Tuesday, September 18, 2007

Grape StompingI lördags åkte vi ut till en vingård som vi tidgare besökt en gång innan, Morgan Creek Wineyard. Där har de nämligen varje år officiel druvtrampardag. Det var riktigt trevligt och mysigt. Det är en vingård som producerar lokala viner. De har ca 8-10 olika sorter som de säljer till Publix (som Ica) här runt kring Alabama. De specialiserar sig i första hand på söta viner. Persoligen är jag inte så jätteförtjust i söta viner utan gillar hellre torra viner. De har några sådana också. Vinet de producerar smakar ganska bra men är kanske inte de allra godaste vinerna jag smakat. Druvan som vinet produceras från heter Muscadine men har inget med muskatviner att göra.

I lördags hade de ett band som spelade livemusik. Man kunde prova på deras olika sorter. Självklart fick man prova på att trampa musten ur druvorna så som man gjorde förr i tiden som en kul grej. Tror inte att de andvände sig av det som folk trampat runt i. Sedan anordnade de också en” I love Lucy” look alike tävling. Vi åkte dit med våra svenska vänner S och J och strosade runt där ett tag och tog oss ett glas vin, tampade på lite druvor och hade det mysigt
.


Här trampar jag druvor för glatta livet.


Lucy look a like.


Ett glas vin med goda vänner.
Ett av deras sorter som produceras på Morgan Creek är ett blåbärsvin.


Så här såg det ut i tunnan som man hoppade in i med bara fötter.

10 comments:

SweFlo said...

Det ska ju vara så bra med vin för huden, så du kan ju räkna besöket som ett SPA-besök med ;-)

Desiree said...

Sweflo, Aha låter toppen. Då har jag alltså varit på spa och druckit vin. Very nice!

t & t said...

Låter som en trevlig helg... vin och spa på en gång.

Trevligt att kunna åka ut till en vingård så där.

signe said...

Va härligt att besöka en vingård! Det skulle jag oxå gärna göra! Kram :)

Desiree said...

T&T, det var verkligen trevligt.

Singe, Japp vingårdar har helt klart sin specialla charm.

Marie said...

Vad mysigt! Påminner mig om en film med Keanu Reeves som jag nu inte kommer ihåg namnet på... en vandring bland molnen kanske? Jaja, mysigt såg det iallafall ut att vara! :)

Annika said...

Visst är det mysigt med vingårdar! finns en del här i VA! Men vinet är sådär. Antar att det är lite fel klimat för vin här. För heta somrar och för fuktigt, tror jag. men en del viner är ju OK. Jag är som du, har himla svårt för söta viner. KUL med trampning av druvor. DEt har jag aldrig provat.

Desiree said...

Annika, Du har nog helt rätt i att det är lite fel klimat här för att få till riktigt goda viner som i tex Kalifornien eller uppe hos Anne i Oregon. Men det är ju alltid kul att åka ut till vingårdar iallfall. Får du chansen att testa att trampa druvor kan jag rekomendera det som en kul grej.

Anne said...

Häftigt! Bra bilder som vanligt också! Blev nyfiken så måste fråga, hur såg tårna och fötterna ut efter stampningen. Gick den där färgen in i huden som det kan göra med bär, eller var det bara att tvätta bort. Måste känts lite busigt att bara få trampa runt i den där tunnan, inte varje dag men har mosade vindruvor under trampdynan :)

Desiree said...

Anne, färgen från druvorna färgade inte av sig men däremot blev man ganska kladdig om fötter och ben. Men som tur var hade de tagit fram baljor med vatten och tvål där man kunde tvätta sig. Det kändes ganska märkligt att trampa runt med bara fötter i en massa vindruvor.