Wednesday, June 23, 2010

Soluppgång och Solnedgång i Ft. Meyers, FL

Då börjar vi närma oss slutet på våran Florida beach semester. Det är skönt att drömma sig bort till havsbrisen och vackra stränder nu när hettan gassar med 35 grader varje dag eller mer och fukten ligger i luften som ett tjockt täcke. Att gå längst med Birminghams gator nu känns som att gå i Sahara eller något liknande. Efter 10 minuters promenad ute är man slut. Men här kommer vi till Ft.Meyers som är lite av Sweflo´s trakter. Underbart vackert.


Från Key West åkte vi nordväst mot Ft. Meyers som ligger på Floridas västkust mot Mexikanska golfen. C´s föräldrar hade åkt hit då de var och hälsade på oss här i USA i februari. De hade gillat det väldigt mycket här och rekomenderade det varmt. Det var en klassisk liten semesterstad kändes det som. Naturligtvis är det många som bor här året om men det rådde en skön och avslappnad semester stämning i denna beach town. Här tillbringade vi två nätter. C hade lyckats byta en hel del flygpoäng mot hotellnätter så vi lyckades bo båda nätterna gratis här. Hotellet låg precis vid beachen så första morgonen steg vi upp ganska tidigt och började dagen men en skön och lång beach promenad.

Det var faktiskt inte bara hotel och höga byggnader med bostadrätter här utan en härlig och skön mix av villaområden också. Något jag lagt märke till och som jag verkligen gillat här i Florida är att det finns både cykelbanor och gångvägar. Man kan promenera och man ser en hel del folk som just tar sig runt både till fots och på cykel. Sådana möjligheter finns inte alls i Alabama. En annan sak som också var mycket positiv var att stranden var tillgänglig för allmänheten på ett helt annat sätt här än på många ställen i södern där det mest är privat strand antigen för de som har sina stora flådiga hus eller för hotelgäster. Här var stranden tillgänglig för alla på ett underbart sätt. Hotel och bostadsrätter låg längre upp så att man inte kände att det tillhörde någon av dessa. C och jag tog oss en tidig morgonpromenad ute längst med strandkanten måndag morgon som var just memorial day. Underbart att få börja dagen med att se solen glittra i havet och känna den pudervita sanden mellan tårna. Vi såg lite fiskare som var ute och samlade in sin fångst men hade i princip stranden nästintill oss själva. Frukost ingick inte på hotellet här men vi åkte iväg till affären och handlade lite frukostmat då det fanns en kyl på rummet samt kaffemaskin. Vi köpte också en kylväska och gjorde iordning lite lunch som vi packade med oss. Sedan åkte vi ut till Sanibel island som är berömd för alla sina snäckor.Vi fick stranden nästintill oss själva. Det var en och annan som var ute och strosade eller joggade längst med strandkanten. Ett underbart sätt att börjad dagen med en härlig långpromenad längst med beachen på det här sättet. Andas in frisk havsluft och få höra ljudet av vågorna.

En båt med en fiskare som la ut nät, en mamma med sina två döttrar som sprang omkring i vattenbrynet och fångade något.
Fiskaren som kom med sin lilla båt och la ut sina nät eller tog upp nät. Denna fina strandfågel tyckte jag var vacker.

Från soluppgång till solnedgång. Lika vacker den fast på ett helt annat sätt. Vi satt ute vid stranden ända tills solen likt en stor röd apelsin dök nedanför horizonten.


Det är något så härligt och vackert med kusten och havet.

Vi fick njuta av en vacker solnedgång. Det märks att det är sommar och att även kvällarna är längre här. Nu gick solen ned vid strax efter åtta på kvällen och det känns som riktigt sent iallfall på dessa bredgrader.

4 comments:

Saltistjejen said...

UNDERBART!!!!!!! Som ett paradis! Särksilt att ni hade stranden mer eller mindre för er själva. Det är ju inte riktigt samma känsla när det ligger solande turister överallt.....
Hittade ni några vackra snäckor också??
och visst är det fantastiskt med just vatten. Hav, stränder, klippor, sjöar, floder, vattenfall ja det mesta i vattenväg är både fascinerande, spänande OCH rogivande på samma gång tycker jag!!
Kram!

Annika said...

JA!!
Som ett paradis!!
har aldrig varit vid Floridas golfkust, men jag kan tro att det är fint där.
Havet är alltid havet.
Älskar det så!!
KRAM!!

Desiree said...

Saltis, vi passade på att komma ut tidigt så att vi fick stranden för oss själva, kändes underbart. Både jag och C saknar vatten och kust så otroligt mycket pga av att det är så himla långt till något stort vatten och kusten härifrån Birmingham. Fem timmar får vi åka enkel väg för att komma till kusten och då behövs det en långhelg för att det ska vara värt det. Ska bli underbart att bo i Stockholm igen med vatten kring sig.
Kram!

Annika, så himla vackert. Jag hoppas bara att oljan inte förstör allt för många år framöver. Känns så lyxigt att vi fick uppleva detta med tanke på denna oljekatastrof. Passa på att njuta medans det ännu var orört.
Kram!

Anne said...

Vackra bilder, magiska bilder. Min absoluta favorit är den sista, underbart ljus på den.