Monday, November 12, 2007

Crusing around in Georgia

Vi har varit och besökt det som kallas för Mini-Grand Canyon. Den ligger i Georgia som är en av Alabamas grannstater. Det var verkligen cool och vacker natur. Detta är en statepark som ligger i sydvästra Georgia och det riktiga namnet är Providence Canyon. Totalt består denna statepark av 16 canyons som på sina ställen har raviner som är upp till 45 meter djupa. Denna canyon har skapats naturligt genom erosionskrafter. Den är helt unik i sitt slag. Raviner, avgrunder, klippor och toppar i underliga men vackra formationer har skapats här. Den unika färgsättningen gör det ännu mer vackert. Här finns den karakteristiska röda jorden för södern men sedan finns också partier som är nästan kritvita. Olika typer av mineraler har fläckat jordens sediment så att man har fått detta häftiga spektra av färger.

Providence canyon är belägen strax utanför en liten stad som heter Lumpkin. Det tog oss ca 3 timmar att köra hit. Men det var väl värt att åka hit. Vi fick en strålande höstdag med blå himmel och ca 22 grader. Det fanns en liten vandringsled längst med kanten på denna canyon som man kunde följa. Utsikten och vyerna var helt magnifika. Höstfärgerna på trädern har verkligen börjat spraka på allvar nu.

Efter att vi ätit våran matsäck som vi hade packat med oss vandrade längst ner till botten på denna canyon. Naturligtvis passade vi på att ta många många foton. Här får ni se lite av Providence Canyon och dess spektakulära skönhet och unika geologi. När vi lämnat fortsatte våran bilresa ytterligare två timmar till Atlanta (Geogias huvudstad) fortsättning följer imorgon på vad vi hittade på där.


Många spektakulära vyer bjöd Providence Canyon oss på.
Svenskar som vi är hade vi med oss äkta fika i matsäcken. Kaffe och hemmabakta kanelbullar. Det kan jag säga var en hit att ha med sig. Inte dumt att njuta av vacker utsikt med en kanelbulle att mumsa på.

Vackra höstfärger bjöd oss naturen också på denna dag.

För att komma till botten på denna canyon så fick man delvis gå på en flodbädd som just nu var ganska torrlagd. Det har ju varit extrem torka här i södern. Hur man hade tagit sig in i canyonen om det hade funnits mer vatten vet jag faktiskt inte.

Rött höstlöv.

Utsikt nedifrån.


Har ni vägarna förbi Lumpkin, GA kan jag alltså varmt rekomendra Providence Canyon. The Mini-Grand Canyon of the South.

17 comments:

Saltistjejen said...

Wow Desiree!!!! Vilka underbara bilder! Coolt!!! Det verkar vara vackert och magnifikt på alla vis! Canyons är häftiga tycker jag. Så annorlunda mot vad man är van vid.
Och fikat såg jättegott ut det också!

När vi var på Kauai (en av Hawaiis öar) i somras så besökte vi deras Canyon, som kallas "The grand Canyon of the Pacific". Skithäftigt och otroligt vackert!!!
Vi stod och tittade hur länge som helst. Man kunde nästan inte få nog! :-)

Petra H said...

Verkligen jättefina foton som vanligt! Och så mysigt med kanelsbullsfika/picknick.
Så höstlikt fortfarande, här i Sverige är det snö och kyla nu - lite mysigt det också. Satt och njöt av snötäckta landskap (Östergötland och Småland) på X2000 idag - tyvärr var batteriet slut i kameran och tåget gick nog lite för snabbt för att kunna ta foton.

Annika said...

Men vad fint!! OCH vad intressant! Inte visste jag att ngt så "västkustsaktigt" existerade på denna kust!! Häftigt!!!
Jättefina bilder. Kam'ran håller vad den lovar, eller hur?
Mysigt att ta med pic-nic, det borde man göra oftare!!!

Desiree said...

Saltis, tack. Åh grand canyon of the pasific låter som ett jättehäftigt ställe. Jag har varit på Maui men har alltid velat åka till Kauai. Jag har hört att naturen där verkligen ska vara spektakulär och storslagen. Förhoppningsvis får jag chansen att åka dit någon dag.

Petra, åh så det är riktig vinter i Sverige nu. Ja det är ju vackert det också. Du får passa på att njuta av snötäckta landskap eftersom du snart beger dig till varmare bredgrader.

