Viklen UNDERBAR resa ni kommer ha! Så roligt att ha den framför er och kunna planera och fixa innan. Å jag blir så avis! Vegas skulle jag ockås vilja besöka och gärna ett par av alla vackra Nationalparker också.
Iiih! KUL!
Ha en toppenfin helg!
Kramar!!

Desiree said...

Saltis, tack. Det ironiska blir nog att vi kommer att ha mer tid och möjligheter att utforska USA efter att vi flyttat hem till Sverige och har mer än dubbelt så mycket semester och dessutom inte behöver ta semesterdagar för umgänge med familjen. Men jag ser väldigt mycket fram emot denna resa.
Kram!

Åsa i memphis said...

Desiree> det bästa med hela saken är ju att ni kommer ha mer tid att åka runt när ni bor i Sverige men ha vännerna från när ni var hr så ni kan hälsa på och ha semester :)

Ha en riktigt bra helg nu!!

Desiree said...

Åsa, ja det är faktiskt något riktigt positivt. :-)
Ha en riktigt skön helg trots hetta och fukt vilket jag antar att ni har lika mycket i Memphis som här.

Kraaam!

Sporty Spice said...

Låter som en helt underbara resa! Jag rekommenderar helt klart att ni käkar middag på Nobhill på MGM Grand. Bland det godaste jag ätit!Gillar man spektakulärt god mat i femstjärnig men ändå relaxad miljö är det ett MÅSTE!

http://www.mgmgrand.com/restaurants/nobhill-tavern-restaurant.aspx

Desiree said...

Sporty, tack. Jag har faktiskt kollat in deras meny på nätet redan och jag gillar vad jag ser. Jag tror att vi kommer att äta en middag där :-)
Helt klart mycket att se fram emot.
Kram

Katarina said...

Vilken härlig road trip ni har framför er!

Det blir säkert en riktig minnesvärd avslutning på er USA vistelse för denna gång och med massor av foto möjligheter! USA är ett stort land och det tar tid att se sig omkring, speciellt när det är begränsad ledighet.

Jag blir avis när jag ser att ni ska till Las Vegas, jag blev faktiskt överväldigad över allt som fanns där,, häftigt värre.

Ha de gott!

Kram