Monday, September 10, 2007

Ny vecka och nya tagNy vecka och nya tag. Efter de senaste veckohelgernas resande kände vi att vi var tvugna att ägna vårt hus och hem lite tid. Hela lördagen ägnades därför åt trädgårdsarbete och till att fixa iordning på våran altan. Trädäcket på altanen behövdes slipas och oljas in. Det var dock mödan värt för trädäcken blev kanonfint och luktar nu gott av träolja. Vi slipade och oljade in det förra året och jag tror inte att de som bott där innan oss någonsin gjort det för det gick åt tre stora burkar med olja som träet bara sög åt sig på nolltid. Detta året var bättre och det räckte med endast en burk. C fick även äran och nöjdet att rengöra gasolgrillen ordentligt. Nu är det dock fint och fejat hemma och det känns bra.

Söndag åkte vi på en liten miniutflykt. Vi åkte ca 2 timmar nordväst om Birmingham till ett ställen där det fanns en ”Natural Bridge”. Det är en båge i standsten som bildades redan för 200 miljoner år sedan när havet löste upp sandstenen och lämnade efter sig partier med järnmalm. Detta ska tydligen vara den längsta naturbryggan öster om the rockies (Rockie Mountains). Den var rätt cool faktiskt. Jag har andvänt C som storleksmarkör på en av bilderna så att ni ska få en uppfattning om storleken.Det var en rätt häftig och cool formation som bildats.Här ser ni C som står under "the natural bridge"

10 comments:

Annika said...

You aint kidding!!! Vilken jättebro, eller vad man ska kalla det för! Häftigt. det finns en sk Natural Bridge i VA också, men jag har aldrig varit där.
Vad skönt att ni har fixat hemma..DET behövs alltid. vad använde ni för olja?? Vi måste också olja om vårt deck. Jag håller med om att doften av deckolja är ljuvlig!!

Anne said...

Wow, är det på riktigt eller har du manipulerat storleken i datorn. Hihi, skojar bara. Men det var mäktiga grejer det. Smart och lyckat att använda C som referenspunkt, när man såg honom som en liten prick förstod man verkligen vad enormt stort det var.
Härligt med ett deck, som jag ofta skriver hos Annika: ett sånt skulle man gärna ha själv :)

Desiree said...

Annika, ja den bron var rätt imponerande. Däcket blev som sagt kanonfint. Jag får återkomma med svar på vilken slags olja det var. Måste hem och kolla på burken igen.

Anne, nej ingen bildmanipulation här inte. Ja våran altan trivs vi väldans bra med.

Millan said...

:-) Nar man kikar pa alla bloggar sa verkar det helt klart som om de flesta jobbat i sina tradgardar i helgen. Vi forsokte oss ocksa pa lite tradgardsarbete men jag vet inte om det blev sa mycket battre egenligen. Jag har mycket att lara mig pa det omraden!
Haftiga bilder pa bron!! Otroligt stor.

Sporty Spice said...

HÄFTIGT!!!

Desiree said...

Millan, vi gör bara så gott vi kan. Vi är inte alls några trädgårdsexperter. Vår ambition är att försöka hålla allt vid liv.

Sporty Spice, japp den var häftig.

Anne-Marie said...

Verkligen häftig bro! Ni har så mycket intressant och spännande att titta på alldeles i närheten där ni bor verkar det som. Visst känns det skönt när man får fixat saker och ting hemma.

Desiree said...

Anne-Marie, ja det är härligt när man har fixat färdigt hemma och det har blivit fint. Ja det finns faktiskt en hel del att åka och titta på här.

Linda said...

Visst är bron läcker? Jag hittade just din blogg och ska gå igenom mer. Vi bodde i Homewood från augusti till december 2003.

Har faktiskt skrivit och gett ut ett litet häfte om delar av vår upplevelse:
http://www.appelklyftig.com/produkter/books/Alabama.htm

Linda S said...

Nä, 2004 ska det vara, inte 2003!