Thursday, June 3, 2010

Miami Beach

Nu har jag hunnit gå igenom mina bilder. Det har blivit måååånga helt klart. Det kommer få bli ett flertal separata inlägg om våran resa för att det inte ska bli för långt och för mycket. Vi hann med en hel del inser jag när jag nu gått igenom bilderna. Men vi börjar här med våran första dag i Miami.

Första dagen tillbringades på Miami Beach eller SoBe som det kallas för här nere. Vi flög ju från Birmingham på onsdagkväll vid 17 tiden med South West och anlände ca kl 22 i Ft. Lauderdale. Det blev ett stop på vägen i Tampa och sedan är det också en timmes tidskillnad mellan Alabama och Florida. Första natten tillbringades i Ft. Lauderdale. Morgonen därpå började vi med att hämta ut hyrbilen och sedan åkte vi söderut mot storstan, Miami!

Vi tillbringade två dagar i Miami och första dagen blev South Beach och art deco distrikten som också ligger här. Så snart vi checkat in på hotellet så begav vi oss ut på stan. Det var varmt i luften, nästan så att det dallrade och nog var det minst 30 grader.Miami är en cool och häftig storstad. Här finns mycket läcker arkitektur och byggnader. Vackra skyskrapor downtown. När man åkt över bron kommer man till south beach berömt både för all stilful art deco liksom sin strandpromenad. Jag och C gillade Miami med en gång. En storstad med en skön stämning, gröna oaser och parker, moderna stilfulla byggnader och skyskrapor. En stad med puls men ändå väldigt promenadvänlig. Så underbart att kunna ta sig runt till fots. Det uppskattar jag mycket. Underbar frisk havsluft och mycket att se och uppleva.


Miami är en cool storstad. Här finns häftiga skyskrapor nere i downtown. Men jag blev mycket positivt överraskad över att stora delar av Miami liksom SoBe var mycket promenadvänliga. Vårat hotel låg ca 10 kvarter från Art decco distriktet som är relativt stort och utgör minst 10 kvarter i sig.

Att komma till Miami känns som att komma till ett helt nytt land fast man fortfarande befinner sig i USA. Man förstår varför SoBe kallas för USA:s riviera. Arkitekturen är modern och häftig. Folk är stilmedvetna och trendiga på ett helt annat sätt. Här gäller absolut att se RÄTT ut.



Vårat hotel låg bara ca 100 meter från beachen. Här fanns det gott om folk som badade och solade. Man kunde hyra vilstolar och parasoll. Bakom stranden tornar de moderna skyskraporna och hotellen upp sig. Sanden var kritvit och vattnet är som ni ser turkos och otroligt inbjudande.

Stranden är lååång. Här kan man gå en rejäl strandpromenad. Mellan bebyggelsen och stranden finns ett vackert strandpromenadstråk. En bred och fin gångväg en del gröna oaser av gräs och palmer. Här kan man promenera eller jogga. Jag fick en helt underbar löprunda morgonen därpå längst med denna strandpromenad. Jag stack upp tidigt då solen steg upp och körde en löprunda på 40 minuter. Jag behövde inte känna mig osäker för här fanns gott om andra som också var ute på powerwalk rundor eller joggingturer. Det märks att många här är mycket måna om sitt utseende. Det var en fantstisk känsla av att springa längst med havet och njuta av det vackra turkosa vattnet.

Man förstår varför detta kallas för USAs riviera. Längst med gatan finns förutom många hotel i art deco stil massvis med trendiga resturanger. Här sitter de hippa och de chica och läppjar på både champange och megastora decorativa drinkar. Det var rejält varmt och vi satte oss faktiskt ner vid en resturang och tog oss något att dricka för att svalka oss en stund. Här kunde man sitta läääänge och bara kolla in folk. Här såg man folk, kläder och sminkningar så som jag aldrig sett förut. Beach modet dominerar liksom allt som också är minimalt och trendigt. Man får en känsla av att det finns en hel del pengar i omlopp här. Den ytliga livsstilen dominerar. En livsstil som går ut på att se rätt ut. Folk umgås lika mycket med varandra som med sin smart phone.

