Thursday, September 20, 2007

Kanelkvastar och GekkosDenna lilla söta ödla eller gekko hittade jag i min palm ute på altanen häromdagen. Visst är han eller hon söt? Det är häftigt att de verkligen kan kamoflera sig så bra. Den här lilla gekkon har fått till exakt samma nyans som på växten. Jag har tidigare sett en annan som stod på vårt brunaträdäck och också den hade lyckats få till samma nyans som träet så att man knappt såg den.


Nu börjar det dyka upp mer och mer pyrlar inför Halloween i butikerna. Hyllorna fylls på med speciellt halloween godis i stora påsar och dekorationer samt halloween dräkter finns att köpa överallt. Något som vi la märke till redan förra året var kanelkvasten. Det ser ut som en liten kvast och är gjord i kanel. Den doftar starkt och ljuvligt. Vet inte riktigt om man ska ha den inomhus eller utomhus. Vi köpte en igår och har nu hängt den i köket. Nu doftar det kanel i hela köket och hela nedervåningen. Man får väl kasta ut den då man tröttar men än så länge gillar jag den skarpt min kanelkvast.

10 comments:

Anne said...

Kanelkvast var nåt nytt för mig, låter jättehärligt med kaneldoft i huset. Snygg prydnad var det också. Ja, jag noterade också igår då jag var ut en runda att det kommit mer halloween grejer, såg även en massa specialtidningar och magazin med bara halloween som tema. Finns helt klart mycket att göra och pynta om man känner för det. Less is more är min melodi, så nån enstaka pumpa får nog räcka för oss.

Desiree said...

anne, japp om du får syn på någon kanelkvast kan jag verkligen rekomendera en sådan. Vi körde också med less is more förra året och karvade varsin pumpa som vi satte på dörrtrappen med värmeljus i. Blev helfint. Det var dessutom kul att karva pumpa.

Sporty Spice said...

Åh, en kanelkvast vill jag också ha. Luktar det kanelbullar hemma hos dig nu?

Desiree said...

Sporty Spice, jajemensan visst luktar det kanelbullar hemma hos mig nu :-)

Petra H said...

Kanelkvasten ser jättefin ut. Min cypriotiska vän M har alltid långa kanelstänger (typ 50-70 cm) i köket, som dekoration. Det luktar jättegott. O blev helförtjust i dem och hon köpte en hel näve till honom, de kostar visst ingenting på Cypern!
O och jag såg en vacker ödla i PR som var turkos - den var för snabb dock för mig och min kamera tyvärr.

VÅRT NYA HEM said...

Åh, det låter helt underbart med kaneldoft i huset!!! Tack för dina uppmuntrande och gulliga rader hos mig! Förstår att det är jobbigt att ha hela atlanten emellan... Jag är nog mest orolig för barnen, då vi hade det väldigt bra där vi bodde förrut, men gjorde den här flytten för att vi (vuxna) ville prova på något nytt och spännande i livet! Därför är jag nog extra känslig för att barnen inte ska få det bra... Men antagligen oroar man sig i onödan, sedan är det ju också så att det viktigaste är att vi har varandra och att vi får vara friska!

Ha en skön helg vännen!
Kram från Jenny

Annika said...

Tänk att ni har Gekkoödlor! Så exotiskt! Häftigt!
HALLOWEEN!!!!! Min favvishelg efter julen! Jag har tre stora plastlådor knökfulla med Halloween dekorationer! I början av okt tänker jag pynta upp både ute och inne! Jag tycker det är SÅ roligt!
Kul att skära ut Jack-o-lanterns i pumpor också! Längtar till Halloween! (är ju rätt barnslig :-)))
Tvärtemot Anne pyntar jag järnet, he, he!!

Fia said...

Jo de där kvastarna är fina men var lite försiktig med den då den kan framkalla allergianfall och astmaattacker på nolltid då den har så mycket aromatiska oljor i sig. Maken har svårt att gå in i affärer nu på hösten då de oftast finns precis vid ingången.

Jag skulle ju gärna ha en, för doftar ju så gott men då vore jag tvungen att göra mig av med maken och det vore ju lite dumt....
Kram!

Desiree said...

Petra,kaneldoft är verkligen underbart. Låter toppen med de där långa kanelstängerna som din vän hade.

Vårt nya hem, jo det tar helt klart ett tag innan man landar på ett nytt ställe vare sig man flyttar inom landet eller utomlands. Jag hoppas att dina barn kommer att trivas lika bra där ni bor nu som där ni bodde innan och snabbt få nya vänner. Att ni hela familjen ska trivas ordentligt och känna i hjärtat att det var rätt för er allihop att flytta. Ni har som sagt ett helt underbart hus. Med dina inredningstallanger har fått så fint och hemtrevligt. Ha en riktigt skön helg du också.

Annika, kul att du har mycket halloween dekorationer. Du får senare ta bilder och visa. Jag går och rycker i olika dekorationer inför halloween varje gång vi är ute i affärerna. Min barnsliga sida vill nog handla en hel del sådant. Jag ser iallfall verkligen fram emot halloween.

Fia, ja går man nära doftar den ganska starkt faktiskt. Hoppas vi slipper allergi och astma. Synd att maken din är allergisk. Men sin älskling byter man ju inte ut mot en kvast ;-)

Victoria said...

Ahaaaa, är det det som doftar i affärerna!? Jag har känt det och inte kunnat identifiera vad det är - konstigt, jag som är så förtjust i kanel! En sån kvast ska jag allt ta och köpa.
Kram!/Vic