Monday, June 28, 2010

Tomt utan Sadie

Det har blivit väldigt tomt och tyst nu när Sadie flyttat hem till sitt. Ingen som sitter och yl-skäller i soffan på fåglar, katter och förbipasserande och mycket annat. Sadie är till största del Beagle men har även liten Labrador i sig. Det där yl-skället är helt klart Beaglen i henne som kommer fram. Jag och C skulle gärna skaffa hund någon dag i framtiden och då blir det nog helst en Beagle. Sadies storlek och karaktär passar perfekt. Enda nackdelen är väl att en Beagle är en utpräglad jakthund som inte går att ha lös men det får man ta. Hon har nog haft det bra hos oss iallfall under den gångna veckan.

Det har blivit massor med fina promenader. Mycket mer promenader än vad hon normalt får hemma. Det har blivit diverse bad, bad i pool och bad i pölar och vattenhål med mycket dy vilket resluterade i att hon har fått bli duschad hemma hos oss hela tre gånger. Hon har jagat Kanadagäss och rullat sig i gåsskit som gjorde att hon absolut behövde duschas av.

Hon har haft allt bra tur sedan den dagen hon hittades av Kim utanför en matbutik där de har sin stuga. Hon hade blivit övergiven och placerad i en pappkartong här. Kim tog med henne hem och nu är hon en älskad familjehund som fått det riktigt bra.

Många härliga och fina promender. Hundpluttar och så lite glass när man ätit upp duktigt. Jag och C hade köpt en citronglass som inte var speciellt god och Sadie har hjälpt oss att äta ur denna under den gånga veckan. Även om hon fått lite glass hemma hos oss så har hon i hela taget levt mycket nyttigare hemma hos oss och man märkte genast att hennes mage blev mycket bättre.

Nu hoppas vi bara att hennes framtass snart ska vara helt återställd efter allt det intesiva lekandet och springandet vid poolen i lördags. Hon brukar pipa och bli helt till sig då C går utanför dörren och försvinner. Det spelar ingen roll om jag finns där och talar till henne. När jag stack ut i söndags hade hon tydligen pipit efter mig också vilket jag inte trodde. Det värmer i hjärtat att hon tycker så mycket om mig också. Att hon älskar C är inte ett dugg konstigt. Det är nämligen som våra grannar säger att C antigen är half dog or half steak för alla hundar brukar falla för honom. Jag brukar säga att han förmodligen varit hund i sitt förra liv och därför förstår och kan kommunicera med hundar extra bra.

I lördags lånade vi Mike´s bil eller snarare tuck eller lastbil skulle man kunna kalla den för. Shit vad stor den är! Detta är en stoooor pickup. Vi åkte till midsommarkalaset i den och när vi sedan skulle hem på kvällen så fick jag köra den hem då det var jag som var kvällens chafför. Det var häftigt att få prova på att göra denna monster-pickup. Det är det största jag har kört och troligtvis det största jag kommer att köra. Varken jag eller C förstod den riktiga tjusningen med den. Det känns verkligen som man kör en mindre lastbil. Stötdämpningen var inte heller så trevlig. Man for omkring som en stötig badanka på motorvägen (förvisso är vägarna här i Alabama inte av någon vidare kvalité). Den låter som en lastbil och den känns inte det minsta smidig. Den tar upp precis hela filen så plötsligt känns vägbanan ganska trång. Sikten är dock riktigt bra. Man kommer upp nästintill i nivå med långtradarchaffisarna.


Den här bilen är bara stor det är nog den största kvalité den har. Den var som sagt inget vidare rolig att köra. Nejtack en sådan här skulle jag aldrig köpa ens om jag hade pengarna. Det finns mycket roligare bilar att köra. Men det var som sagt kul att ändå ha fått prova på. Men här nere i södern så är den ju eftertraktad. Man vill ha en stor och imponerande bil och stort är det som är maffigt och imponerande. Någon Dodge Ram vill jag inte ha. Min önskan om en Chevy Avalanche har nog dött också nu när jag provat på att köra denna.

Passade på att ta kort när Mikes Dodge stod uppställd brevid våran Mazda CX7 som i sig inte är en direkt liten bil men i jämförelse med denna pickup truck så ser den hemskt liten ut. Bevare mig för att köra en Dodge Ram i Sverige för den hade ju inte fått plats på vägbanan än mindre i en vanlig svensk parkeringsplats.

8 comments:

Saltistjejen said...