Drinkarna var färggranna och stooora som badbaljor som ni ser. Något annat som man också la märke till var alla smartphones. När folk var ute så la de minst lika mycket tid på sina telefoner som sina vänner de var ute med. När vi på kvällen var ut och åt så satt det en kille vid bordet brevid som uppenbart var ute med en date. Han hade dock två smartphones med sig. Så förutom sin date så höll kan koll på båda dessa. Jag måste säga att jag hade blivit rätt sur om jag var hans date och behövde delas med alla hans sms och samtal.
Luften var het men kring resturangstårket så körde man hela tiden med kall vattenånga via fläktar som på bilden ovan. Det var otroligt skönt att passera förbi dessa. Vi promenerade bra mycket längre än vad jag trodde att vi skulle göra. Vi gick runt i ca 2 timmar här i art decco distriktet. Vi gjorde en paus och satte oss på en av uteserveringarna och beställde in kallt gott mineralvatten. Även om det säkerligen var bland det dyraste vatten vi beställt på länge så var det också bland det godaste jag druckit just då.



Gott om olika uteserveringar och många av art decco byggnaderna var hotel. Här i Miami dominerar pastellfärgerna. Det känns på många sätt som man färdats i tiden tillbaka till 80-talet när man går här. Det är lätt att få känslan av att kliva in i Miami Vice serien. Man nästan förväntar sig att få se Sonny Crocket komma gildande förbi i vit linnekostym och solglasögon.

South beach var något jag verkligen gillade. Här nere i Florida vajar palmerna vackert i vinden. Det här är promenadgången som ledde från vårat hotel ner mot strandpromenadstråket.
Det råder en speciell stämning här nere i SoBe. Det är partystämning från tidig eftermiddag redan. Vi gick som sagt här en torsdag eftermiddag och det var fullt med folk vid alla uteserveringarna. Man satt här och läppjade på sina gigantiska drinkar i alla möjliga färger.


Art decco byggnader finns det gott om. Himla coola och snygga i klassiska pastellfärger.


Här gällde det att se rätt och trendig ut. Man såg ett helt annat slags folk här än vad man ser i södern. Eftersom detta nästintill ligger på beachen så passerade man gott om lättklädda människor. Här går tjejer i bikini och designer handväskor med stora solglasögon. Nog är det ytlighet och rätt look som är av största vikt här. Många hade rejäla sminkingar som som tjejerna på första bilden här ovan.

Stilettklackar, korta minikjolar, stora solglasögon och sin telefon som kelgris var det som gällde. Här såldes också gott om cigarrer och här var det några tjejer som poserade och köpte just cigarrer så jag passade på att fota dem.

För att vara en storstad som Miami är fanns ändå gott om gröna oaser.Något jag gillade med Miami och South Beach var att man hade möjligheten att ta sig runt till fots fast man befann sig mitt en storstad. Under våran första dag promenerade vi gott och väl i över två timmar medans vi beundrade art deco byggnaderna. Morgonen därpå klev jag upp tidigt och började dagen med en joggingtur längst med stranden. Så underbart att få njuta av solens första strålar ute på beachen. Jag kände ingen oro eller osäkerhet heller. Det var gott om andra joggare och folk som var ute och körde power walks liksom var ute och gick med sina hundar längst med strandpromenaden. En och annan uteliggare låg på parkbänkar och sov. Partylivet städades raskt och effektivt utan från natten. Renhållningen var snabb och effektiv. Fast jag var ute stax före sju på morgonen så hade man redan plockat och sköljt rent överallt. Detta var klart en av de vackraste morgonjoggingturerna jag gjort.



Här är parken som löpte parallelt med stranden och stan. Yes det var hett i luften som ni ser på temometern som C står och pekar på.

Havsvattnet hade en helt fantastisk färg som ni ser. Folk badade, åkte vattenskidor och vatten scoter och glidflyg efter motorbåtar. Sååå underbart att få promenera på vacker vit sand barfota. Känna den salta havsbrisen mot ansiket och viden som trasslade till håret. Precis detta var vad vi längtat efter.

Too be contiued...

Trevlig helg och trevligt firande av svenska nationaldagen. Vi ska ta och fira C här under helgen. Jag ska ta och skriva mer om hans förhör och hur det gick till då han blev amerikan och visa det fina dipolom han fick efter ceremonin. Kommer som ett eget inlägg i nästa vecka. Ha ha jag har ju fått en ny man kan man säga. Igår morse var jag gift med en svensk och nu är jag gift med en amerikan ;-)

Jag har precis också gått igenom en andra runda av anställningsintevjuv via Skype. Det blev en rejäl grillning på en hel timme så jag känner verkligen av att det är fredag redan nu på fredag morgon. Vore ju så perfekt och skönt att ha ett jobb med en gång. Det skulle underlätta en hel del på många olika sätt inför våran tillbaka flytt. Så nu får man bara hoppas på det bästa och hålla tummarna att det går vägen på jobbfronten.


