Wednesday, November 14, 2007

Klubb-afton

Igår var det dax igen för en ”eavning of elegance” på The Metropolitan Dinner Club of Greater Birmingham. Kvällen var trevlig men det framgår tydligt att vi bor i södern. Kvällens underhållning var nämligen Byron York som är en av vita husets korrespondenter för tidningen National Review. Vi såg fram emot att få en skojfrisk presentation av presidentkandidaterna. Det fick vi visserligen, men bara ena halvan. Endast de rebublikanska kandidaterna presenterades inte en enda demokrat. För vad vi inte visste var att tidningen National Review är super rebublikansk och därmed är ingen av demokraterna direkt interesserade av att vara med i den tidingen och tidningen är troligtvis inte heller interesserade av att ha med demokrater. Så det var bordsbön innan middagen och sedan rebublikaner för hela slanten.

Guliani portträdes som den charmiga maffiakandidaten som älskar Gudfadern filmerna och kunde många långa repliker från dessa filmer.

Thomson beskrevs som en person som är väldigt vidskeplig och i princip alltid måste ha något som kan bringa honom lycka. En person som hamnar i krisläge om hans lycko-amulett är spårlöst försvunnen.

Maccain anses vara lite för gamal för att ha en riktig chans som presidentkandiat.

Rommney presenterades som mer av en stark affärsman än en riktig politiker. Han är också den av kandidaterna som har mormonbakgrund och har fått en del skit för detta. Det gäller inte bara att vara religös utan att tillhöra rätt religion här i USA. Han har också fått kritik för att han ibland försöker dölja delar av sin religon och sin uppväxt.

Republikanerna har ju fler kandidater än dessa fyra men Byron York tog endast upp dessa eftersom han ansåg att någon av dessa har störst chans att bli presidentkandidat för republikanerna i valet nästa år.

Som vanligt tillhörde vi de allra yngsta som var där. Vi hamnade brevid en skojfrisk och charmig krutgumma från Skottland. Hon hade dock bott här i Alabama i över 50 år nu och hade fyllt 82. Hon berättade glatt för oss att hon genomgått tre stycken bypass-operationer och hade fått välja om hon ville sätta in mekaniska klaffar till sitt hjärta eller klaffar från ko. De mekansiska klaffarna skulle hålla i 40 år hade läkaren sagt till henne. Men vad fasiken skulle hon med dessa till då hon redan fyllt 82 så hon till oss och skrattade. Hon hade valt ko-klaffarna som hon förövrigt döpt till Elsie the Cow. Hon och Elsie var goda vänner men Elsie tyckte inte om kyla. Hon berättade också att hon hade fått hemskickat ett fint garantibevis för Elsie. Ja ni vet typ ett sådant som man får då man köper microvågsung sa hon. Hon var en sådan där livlig och charmig krutgumma som man önskar att man själv kommer att bli på äldre dar. Hon och hennes man hade träffats under kriget (det häftiga här är att vi snackar om andra världskriget). Minnen om krigetsdagar kom upp under kvällen. Det är ju inte längre direkt varje kväll som man träffar på och umgås med personer som deltagit och upplevt andra världskriget. Som ni anar är ju medelåldern ganska hög under dessa klubbaftonkvällar.

13 comments:

Saltistjejen said...

Häftigt med äldre som har både humöret, gnistan och kom-i-håget kvar! :-) Jag tycker det kan vara såååå roligt att prata med gamla människor som har ett helt liv att ösa erfarenhet ur! :-)

Anne said...

Vilken lady! Som du säger, hoppas man själv är lite som hon den dagen man är 80+. Är det ofta dessa klubbkvällar, en gång i månaden eller? Du kanske skrev det i ditt första inlägg och ert första besök på klubben men jag kommer inte ihåg. Måste vara väldigt trevligt för de övriga med lite yngre förmågor, ni är säkert väldigt uppskattade.
Intressant det där med att bara republikanska kandidater presenterades. Men kanske inte så förvånande, för som du säger så bor du ju bibelbältet.

Desiree said...

Åh vad blogger strular idag. Skrev just en kommentar som bara försvann,snyft.

Saltis, ja denna dam var verkligen cool. Jag gillar att lyssna på äldre, de har ju ett helt annat tidsperspektiv och många interessanta berättelser att komma med.

Anne, ja dessa klubb kvällar är en gång i månaden. Det känns ganska lagom. Jo nog märks det att man bor i södern och bibelbältet då och då.

Fia said...

Sicken go liten gumma! Nästa gång du träffar på henne så får du lov att berätta att du beskrivit henne i din blogg och att vi vill se bild på henne! Lova!!

Lullun said...

De verkar inte helt fel de där Clubkvällarna ändå! :-)

Annika said...

Nej, klubbkvällarna kan nog vara lärorika på sitt sätt.
Synd och typiskt att bara republikanerna presnterades, men rätt väntat kanske nere i bibelbältet...
Elsie-the-cow verkar mysig :-)

Anne-Marie said...

Du verkar vara ute på så många trevliga och intressanta saker. Äldre personer kan vara otroligt inspirerande och krutgumman verkar ju vara en sådan person. Min farmor var otroligt vital och aktiv upp i 80-årsåldern och det är kul med sådana personer.

Marie said...

det är ju alltid härligt att träfffa människor med starka personligheter och intressanta historier att berätta! vilken rolig kväll ni verkar ha haft!

Millan said...

Det ar verkligen harligt med aldre som ar sa glada och krya!! Man kan verkligen lara sig en hel del av dem tycker jag. Det ar val dessutom lite roligt att de har klubbaftnarna ar sa olika alla andra 'vanliga' kvallar ute med folk i ens egna alder.

Ulrika said...

LOL!!! Lysande dam!! :-)

Jo, politiken här är ett kapitel för sig. Man märker ibland vilken typ av nyhetskanal man tittar på också hur nyheterna vinklas etc.

Fascinerande att ett så här stort land egentligen bara har två partier.

Desiree said...

Fia, jag lovar att fråga henne om jag får ta ett kort på henne om jag träffar henne igen och berätta att hon hamnat här på min blogg.

Lullun, clubkvällarna är inte alls dumma. När vi anmälde oss hade vi inte riktigt någon aning om vad det skulle vara för nåt men resonerade som så att detta var något vi aldrig skulle få chansen att uppleva i Sverige. Clubkvällarna har hittills varit både interessanta och roande på ett alldeles speciellt sätt.

Annika, jag känner verkligen att jag lär mig massor och får chansen att träffa på många interessanta personer och personligheter. Jag hade gärna velat höra om demokraterna också men det är trots allt interessant att man här inte alls ens brydde sig om att ta upp dem.

Anne-Marie, jag tycker generellt att det verkar som att man är mindre åldersfixerad här i USA och att man har lättare här för att umgås med olika ålderskategorier. Det är verkligen härligt med äldre som är både pigga i kropp och knopp. De har mycket interssant att tillföra.

Millan, ja klubbaftnarna är helt klart roliga. Mycket roligare än vad jag från början hade förväntat mig. Jag är glad att vi hakade på och får uppleva detta.

Ulrika, politiken är interessant här men otroligt annorlunda på många sätt än vad man är van vid.

Petra H said...

Jag får bara instämma med de andra, vilken erfarenhet att få vara med på de här klubbkvällarna och träffa äldre människor med en massa intressanta berättelser. En skotska som hamnat i Alabama, wow!

Desiree said...

Petra, ja det är verkligen inte var dag man får prata med en sprudlande Skottska som hamnat i djupaste Alabama som är 82 år gamal.