Monday, September 24, 2007

Amerikanska pankakorIgår fixade vi amerikanska pankakor till frukost/brunch. De är ju lite större än plättar och lite tjockare. Jag har gått och längtat hela veckan. De blev precis så goda som jag hade föreställt mig. Vi köpte inte någon färdig pankaksmix utan gjorde dem från scratch. Därför fick vi tillfället att för första gången handla Buttermilk som lite kan liknas vid vår svenska fil. Den smakar och luktar som fil men den är inte alls lika tjock i konsistensen. Det funkade dock utmärkt att andvända den till att göra amerikanska pankakor istället för fil som vi andvändt då vi gjort dessa pankakor i Sverige. Till pankakorna hade vi färsk frukt och naturligtvis äkta lönnsirap, mmmm...gott!

Igår var det helt klart halloween tarmen som drog i mig. Jag kunde inte motstå denna söta stekspade som jag hittade på Williams Sonoma, som såg ut som en pumpa. Jag började inhandla några saker till en halloween outfit också och sedan slog jag till på Martha Stewarts special tidining om halloween. Så igår hade jag helt klart fått både pumpor och häxor på hjärnan.Buttermilk.


Halloween stekspade.

9 comments:

Annika said...

The girl is turning into Annika!!! Halloween freak nummer 1!!! Jag har ännu inte köpt ngt det här året. Du kanske intar nummer 1 platsen nu ;-)
Ska bli så kul att börja pynta upp igen!!

Amerikanska pannkakor är gott!! Håller med! Mums. Vad tyckte du om butter milk? Skulle du kunna äta det till flingorna?

Karolina var hos en kompis natten till söndag och på morgonen gjorde mamman svenska pannkakor! Trodde hon. K sa att dom var alltför tjocka och så serverades dom med sirap. Karolina passade på att tala om att svenska pannkakor är lövtunna och att dom serveras med sylt...Jag hoppas hon la fram det diplomatiskt! :-)

Petra H said...

Butter milk är det inte samma som kärnmjölk? Undrar om det är det som danskarna gillar, vet att de har ngn slags mejeriprodukt istället för vår fil...
O och jag brukar göra små, tjockare pannkakor à la amerikanskt vis med ricottaost - jättegott. Vi äter dem med Philadelphia med gräslökssmak och rökt lax - det blir nästan som blinis.
Pannkakor är vår helgfrukost-tradition eftersom vi blev tillsammans efter att jag bjudit på just pannkakor en söndag ;-)
Jag ser framemot Thanksgiving i PR, Halloween missar jag nog och förresten vet jag inte hur mycket av de amerikanska traditionerna som de har i Karibien. Jag får återkomma om det!

Desiree said...

Annika, yes I am definatley turning into you! Det tycker jag nog inte är det sämsta. Jag antar att det är halloween spöket som har greppat tag om mig och vägrar att släppa sitt grepp ;-)
Tror att jag håller mig till mjölk och flingor. Jag har faktiskt aldrig varit något större fan av fil. Barn är härliga men ärliga. Man får hoppas att det var diplomatiskt.

Petra, vet faktiskt inte om buttermilk är samma som kärnmjölk. Vet nog inte riktigt vad kärnmjölk är. Åh lät väldans gott med ricotta ost till pankakorna eller med rökt lax. Det blir nog kanongott. Att pankakor kan leda till kärlek kan man faktiskt förstå. Det ska bli kul att höra hur amerikanskt PR är eller om man har andra traditioner där som man firar.

Monica said...

Vad härliga era pannkakor såg ut och med alla den frukten....yummy! Impad att ni gjorde dem från scratch, jag har då aldrig gjort en amerikansk pannkaka från scratch...:)

Min make gör alltid pannkakor till frukost på söndagar, svenska, lövtunna med sylt eller socker och kanel (det sista tror jag att jag har med mig från Tjecko-traditionerna). Favorit hos barnen såklart!

VÅRT NYA HEM said...

Mums, vad gott det ser ut!!! Har aldrig provat amerikanska pannkakor men blev enormt sugen när jag såg din bild... :)

Kram från Jenny

Millan said...

Ah vad gott det sag ut med pannkakor!! Mums! Och vad sot stekspaden var.
Jag hade ingen aning om att buttermilk ar som fil. Buttermilk finns ju har men jag har aldrig anvant det till nagot..

Fia said...

Nu då du ändå har buttermilk hemma kan du prova att göra kotletter på Paula Dean-vis.

Benfria kotletter, banka ut dem lite grand.

Salta, peppra.

Doppa i mjöl (jag tar lite ströbröd och lite limezest också, men det är ju jag) skaka av lite, doppa i buttermilk och sedan gå tillbaks och doppa i mjölet igen.

Stek som vanligt. Du får saftiga och fina kotletter med en jättefin frasig yta.

Om du gör potatismos till kotletterna kan du använda den sista buttermilken istället för mjölk i potatismoset.

Desiree said...

Monica, de blev verkligen yummy. Svenska pankakor som är lövtunna är också hur goda som helst. Härlig söndagsfrukost med pankakor ni har. Det förstår jag att barnen gillar.

Vårt nya hem, du får ta och prova någon gång. Receptet vi andvänder kommer från Icas hemsida. Kolla in länken:

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=4907

Millan, buttermilken är ungefär som fil inte rikigt. Den är mycket lösare och rinningare men påminner klart om fil.

Fia, tackar för tipset det lät hur gott som helst. Perfekt för då vet jag vad jag ska göra av resten av buttermilken. Potatismos till kotletterna blir nog toppen.

Linda S said...

Men något som verkligen SMAKAR fil hittar du i de flesta butiker (t.o.m. Wallmart). "Bulgarian Buttermilk"

Passar kanske inte till pannkakor - men definitivt till flingorna ;-)