Happy Friday och trevlig helg!

14 comments:

SweFlo said...

Visst är Miami en härlig stad! Jag vet inte om jag skuel vilja bo där permanent, men härligt att besöka. Tampa likadant, skulle inte vilja bo där, alldeles för mycket trafik. Vi bor lungt och skönt, men har ändå allt som man behöver.Ska bli spännande att se resten av resan!

charlotte said...

Härliga bilder. Ser verkligen fram emot att få åka dit och uppleva det. Hoppas bara oljan stannar borta ifrån beachen.

Tack för dina inlägg på min blogg. Nu har jag en undran. Jag letar efter en mobiltelefon helst en Iphone och då är det AT&T som gäller. Om det inte blir en Iphone kan du rekommendera någon operatör som funkar bra till bra pris osv... Du kanske ha bättre koll än jag. Själv tycker jag hela systemet med betalande inkommande och utgående är helt off... och jämnfört med Sverige upplever jag alla dessa avtal ganska dyra.

Tackar och tar gärna emot tips!
Lotta

Anne said...

Allra först, jag håller tummarna stenhårt att skypeintervjun leder till erbjudande om jobb. Det vore helt enkelt toppen! Det ser ju rätt positivt ut då detta var intervju nr 2, det känns helt klart lovande. Men man vågar ju aldrig ta ut nåt i förskott. Du får hålla oss uppdaterade och berätta så fort du vet nåt mer. Puh, sånt där är ju himla nervöst. Kan tänka mig du var helt slut efter den timmen, det tar på krafterna, man spänner sig, är nervös och måste koncentrera sig så. Men fint när det är gjort, nu kan du bara slappna av, njuta av helgen och så hoppas vi på det bästa.
Miami vill jag också se mer av! Vilken cool OCH annorlunda stad det verkar vara. Art decco stilen tycker jag är hur läcker som helst, den passar nog perfekt i en stad i Florida där det är ljust, varmt och skönt stora delar av året. Har lite svårt att tänka mig den arkitekturen och alla pastellfärger i t.ex. Chicago... Det där med att stan var promenadvänlig låter super, som du skriver är ju sånt extremt uppskattat och inte helt vanligt i amerikanska städer alla gånger. Jag gillar dina bilder! Du förmedlar så bra i text och bild hur det var där nere. Färgen på vattnet är helt himmelsk, att vattnet kan vara sådär klart och vackert. Man blir helt tung i hjärtat tänka sig att stränder likt dessa på sina håll runt MExikanska golfen nu fått olja på sig.
Puh, det verkar ha varit riktigt hett. Vad duktiga ni var som orkade promenera så mycket, förstår verkligen det satt fint med lite dricka emellanåt. Herregud vilka storlekar på glasen förresten, hehe som du skrev, som badbaljor. Men vad gott och läskande det ser ut, man riktigt ser hur iskalla och immiga glasen är. Smart system förresten med de där utblåsande vattengrejerna som sprayade ut kall vattenånga.
Miami verkar helt klart vara en intressant stad. Fascinerande också höra hur trendigt det verkar vara, viktigt att vara "rätt" osv.
Lite jobbigt för de hårt sminkade damerna på bilden med allt smink i den fuktiga hettan....jag antar dock de körde vattenfast, men ändå...
Kram och riktigt trevlig helg till dig. Ser framemot fortsatta delar av reseberättandet!

Annika said...

Härligt, Desiree!!
Vill ju göra exakt samma resa som ni nu har gjort inom ganska snar framtid. DET lockar, kan jag säga...
South Beach har man ju hört talas om...OCH hur j-a snygga alla är där...
Det lär finnas en bit av stranden som kallas "the Swedish beach". Det var iaf vad min gamla chef sa, och han var på SoBe ofta...
Tror det var vedertaget att bada topless där, tex.

Härlig reseberättelse!!
Verkligen!!
Den ger BARA mersmak!

Kram!!!

Saltistjejen said...

Underbart! och visst är det en häftig stad! när vi var där i december bodde vi alldeles intill South Beach! Sååå härligt! Och annorlunda mot NYC!
Ska bli kul att se kommande bilder.
kramar!