Annika, USA har verkligen såå mycket att erbjuda. Det känns som sagt bra att vi kommer att stanna här ett tag till så att man har chansen att besöka många fler underbara platser. Ja kameran är jag verkligen nöjd över. Det är riktigt kul att fota :-)
Håller helt med dig, picknick borde man göra oftare. Gott och mysigt.

Lullun said...
This comment has been removed by the author.
Lullun said...

Riktigt härliga bilder! Väcker minnen från tidigare resor i Canada & USA. Åh vad jag längtar tillbaka ut på vägarna igen...! Ser fram emot att läsa om Atlantaäventyret! :-)

Desiree said...

Lullun, låter trevlig med USA och Kanada resor. Vilka stater, städer besökte du då?

Anne said...

Åh, vad läckra bilder! Som vanligt förstås :)
Inte för att jag sett Grand Canyon live, men namnet mini grand canyon verkar passa perfekt. Vilket fint ljus det är på dina bilder, det måste vara hösten kanske. Luften ser klar och frisk ut, om man nu kan se det på bilder eller om det är inbillning från min sida. Fina bilder och utflykt i alla fall.

Marie said...

åh, vilka vackra bilder o vilken vacker utsikt! det märks att du har lärt dig din nya kamera nu! :)

Millan said...

Helt suverana bilder. Vad vackert det ar och himlen alldeles knallandes bla. Det ser ut som en riktigt harlig utflykt!! Ni ar himla bra pa att aka ut och se er omkring pa helgerna. Sag himla mumsigt ut med kanelbulle fika!

SEASIDE LIVING said...

Vilken häftig natur!!! Jag blir så glad över alla underbara ställen vi får "följa med" till! Tack!! Kan tänka mig att riktigt fika var gott i höstsolen. Spännande att få se vart vi fortsätter till imorgon! :)
Kram till dig!

Lennart said...

Erosionskrafter? Vet du inte att gud skapade allt detta på några dagar?

aurorabuddha said...

Nice pic's! Sa jag har ju aldrig varit i Alabama *heller*! Namen nu far jag ta och overtyga maken om att ta en tur. Vi har inga hostfarger att tala om har i Texas, jag saknar det!

Och det har med matsack ar jag dalig pa... det blir mest vatten och ett apple nar jag far nagonstans. Jag bakade mycket i Sverige nar barna var sma och jag bakade matbrod ett tag har, men det finns ingen farsk jast att kopa (torrjast gar val lika bra, men...) - och vi har en finfin brodbutik har i narheten, sa jag gar dit istallet!

Desiree said...

Anne, det var verkligen en sådan där perfekt höstdag med knallblå himmel och klart väder. Sådär krispigt vacker som höstdagar kan vara. Det är kul att sådant även syns på bilderna.

Marie, tackar. Jag känner att jag börjar få lite mer koll på kameran nu och det är kul.

Millan, kanelbulle fikat satt riktigt fint. Det känndes så himla svenskt att sitta och dricka kaffe och äta kanelbulle på utflykt.

Seasidelivning, kul att du gillar utflykterna och att få följa med indirekt.

Lennart, jo just det så är det nog ;-) Är man en god kristen och går på sina bibelstudier så får man nog den versionen hi hi.

aurorabuddah, tack och välkommen hit. Kul att du gillade bilderna. Torrjäst går lika bra att baka kanelbullar med. Jag har andvänt torrjäst till dessa. Har ännu inte heller fått tag på färsk jäst. Kul att du har hittat en riktigt bra brödbutik. Sådant är ju guld värt.

Letar bra resebloggar said...

Hej!

Jag gillar din reseblogg och undrar om du vill lägga in den på min nya hemsida www.paregro.se (den är inte lanserad skarpt ännu men du kan ändå lägga in din blogg).

// Johan

Desiree said...

Hej Johan, det låter helt klart interessant. Jag lägger gärna upp min blogg där. Jag ska ordna med länkar i marginalen på min blogg så att man direkt kan klicka sig till de olika resmål vi varit till så att det blir enklare.

Desiree said...

Johan, jag har nu fixat till en länklista på min blogg över de resor och reseberättelser jag har så att det ska vara lättare att snabbt läsa om resmål man är interesserad av. Jag har försökt lägga upp min blogg på din sida men hittills verkar det tyvärr inte ha funkat. Jag provar igen. Vet inte om jag kanske inte fått till rätt RSS länk. Ska kolla upp detta. Återkommer.