Saturday, July 24, 2010

Landat i Vegas och åkt ut i öknen

Framme i Vegas. Flygningen gick riktigt smidigt. Det tog 3.5 timmar från Alabama hit. Nog märktes det med en gång att man landat i Vegas. Så fort man klivit av planet så möttes man av enarmadebanditer. Detta är taget på flygplatsen.

Men vi stannade inte länge i Vegas. Hämtade ut hyrbilen och begav oss norrut på Interstate 15 mot Salt Lake City (även om vi inte ska riktigt så långt norr) och körde ut i öknen.

En snabb blick av Vegas stripp och alla de berömda hotellen fick vi som hastigast då vi körde ut och genom stan. Men vi avslutar ju här så vi kommer att ha god tid på oss att bekanta oss mycket mer med Vegas.


Ut i ökenlandskapet. Helt annat landskap än vi är vana vid från Alabama. Det är torrt och kargt men vackert. Så snart man lämnade Vegas bakom sig så fanns inget annat på ett bra tag utom just väg och öken. Nog är det varmt här. Det är 40 grader eller mer. Men det är en helt annan värme. Denna torra värme är betydligt mer behaglig än den fuktiga hetta som finns i AL. 111 F var det som mest idag.


Detta var ett häftigt parti av vägen. Den hittills spikraka vägen blev plötsligt krokig och kurvig när vi körde igenom ett av bergspartierna. Se upp för fallande sten stod det på varningskyltar. Hjälp men det finns ju sten precis överallt kände vi. Vi slapp iallfall fallande stenar.

I natt tillbringar vi första natten i en liten stad som heter St. George i Utha. Den ligger någon timme söder om Zion national park dit vi sticker till imorgon bitti så snart vi vaknat. Någon som dock bjöd på lite dramatik under eftermiddagen var att det blåste upp ordentligt. Det verkade som det var kraftigt regn på väg här i öknen. Vi såg att det regnade på olika håll runt omkring oss men regnet kom aldrig just till denna lilla stad. Men på bilden ovan kan ni ser hur de mörka molnen tornade upp sig och det blåste upp och virvlade sand rätt kraftigt i luften.


Efter att vi ätit middag så åkte vi upp till ett bostadsområde som låg på en kulle med utsikt över dalen och öknen. Fotade lite och kollade in landskapet.

Solnedgång över klipporna och ökenlandskapet under våran första kväll. Hittills har semestern haft en riktigt bra början. Vi ser fram emot vacker natur imorgon i Zion national park.

6 comments:

Saltistjejen said...

Otroligt vilken häftig natur det är där! Så annorlunda n
även mot vad vi ser här på ostkusten.
Skrattade åt bilden från flygplatsen. Enarmade banditer verkade det som sagt finnas gott om! :-)
Kramar!!

Anonymous said...

人生中最好的禮物就是屬於自己的一部份............................................................

Annika said...

Fina bilder av öknen!

De enarmade banditerna på flygplatsen i Las Vegas påminner mig om Ocean's Thirteen när hotell-utvärderaren är på väg hem efter en eländig helg, och Brad Pitt riggar en enarmad maskin åt honom på flygplatsen så han vinner jackpot. Lycka till med hela resan.

David said...

Härligt...gjorde den resan för ett par veckor sen. Zion park är otroligt vackert.

Sporty Spice said...

Visst är det cool landsskap. Just på den där kringelikrokvägen åkte jag i våras. Superhäftigt. Och jag var faktiskt i St George, eller ja, jag åkte igenom. Jag höll till i Ivins, Utah som ligger typ 20 minuter utanför St George. =)

Desiree said...

Saltis, ja det är verkligen mycket annorlunda natur här i bergen och öknen. De enarmadebanditerna behöver man nog inte gå långt mellan i Vegas verkar det som.
Kram.

Annika, ja den scenen minns jag också. Tack.
Kram

David, underbart då vet du precis hur otroligt vackert här är. Det känns underbart att vara här.

Sporty, kul att du varit precis här och känner igen dig. Det är både coolt och vackert landskap som sagt.
Kram