Friday, November 16, 2007

Tidiga julklappar


Julen börjar närma sig med stormsteg. Shoppingcentrum har sedan veckor redan pyntat med juldekorationer. Redan förra helgen såg jag att en av våra grannr tagit fram och klätt sin julgran (normalt väntar man dock iallfall till slutet på november och efter thanksgiving helgen som är 22-24 nov). Men det börjar onekligen bli dax att börja tänka lite på julklappar och julpynt. C har redan köpt sig sin första julklapp (ja den ska egentligen vara från mig fast han köpt den själv. Vi brukar köra så att det är helt ok att veta vad man ska få och sedan händer det också att vi kör några överraskningspaket också. C har alltså inhandlat en ny MP3-spelare till sig själv där man också kan lägga in foton och filmer. En riktigt bra att ha grej vid långflygningar. Det var därför kul att även jag lyckades hitta en julklapp till mig igår. Det blev en NorthFace skaljacka med fleecefoder som är avtagbart. Den kommer alltså att vara varm, härlig och gosig då det är kallt här (under december, januari och februari ligger temperaturen ofta mellan 0 och 10 grader). Då behövs en lite varmare jacka här. Det som är bra med denna jacka är ju att man även kan ta bort fleecefodret så att man får en bra och praktisk jacka till vår och höst. Lite extra nöjd är jag att jag också lyckades hitta den på rea med 20%. Nu har vi alltså varsin julklapp inslagen fast granen ännu är nedpackad.

Tycker dock att det är skönt att redan nu börja hitta lite julklappar. Det brukar bli så hysteriskt ute i butikerna strax innan jul så det är bara bra om man slipper den julstressen. En riktigt bra grej här i USA är att man faktiskt kan handla det mesta via nätet och få det hemskickat. Men i helgen tänkte jag att jag ska ge mig ut och se om jag kanske kan hitta lite fler klappar.

9 comments:

Anne said...

Vilket fynd du gjorde med din jacka! Hehe, smart och roligt system du och C har vad gäller julklappar. Vilken färg blev det på jackan? Jag köpte tidigare en klarblå som även ska hålla mot vatten, dock ingick inget fleecefodral, det hade varit toppen med ett avtagbar sånt.

Ja, julen närmar sig och det börjar märkas... Jag är helt säker på att julbelysningen utanför ett litet shoppingcentrum och längs en väg nära oss inte fanns framme förrän efter Thanksgiving i fjol. Men igår kväll såg jag det tindrade för fullt och att de satt upp allting.Tidigare i år alltså.

Låter mysigt med en lördag på jakt efter lite julklappar, hoppas du hittar nåt!

Kommer ni förresten skicka iväg grejer till Sverige? Vi kommer inte skicka något. Vi har inte heller traditionen att ge klappar än till andra än den absolut närmaste familjen (byter inte med kompisar). Funderar i alla fall på att göra en kalender eller fotobok och ge till föräldrarna (kostar lite i porto skicka ett sånt paket också), man kan ju beställa snygga fotoböcker från olika internetställen som man bara laddar upp sina egna bilder på nätet.

Ha en trevlig lördag och återkom med rapport hur din shopping gick!

Fundersam Cecilia said...

Handla på nätet,julklappar,är tydligen årets grej här i Sverige.Det blir nog vanligare och vanligare.Jag handlar alltid klapparna i absolut sista sekunden då alla andra också är ute.Varje år säger man samma sak,att nästa år skall jag inte vara ute i sista sekunden.
Det var väl lite väl häftigt att redan klätt sin gran.Tala om att vara ute i god tid.

Saltistjejen said...

Skönt att ni har de "större" julkapparna färdiga! Brukar ni även skicka julkappar till Sverige eller struntar ni det? Vi har skickat varje år fast det egentligen är fånigt. Kostar ju ibland nästan mer att skicka än vad innehållet kostar... Men iår åker vi ju hem. Fast jag har inte alls börjat fundera på julklappar än och lite bävar jag faktiskt. Jag är inte överförtjust att springa runt i värsta julyran och stresshandla... Många gånger känns det t o m rätt onödigt att man lägger ner så mycket tid o pengar på att köpa saker till andra vuxna. Lite som att byta pengar med varandra vilket kanske är lite fånigt egentligen.

SKATAN said...

Hej! Kul att hitta hit : ) Läser om din tårta och ler...tänk var man tycker det är kul med svenskt när man befinner sig borta länge!