Desiree said...

Sweflo, Miami var coot alla gånger. Är Tampa ungefär lika stort som Miami eller skiljer det mycket? Tyckte som sagt att Tampa såg väldigt fint ut då vi flög in där för mellanlandning. Ni verkar bo perfekt och så skulle jag gärna vilja bo. Inte ha allt för mycket trafik men ändå ha närheten till havet och kusten samt storstad på relativt nära avstånd så att man kan besöka om man har lust.
Kram och trevlig helg.

Charlotte, ja man får verkligen hoppas på att oljan inte förstör för mycket. Det gör mig både ledsen och arg när jag tänker på det hela. Så himla onödigt.
Vad gäller mobil så är det ju tyvärr så att här betalar man både för utgående och inkommande samtal. Vi har ingen fast telefon utan bara våra mobiler och klarar oss jättebra med detta. När vi ringer Sverige så blir det alltid med Skype. Förutom AT&T så finns även Verizon.Det lönar sig att kolla olika operatörer och höra sig för om de har något erbjudande. Här får man ju bestämma på förhand hur många minuter man kommer att ringa för per månad ungefär och sedan väljer man en family plan med antar minuter som man tycker verkar passa. Maken är mer insatt i detta. Jag ska kolla med honom så återkommer jag till dig inom kort.
Kramis!

Anne, tack så mycket. Det vore toppen att faktiskt ha landat ett jobb redan nu och veta att vi kommer att ha två inkomster. Det underlättar en hel del i det praktiska som att köpa boende med mera. Jag hoppas också på att detta leder till jobb för jag skulle verkligen vilja ha detta jobb. Men jag kommer att hålla er uppdaterade självklart. Usch jag har inte gjort många intevjuver innan och nog var jag nervis men det är så himla skönt att det är över nu.

Miami var både coolt och läckert på så många sätt. Ha ha ja drinkarna var mega stora! Jag har aldrig sett så stora glas innan. Vi var helt svett efter att ha gått omkring där i två timmar. Men jag antar att de som bor där är vana på ett helt annat sätt så att de kan gå omkring nästintill oberörda i sina höga klackar och hårda sminkingar utan att en svettpärla syns. Det var kul att få uppleva denna stad med party och riverastämning. Men jag passar inte riktigt in i den sortens liv själv. Stranden var dock underbart vacker liksom strandpromenaden.
Kram och trevlig helg.

Annika, visste inte att det fanns en del som kallas för Sweish beach. Jag såg inga som badade topless men det kanske finns. Men nog var de lättklädda och gick omkring i bikinis och satt på uteserveringarna i bara badkläder. Några var väldigt snygga och hippa men det fanns också en hel del rejäla "mamas" med stor byst och stor rumpa. Jag tror du skulle gilla att åka runt i Florida.
Kram!

Saltis, ja jag antar att du känner igen en hel del härifrån. Jag kan tänka mig att Miami och NY är båda stora häftiga hippa städer fast på väldigt olika sätt. Jag skulle hemskt gärna åka till NY inom snar framtid och få uppleva och jämföra det. Ha en bra helg och fint firande av lilla E.
Kram

Åsa i memphis said...

Woho! GRattis till Amerikanen :) Du får hälsa C!

Verkar som om det var en toppensemester det där. Jag är svårt sugen på att åka till Miami, förutom att jag blir lite avvaktande till det där ytliga... men jag kan väl anpassa mig :)

Hoppas att det går vägen med jobbet! verkar ju suveränt om det går bra för båda er före ni åker. Jag funderar lite på att åka förbi Alabama i juli, men jag hör av mig om inte annat.

Nu ser jag fram emot fler bilder från FL. Hörde förresten från en av tjejrna på jobbet som åkte till västkusten av FL idag att oljan kommit in på stränderna .... klumpar och döda fåglar :(

Åsa i memphis said...

Förlåt Desiree att jag svarar på frågan hur jag gör lite långt kanske... men det är ju en djungel det där med telefoner.

