Thursday, June 3, 2010

Tillbaka från beachen

Nu är vi tillbaka från våran beach semester i Florida. Vi har verkligen haft det såååå underbart! Precis som Anne skrev så känner jag att det var otroligt skönt att få komma bort från Birmingham och den inrutade vardagen här några dagar. Jag är också väldigt glad över att vi faktiskt tog oss några extra dagar och inte åkte bara över själv långhelgen (memorial day som var i måndags). Vi har fått se och uppleva mycket. Allt från modern storstad som Miami till rogivande och avslappnad semester stad som Ft.Meyers beach och Key West är. Även om det tar på energin att befinna sig på resande fot så känner jag att jag har fått massvis med energi också genom att få komma bort och få uppleva allt underbart som vi fick under dessa dagar. Jag har fått ladda batterierna och defintivt fått mersmak för resande. Vi har ju fortfarande våran längre roadtrip att se fram emot som troligtvis blir någongång i augusti.

Detta blir bara en kortis. En liten apptitretare. Jag har ännu inte hunnit gå igenom alla mina bilder så det kommer att komma flera blogginlägg om våran semester. Jag tog över 300 bilder som jag måste gå igenom och sortera. Men vi har som sagt haft toppenskönt. Det här var precis vad vi behövde båda två, att få komma iväg och få en liten semester på egen hand.

Ännu såg vi inte skymten av någon olja men den är ju tyvärr fortfarande på väg mot kusten och stränderna i Florida så det känns som om detta mycket väl kunnat vara sista njutningen av denna natur och stränder här på många år.

Idag har C åkt iväg till Atlanta för att bli amerikan. Han ringde mig precis nu och berättade att han nu är amerikan!!!!! Så nu är vi båda amrisar i våran familj. Nu har vi båda dubbelt medborgarskap och flera medborgarskap är alltid bra att ha. Nu blir vi två amrisar som återvänder till Sverige. Tyvärr verkar ceremonin vara samma dag vilket jag inte räknade med så jag kan inte vara med och fota (snyft, jag hade hemskt gärna velat vara med på ceremonin) så jag hoppas att någon på plats kan ta något foto på C med hans mobilkamera så att vi får någon liten dokumentation på denna dag.


Ännu var havet turkost och skimmrande blått som ni ser. Åh det finns inget härligare än att få borra ner tårna i pudervit sand. Jag har lyckats få en fin brun färg också. Som ni ser fick jag ha t-shirten på fast jag smörjt in mig med solskyddsfaktor 55 för att inte bli bränd. Det var rejält varmt både i luften och vattnet. Jag skulle tippa på att det gott och väl var runt 30 grader i havet. Inte mycket svalka men ändå gav det någon svalka jämfört med att sitta på land. Detta har verkligen varit en fantastisk minisemseter.

13 comments:

Jenny said...

Åh vad härligt! Ser framemot foton och reseberättelse när du har tid! Välkomna tillbaka till verkligeheten :-). Kram!

Saltistjejen said...

Vad underbart!!! Och GRATTIS till C också! Härligt att ni nu slipper fundera över sådant igen som green card eller annat "tjafs". Att ah medborgarskap och tillträde till både USA och EU är verkligen en frihet!!!!!
Hoppas också ngn kunde fota under ceremonin.
Stor varm kram!

Charlotte said...

Det låter som du haft en underbar resa. Ser fram emot läsa mer om resan.

Vi har kommit fram, men inte i bås. Vi bor på hotel just nu och har en hel del som måste fixas.. som tex ID kort för att få öppna ett bank. Nu har jag suttit totalt 3,5 timmar i kö på två olika ställen för att få ut ett ID-kort. Innan dess känns det som det enda vi kunnat göra är äta mat.. *ler* Så fort jag har ett mobilnr hör jag av mig... Ha det gott. Lotta

Desiree said...

Jenny, tack så mycket. Det kommer mer som sagt inom kort. Jag önskar så att mer semester vore del av verkligheten också :-)
Kram

Saltis, tack. Ja det är lite coolt att C nu är amris, hi hi :-)
Det blev inte mycket till foto tyvärr från ceremonin. Någon tog lite kort men det blev lite småsuddiga sa C. Ja ja men vi får iallfall något.
Kram

Charlotte, tack. Jag förstår att du har fullt upp med allt praktiskt som måste fixas. Jag minns fortfarande första tiden och hur slut man var varje kväll bara över att ta sig igenom dagen med alla nya intryck osv. Tyvärr är denna del av USA inte så modern alla gånger så att sitta i kö och vänta är något man får vänja sig vid. Folk har inte bråttom här utan allt tar den tid det tar på gott och ont. Innan ni har bil, bankkort, id, social security nummer osv är inte mycket man kan göra. Vi håller kontakten och får träffas längre fram då det lugnat sig något för er. Du får så gärna höra av dig om du har frågor eller undringar som jag kanske kan hjälpa till med.
Kram!

Anne said...