Läser i din profil att du forskar. Då har du en likasinnad i mig.

Trevlig kväll : )

Sporty Spice said...

Måste bara säga vilket snyggt inslaget paket. Jag gillar verkligen när det är lite mer "stylish" än papper med julgranar och sånt på. Jag har köpt papper i mörkt, mörk lila och tänkte ha rosa snören på det. Ska även köpa papper i guld som blir najs till mina gula och blå presentsnören inköpta i Sverige. Sedan är jag ett fan av vanligt brunt papper. Det blir stilrent och snyggt och man kan variera med massor roliga snören och band.

Konstigt kanske men jag ÄLSKAR att slå in paket. Hemma hos mina föräldrar har vi det som tradition - hela familjen sitter och slår in paket samtidigt, skriver rim, lyssnar på julmusik och dricker glögg. Vi är så avancerade att vi til och med lackar våra paket och stämplar med sigill. Myyysigt!!!

Annika said...

North Face är ju helt klart ett bra märke!! OCH så mkt billigare än än i Sve. Grattis till ett bra köp!

Japp, snapp...Idag söndag har vi också varit ute och köpt våra första klappar. Det var Karolina som så gärna ville åka till "mallen", så sagt och gjort...BÄST att passa på nu. DET blir helt galet närmare jul.

Ja, precis som Petra älskar jag också att slå in klappar (det är mi ngamla dekoratörsådra som vaknar till liv). Brukar också brassa med julmusik och glögg. Skulle gärna lacka klapparna i år, känner jag, men...Vi får se...

Prinsesstårtan nedan såg så FIN ut! Det är min favorittårta!!

Marie said...

sätter de upp julgranen redan i november?! vilka fuskisar! :) undrar vad folk skulle säga om man gjorde det i Sverige...? Kul idé ni har med julklapparna! :)

SEASIDE LIVING said...

Har börjat handla lite julklappar jag också. Hoppas på att vara färdig i god tid innan jul. Brukar dock sällan lyckas med den bedriften...suck! Men i år ska jag det. Så det så! *fniss*

Ha en toppenvecka! Kram Jenny

Desiree said...

Anne, hej. Det blev efter många om och men en svart jacka. Jag var ganska sugen på den ljusblå men var rädd att det ljusa tyget skulle bli smutsigt lätt och den svart är väldigt lätt att dessutom passa ihop med nästan vad som helst annat. Det blev en hel del julklappar till nu under helgen och det känns bra att redan nu ha klarat av många julklappar. Vi kommer inte att skicka några klappar till Sverige (ett litet undantag blir Calles systerdotter). Det blir för stora fraktkostnader. Inte kul när frakten kostar lika mycket som julklappen. Kalender eller fotobok låter som en riktigt bra julklapp.

Cecilia, Kul att det börjar komma ner nätshopping i Sverige också. Många har väl insett hur smidigt det kan vara att slippar rusa runt i julrushen. Jag brukar också alltid vara ute i sista sekunden så det känns nästan lyxigt att redan har börjat handla lite julklappar.

Saltis, nej vi brukar inte skicka till Sverige just för att frakten blir så mycket. Åker man hem över julen så kan man ju köpa och stoppa i resväskan. Dollarn står ju så himla lågt nu så det känns som om det är bättre att julhandla här än i Sverige. Ibland är det ju riktigt knepigt att hitta på vad man ska köpa.

Skatan, kul att du hittat hit. Varmt välkommen åter. Jo du har helt rätt i att man blir mycket mer svensk på sätt och vis då man bor utomlands.

Sporty, håller helt med dig om att det är mysigt att sitta och slå in paket. Verkar som du och jag har samma smak då det gäller papper. Snyggt och stilrent gillar jag också. Både mörkt lila med rosa snören och guldpapper låter riktigt snyggt. Det klassiska bruna är jättefint det också. Kan bli lite för mycket tomtar och sånt om man kör med vanligt julpapper på alla paket.

Annika, kul att du fick utlopp för lite av julshoppingen. Läste på din blogg om Karolinas övertalningskampanj. Det är faktiskt rätt skönt att vara ute i god tid för en gångs skull. Du får berätta om dina klappar som du shoppade i helgen.

Marie, japp här sätter de upp julgranen redan i november men de tar å andra sidan ner den tidigare än i Sverige. Direkt efter nyår packas granen ner.

Seasidelivning, lycka till med den fortsatta julshoppingen. Ha en toppenvecka du också.