Charlotte: Jag har AT&T nuförtiden med abonnemang. (man måste teckna 2 års på en gång. T-mobile är tokdyrt, jag hade det första året) Extra pengar på sms till utlandet, eftersom man betalar för att få sms också... och 14e gången ens vänner hemma smsar 142 tecken blir det tråkigt om man inte har ngt typ av abonnemang ;)

Jag betalar 10usd för 100 sms i månaden från och till Sverige. Och sen har jag "tidiga kvällar och helger" vilket gör att minuterna räknas annorlunda from 17 istf 19... det gör en del om man har nattugglor som vänner som jag har. (17 min tid= midnatt i sthlm)

Vad gäller ringa till Sverige använder jag antingen Skype eller telefonkort. http://www.phonecardonsale.com har olika typer. Jag använder det som heter Himalaya mest ( http://www.phonecardonsale.com/index.html?action=2&todo=newhimalaya.html ) bra uppkoppling och ingen anslutningsavgift. Sen använder jag det kortet när jag ringer från min telefon, eftersom det räknas som mina amerikanska minuter till 1-800 numret i början.

(Eller så ringer jag från min jobb telefon med kortet, samma sak där eftersom 1-800 numret är gratis från fasta telefoner....)

Att ringa utlandet från en mobil utan kort är inget jag rekommenderar, har inte sett så många alternativ där det är rimliga priser. När jag väl tog min telefon till sverige är det 1 usd per min som gäller och det blir ju lätt rätt mycket pengar...

Hoppas att det går bra!

Victoria said...

Superfina bilder från Miami - och visst har du helt rätt i att det läggs mycket krut på utseendet här, klädsel, sminkning, smycken... Phu! Jag skulle aldrig orka, men så är jag inte 20 längre heller, haha!

Jag håller alla tummar för jobbet!!
Fortsatt trevlig helg och många kramar från Vic

Desiree said...

Åsa, tack jag ska hälsa och gratta C så mycket från dig. Känns toppen att ha dubbla medborgarskap båda två nu :-)
Det är lite ytligt just här på SoBe men om man bara här en kortis så behöver man inte fästa sig så mycket vid det. Jag hade dock inte velat leva det där ytliga party livet själv. Hopps du får chansen att komma ner till Miami.
Åh vad kul att du kanske tittar förbi Alabama. Hör av dig då du vet närmre vilket datum det rör sig om. Det vore ju jättekul att ses igen och naturligtvis får du bo hos oss hemskt gärna. Vi har fortfarande bäddsoffan och ett extra rum.
Usch vad tragiskt med oljan som nu börjar komma in. Man blir både ledsen och förbannad. Kändes som vi verkligen fick njuta av det allra sista orörda vackra. Tragiskt.

Tack för att du tog dig tid att svara och komma med tips till Charlotte också. Ja det är mycket att tänka på.
Kram!

Victoria, så underbart att få uppleva din del av USA. Både jag och C förälskade oss snabbt i Florida och insåg att vi mycket väl skulle kunna trivas utmärkt här nere. Ha ha ja tur att man inte är 20 längre och måste se rätt ut och sedan stå och partaja hela natten lång. Sköt om dig vännen.
Kram

Taina said...

Hahahaha, tänk att behöva sminka sig SÅ rejält för att gå på stranden. Och stilettskor!!! Wow, wow,wow. Inte illa. Men det verkar helt klart vara en stad värd att besöka. Så mycket läckert. Roligt med alla pastellfärger.

En joggingtur på stranden ÄR lycka! Jag fattar precis vad du menar.

Jättefina bilder!

Happy Nationaldag!!!

Kram

Desiree said...

Taina, tack. Det är en stad väl värt ett besök. Ha ha inte bara behöver man vara så hårt sminkad man måste också se till att se cool och bekväm ut och att inte sminket smetas ut i hettan, det borde fasiken inte vara lätt. Jag antar att man måste ha växt upp här för att veta hur man ska fixa det.
Åh jag fick en sådan enegikick av lycka då jag kom ut och började jogga längst med stranden och såg solen som precis var på väg upp. Hade man sådana fina miljöer skulle det inte vara några problem att komma ut varje morgon.
Kram!

Marianne said...

Håller verkligen tummarna för att det ska gå vägen med jobbet! Spännande!

Miami ser helt perfekt ut för semester. Både stad och strand, bättre kan det ju inte bli. Och det ser verkligen skönt ut på den där stranden. Helt fantastiska foton!

De där drinkarna ser så goda ut! Och de är väl inte så starka?

Ser fram emot fler avsnitt på resan, alltid kul att komma ut på en liten tripp så här via bloggarna!

Kramar!

Desiree said...

Marianne, tack för att du håller tummarna. Nej jag tror inte heller att de där drinkarna är så starka. Miami var en härlig stad som verkligen överraskade mig på ett positivt sätt.
Kram