Jag förstår att ni saknar Sadie. Hon verkar var en jättemysig hund! Och det ÄR mysigt med husdjur. Vi har ju våra katter som är lite hudnlika till sinnet haha och nu skulle jag inte kunna tänka mig att vara utan dem. De är verkligen en del av familjen!
Sadie verka ju ha haft det väldigt bra hos er och ni verkar som sagt älska henne så jag tror att ni definitivt skulle passa att ha hund senare. Kanske i Sverige?
Det enda knepiga med just hund är väl att de bör komma ut en del mitt på dagen vilket kan vara svårt om man heltidsarbetar? Fast i Stockholm finns ju hunddagis! :-)
Kramar och stay cool!!!!!!!

Desiree said...

Saltis, ja det känns tomt nu utan söta Sadie. Vi får se hur det blir med hund framöver. Som du säger så är det ju det att man måste sticka ut med dem en sväng mitt på dagen och man jobbar heltid båda två kan det vara svårt. Visst finns det ju hunddagis men det är ju rätt dyrt. Vi får se. Både mina föräldrar och C´s föräldrar har ju hund så vi får en stor hunddos från båda hållen där :-)
Kram!

Anne said...

Sadie verkar ha blivit som en familjemedlem för er också. Du har ju under årens lopp skrivit mycket om Sadie och hur mycket ni tycker om henne och nu och då fått förmånen ta hand om henne också. Både Sadie och ni kommer säkert sakna varann när ni flyttar, blir säkert ett jobbigt farväl. Jag har faktiskt tänkte fråga om ni skulle vilja ha hund nån gång, nu skrev du det i inlägget att det skulle ni gärna kunna tänka er. Ja, det skulle ju helt klart passa er. Ni verkar båda vara sanna hundälskare.
Men shit alltså vilken monster truck. Vet att du visat bilder förut. Kul se dig bakom ratten, bilen ser helt enorm ut! Hehe, coolt se och uppleva men som du säger nej tack till att äga och ha en sån där monstertruck. KRAM!

Marianne said...

Jaaa, jag tror Sadie har haft det riktigt bra hemma hos er, synd att det inte är er hon bor hos på riktigt. Nu får man ju tydligen ta hundar med sig från US utan karantän också, så egentligen borde ni kanske adoptera henne : ) Förstår att ni saknar henne.

Haha, ja jag förstår inte heller vitsen med sådana där monsterbilar. Här på gatan finns ett antal stora monster, bland annat minst ett par Hummer. Jag begriper INTE hur de kan köra med dem för här är gatorna riktigt smala ibland och särskilt när bilarna står parkerade så att det bara blir en smal passage ... Men kul att ha fått testa att köra.

KRAM!

Anna, Fair and True said...

Vilken tur Sadie haft! Alla borde skaffa hund på det sättet, ja, kanske inte hitta en hund i en korg, men från hem för herrelösa hundar.

Desiree said...

Anne, ja Sadie har fått bli som våran fosterhund. Jag och C skulle jättegärna vilja ha hund båda två någon gång i framtiden. Det beror väl lite på hur man bor och jobbar men någon dag ska vi absolut ha hund. Vi älskar hund båda två. Skulle vara roligt med en kompis i löpspåret för mig. C´s föräldrar har ju jaktmarker nere i Blekinge så en Beagle skulle funka bra som man även kunde köra lite jakt med om man vill.
Ha ha ja det var kul att prova på att köra denna jättebil men som sagt tack men nej tack. Den var inget vidare kul att köra.

Kram!

Marianne, du ska veta att C skojar med Kim om att skaffa Sadie pass så att hon åker med oss hem till Sverige men det blir Kim inte så glad över för hon älskar ju sin hund jättemycket. Vi får nog skaffa oss en egen Sadie kopia någon dag i framtiden.

Kramis!

Anna, ja hon har verkligen haft tur som fick komma till Kim och hennes familj. Alla hundar förtjänar ett hem där de är älskade och ompysslade.
Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Hunden Sadie ser verkligen fin och trevlig ut. Det är roligt med hundar. Jag har levt hundliv förr, tävlat i oika dressyr klasser, fågelprover, men också kört hunddrag.. Det är kul speciellt om man lever ett aktivt liv utomhus, då passar det ofta bra att ta med hunden på många aktiviteter.

Bilen,,, hmm.. vilket stort as!! amerikanksa bilar,, ja jagundrade ofta varför man måste ha så stora bilar. Jag parkerade aldrig vår suv volvo intill dessa monster i vårt förra sub division område i Georgia, eftersom de behövde en enorm sväng radie.. he he

Ha en bra vecka..

Kram

Annika said...

NI måste skaffa en hund en dag, du och C!!
Ni verkar vara så BRA med hundar. HOPPAS ni kan skaffa en då ni flyttar hem.
Sadie är så söt, och ni är de perfekta hundvakterna!
HAHA, du i en monstertruck!! GO for it!!
Har aldrig rattat ngn sådan, men förstår att det är en viss feeling.
Själv brukar jag mest reta mig på att de är så stooora :-)

KRAMAR från Sthlm!!