Monday, July 30, 2007

En utflykt till SelmaI helgen fick det bli en liten utflykt igen. Jag gillar verkligen utflykter och få chansen att se sig för i sin omgivning. Det bar alltså av till dels Montgomery som är Alabamas huvudstad. Vi åkte till State Capitol. Jag antar att det är där som Governor Bob Riley sitter och arbetar. Sedan åkte vi till Selma som är en liten typisk charming sydstats stad. Selma är känt för protestmarchen mot rasismen i södern. 1965 inträffade Bloody Sunday marchen här då 600 personer marcherade från Montgomery till Selma i protest mot rasdiskrimineringen i södern. De attackerades av många personer samt polisen. Martin Luther King har besökt Selma. Väg 80 mellan Montgomery och Selma är numer känt som Selma to Montgomery national historic trail. Polisen stod och väntade på demonstranterna just vid Edmund Pettrus bron som vi var och fotade. Det är rätt vackert och interessant att åka genom små ställen här nere i Södern. Vi passerade en del majsfält, imponerande sydstats hus och gott om Baptist kyrkor finns det. Det var dock riktigt varmt denna dag, hela 38 grader i skuggan. Man behövde inte ta många steg utanför bilen för att börja svettas. Jag hade som tur var packat med dricka för det behövdes.En av gatorna i Selma.Majsfält.Denna skylt hör ihop med bilden på kyrkan nedan.
Sydstatsflaggan.En av många Baptistkyrkor som man kan se här i södern.Finns ganska gott om gamla välbärgade sydstatshem också.Spansk mossa som jag älskar.Bron där de marcherade i protest mot segregationen och orättvisorna mot de svarta.

5 comments:

Anne-Marie said...

Kul att se bilder från södern. Det verkar så annorlunda jämfört med Kalifornien. Det är intressant med USA och alla dessa olika kulturer och områden.

Desiree said...

Ann-Marie, ja visst är det så. Det finns verkligen mycket att se.

Anne said...

Jag håller med Anne-Marie, jättekul se bilder från Södern. Än en gång förundras jag hur stort USA är och hur olika det både är och ser ut i det här landet. Du gör bra reklam för södern, jag blir inspirerad utforska dina trakter. Mycket intressant historia har ni ju runt omkring er också.

Desiree said...

Du är hjärtligt välkommen att komma och hälsa på Anne. Här finns som sagt en hel del sevärt som är vackert och interessant.

JaCal said...

Tack för titten! Spännande bilder!! Tänk så olika det kan vara i detta stora land...