Wednesday, July 7, 2010

Ft. Lauderdale

Jag passar på att ta det näst sista avsnittet från våran Florida resa som vi gjorde i slutet på maj. Sista dagen på resan tillbringade vi i Ft. Lauderdale som är Victorias hemstad. Det var ju hit vi flög in och ut från. Jag blev mycket positivt överraskad av staden. Tidigare hade jag mest tänkt och sett på den som en punkt man passerade för att komma vidare. Jag är jätteglad att vi stannade till här och tillbringade en heldag här. Ft. Lauderdale är en modern storstad men den har också det där lilla extra som den fantastiska beachen. Här kan man få stordstads puls och beach i ett. Det är en låååång och fin beach.

Det var ganska blåsigt denna dag därav de lite vildare vågorna. Men det var fortfarande gott om folk som badade. Jag tycker det var häftigt att man ser de höga skyskraporna samtidigt som man också har havet alldeles intill. Vi gick en lång och härlig promenad här längst med strandkanten. Det var bara skönt att det fläktade rejält för det var VARMT ute.

Något jag också överraskades av var att det överallt i staden fanns cykelbanor. Det märks att man tänker på ett helt annat sätt här än i Alabama och det gammla traditionella södern där det bara är bilen som gäller ALLTID. Jag la märke till att det var folk som cyklade och gick i mycket högre utsträckning än vad det är här i Albama.


Brusande skummande vågor och sedan ser man också de stora kontainer fartygen i bakgrunden som ligger för ankare här. Det är väl ett sådant fartyg som vårat bohag snart ska åka med.Liksom i Miami så känner man den moderna storstadpulsen. Jag gillar denna moderna arkitektur som fanns på många av hotellen längst med strandstråket.


Ville man inte gå på själva stranden kunde man ändå njuta av strand och havsutsikten genom att gå på den fina stenlagda strandpromenaden. Det fanns gott om folk som kom cyklandes och joggandes här.


Något som var riktigt charmigt med Ft. Lauderdale var kanalerna som slingrade sig in i stan. Ft.Lauderdale har en känsla av Vendig över sig. Underbart med detta vattenstråk mitt inne i downtown.

Florida är precis så som man tänker sig med vajande palmer och vackra moderna skyskrapor.

Vi gick en bra bit längst med kanalerna inne i stan. Här fanns också en hel del trevliga uteserveringar och resturanger längst med kanalsystemet.

I delar av downtown så ser man vackra byggnader som denna av gammal spansk kolonialstil.Man kan även ta vattentaxi eller vattenbuss längst med kanalerna. Det hade vi tyvärr inte tid att prova på men det verkade himla smidigt och enkelt. Det fanns flera hållplatser och man kan köpa en endagarsbiljett och hoppa på och av precis vart man vill och åka så mycket man vill. Tydligen anorndas även söndagsbrunch här längst med vattet och kanalerna med live Jazzmusik. Lät himla mysigt. Det fläktade skönt vid kanalerna också.

Ft. Lauderdale visade sig vara en underbar stad. Jag skulle mycket gärna återvända hit och tillbringa en hel weekend här.

6 comments:

Saltistjejen said...

Vad härligt. Vi hälsade ju på Vic och hennes familj men det var på kvälllen och vi var aldrig ute i FGt Lausweslw för att se staden och omgivningarna. Det fanns det inte tid till. Men det verkar som du säger vara ett ställe man definitivt kan hitta saker att göra.
Kram!

Marianne said...

Hahahaha, jag kan inte låta bli att skratta åt hur Saltis fick till FGt Lausweslw : D

Det verkar vara en härlig stad, inte konstigt att Vic och hennes familj fastnade för den staden. Jag har för mig att de bodde alldeles vid en sån kanal förut?

KUL att cyklingen är utbredd någonstans i USA! För om det är något land som behöver se över bilkörandet så är det ju US. Allt bygger ju på att man kör bil, så har i alla fall jag upplevt det utanför NYC. Boston kanske undantaget, men jag har aldrig varit in i Boston. Så det var verkligen en glad överraskning.

Kram!

Sporty Spice said...

Trevligt med cykelbanor! Här i CT är folk väldigt aktiva och cyklar, springer, rollerbladar och går. Men några specialla cykelbanor finns inte. Himla mysiga kanaler oxå. Hmmm, man ska kanske göra ett stopp där nästa gång. "FGt Lausweslw" verkar riktigt najs. =)

Desiree said...

Saltis, ja det var ju himla kul att ni fick tillfälle och hade tid att hälsa på Vic med familj. Ft Lauderdale var ingen stad jag tidigare tänkt på att stanna till och utforska men jag är jätteglad att vi gjorde för den överraskade på ett mycket positivt sätt.
Kram!

Marianne, ha ha ja det håller jag med om var riktigt kul. Jag förstår som sagt att Victoria med familj trivs riktigt bra där. Det verkar som om det är kring öst och västkusten man ska bo samt Florida. Här verkar folk ha en mer progresiv mentalitet och vara sportigare på många sätt. Det är underbar att det finns sådana ställen. Här nere i Alabama är det ju bara bilen som gäller. Jag gillar städer där man kan promenera eller cykla och där även kollektivtrafiken funkar.
Kram!

Sporty, ja blir det en sväng till i USA så blir det helt klart något sådant ställe där du bor där folk rör på sig mer i vardagen och där det finns sådana möjligheter. Någonstanns längst med östkusten skulle vara riktigt nice. Ha ha ja vi får döpa om det vilket Saltis redan gjort. Det är en perfekt stad för en weekendresa om man både vill få beach och stad i ett.
Kram!

Victoria said...

Visst är Fort Lauderdale fint!? Nu är det tyvärr länge sen vi var där eftersom vi flyttat, men vattenbussarna brukar vi åka när vi har besök som inte varit här tidigare. De som "kör" den berättar om kändisar som bor i de olika husen och de brukar skämta och skoja så det är en riktig upplevelse att åka båten.
Kramar//Vic

Anna, Fair and True said...

Ser verkligen trevligt ut! Och både storstadspuls och strand som du sa. Och kanalerna såg mysiga ut.

På tal om att folk gick och cyklade mer där, såg du att Alabama låg värst till vad gäller fetma?