Vad roligt att höra ni haft det super!!! Jag har loggat in på din sida nu och då, ivrigt väntat få höra ni är hemma igen och få rapport :) Ser framemot mer bilder från resan när du hunnit gå igenom allt och fått mer tid.
Och förstås, stort grattis till den nyblivna amerikanen! Så häftigt och coolt som helst. Bara fördelar med dubbla medborgarskap.
Så ceremonin är samma dag, det visste inte jag heller. Men vad bra att du sa OM det skulle bli aktuellt för mig/oss nån dag, så man kan vara förberedd på att ceremon kan bli samma dag. Har du hunnit få nån mer rapport, vet du om han tyckte det var svårt,inget grillande? Skriv gärna mer senare, vore intressant höra mer detaljer.
KRAMIS!

Katarina på Filippinerna said...

Härliga bilder! ni var säkert i behov av miljöombyte och det ser ju riktigt härligt ut! Kul att höra att ni fått en blandad mix av det ena och det andra, vid er ledighet.

Väntar på mer nu!

Millan said...

Ah jag sitter har vid datorn pa kontoret och suktar efter en semester efter att ha sett dina och Annikas foton. Sa harligt ni verkar ha haft det!!
Grattis till C till medborgarskapet ocksa! Kram

Marianne said...

GRATTIS till C! Hoppas verkligen att någon kunde ta ett foto av honom så att vi får vara med på ceremonin också.

Så underbart det ser ut där på stranden. Vi får nog pallra oss iväg till Röda havet snart igen, ser jag. Minisemestrar behövs verkligen lite då och då, de är nästan mer livgivande än långsemestrar, för man riktigt känner vilket avbrott det är i vardagen. Ska bli spännande att se mer när du har sorterat!

Kramar!

Annika said...

Mmmmm...vilken aptitretare!
AAhhh...
Ni måste ha haft det lovely!!

Men du, GRATTIS till C!!!
STORT grattis!!
Underbart!!!
Jo, jag visste, tack vare en kompis, att man svärs in samma dag. SYND att du missade den ceremonin.
Hoppas ni firade ordentligt, för det ÄR värt att fira!!
MÅSTE göra slag i detta i höst!!!
MÅSTE!!!
NO, more Green cards!! NO more tjafs!!!
Grattis till C än en ggn!!!

Ser fram emot fler underbara bilder, och texter, från er resa!!!

KRAM!!!

Taina said...

Får börja med att gratulera C till det nya medborgarskapet! Kul!

Det låter som en perfekt semester och jag kan föreställa mig alla fina bilder du nu sorterar bland. Skönt att få komma iväg och slippa alla måsten. Ladda batterierna och fånga vardagen med nya krafter.

Ser framemot bilderna!

Kram

Desiree said...

Anne, tack. Det var jättekul att få läsa om eran resa till Vancouver. Jag tänkte jag skulle ta upp hur det gick till för C då han blev amris här på bloggen i något inlägg nästa vecka. Han fick ett jättefint diplom och ett brev from the president :-)
Kram

Katarina, tack det var toppen med lite miljöombyte. Det är nog något vi alla behöver med jämna mellanrum. Det kommer att komma många olika inlägg från denna resa framöver.
Kram

Millan, det var bara sååå underbart. Färgen på vattnet var helt otroligt inbjudande. Jag hoppas så att oljan inte kommer att förstöra allt det vackra här nere.
Kramis

Marianne, tack så mycket. C kom hem väldigt stolt och glad. Det är så lustigt att vi faktiskt är två amrisar nu fast vi inte känner oss ett dugg amerikanska egentligen utan fortfarande som helylle svennar. :-)
Kram

Annika, ja himla synd att jag missade cermonin. Ceremonin hade precis varit då C blev klar så han fick tydligen en helt egen minicermoni för sig själv. Jag hade försökt höra mig för på SVIV och andra utlandsforum om hur det gick till och där verkade det som om detta med ceremonin skillde sig från stat till stat eller att de förr brukade ha det vid ett separat tillfälle. Men men ... fira ska vi absolut ta och gör här. Det ska bli firande imorgon kväll. Men jag skriver ett eget inlägg om hur det gick för C mer i detalj någon gång i nästa vecka. Ja du får också se till att bli amris när det är så praktiskt att faktiskt ha två medborgarskap och du kan ha kvar ditt svenska.
KRam!!!!

Taina, tackar. Det var så skönt att få komma bort och ladda batterierna. Så skönt och så nödvändigt då och då.
KRam

Anna, Fair and True said...

Först och främst, grattis till nya amerikanen!!

Ser fram emot reseberättelsen! Vsd är det för stor roadtrip ni ska åka på i augusti? Låter spännande!

Min plats i solen said...

Hej Desiree!

Vilken fin blogg du har! :) Vad glad jag är att jag hittade hit! :)

Det låter och ser ut som ni har haft en jättehärlig resa. :)

Ha det så bra!
Kram Lotta