Monday, August 27, 2007

Vi hade en underbar beach weekend



Nu är vi tillbaka från våran beach weekend. Den var bara sååå härlig. Vi hade en riktig toppen helg. Även om vi bara var borta över helgen så känns det som om vi varit borta mycket längre. Förmodligen för att man sett och upplevt mer än vad man gör under en normal helg.

Vi kom ner till Fairhope och Point Clear vid 20-tiden på fredag kväll. När vi checkat in oss och burit vårt baggage till rummet så gick vi och tog oss en kvälls drink ute och bara njöt av att känna havsbreezen och doften av saltvatten i luften. Denna gång bodde vi på Mariott Grand Hotel i Point Clear ungefär 10 minuters bilresa från Fairhope. Båda ställena är belägna längst med Mobilbukten. Detta hotel är verkligen otroligt underbart och lyxigt. Sängarna var hur sköna som helst. Jag sov som en riktig prinsessa där. Varsin queensize säng fick man också. Jag gillar när det finns gott om plats. Mycket kuddar och mycket fluff. Vaknade vid 8:30 lördag morgon till strålande väder. Vi ville hinna med så mycket som möjligt så vi skuttade upp och körde in till Fairhope för att äta frukost där och sedan strosa runt bland konstgallerierna och de andra små söta boutiqerna. Fairhope är underbart för det är en sådan söt gamaldax liten stad med mycket charm bevarat. Det är vackert för de har mycket blommor överallt och sedan har olika konstnärer designat varsin pelikan som är placerade lite här och var överallt i staden.

Eftermiddagen tillbringade vi vid poolen. Så skönt att bara slappa, njuta och ta det lugnt. Det fanns en alldeles egen pool för bara vuxna vilket var skönt. Sedan passade jag på att åka lite i vattenrushbanan bland barnen också. Riktigt varm och fuktigt har det varit hela helgen. Varsin frozen Margarita satt därför helt perfekt vid poolen. Sååå gott med något läskande, salt med lite sprit i. Den satt så himla rätt. Sedan testade vi också lite segling på Hobycats. Det var riktigt kul. C älskade det. Han saknar ju verkligen möjligheten till segling eftersom vi bor en bit från kusten och det inte finns något vatten i närheten kring Birmingham. Det var riktigt varmt i vattnet i både poolen och i havet. Inga problem att komma i för en badkruka som jag. Det var knappt så att man svalkade sig i vattnet.
Lördag kväll gick vi ut och åt på en resturang som låg på den långa hamnpiren. Där stod det en hel del folk och fiskade både med vanliga spön och med en sorts nät. Näten andvände de till att försöka fånga räkor med. Efter middagen fick det bli en kvällsdrink igen vid hotellet innan det var läggdax.

Söndagen hade vi också denna gång bokat brunchen på Grand. Hit kommer sydstats damerna i sina fina hattar och brunchar. Det svarta bandet spelade härlig jazzmusik igen. Där satt vi och mumsade godsaker medans vi lyssnade till tonerna av ”When the saints go marching on” och andra låtar med sväng i. Free refills på champange var det denna gång med. Brunchen är inte direkt farligt dyr heller med tanke på all god mat, liveband och champange som man får. Kostade 35 dollar per person. Jag åt några riktigt goda våfflor med hemmagjord jordgubbs och blåbärssylt, mmmm.

Mätta och belåtna var det sedan dax att checka ut och börja dra sig hemåt. På vägen hem stannade vi denna gång vid krigsfartyget USS Alabama som var med under andra världskriget. Verkligen ett gigantiskt skepp. Man fick gå runt överallt på olika självguidade turer. Verkligen värt ett besök om ni har vägarna förbi. Men det var jättevarmt att gå runt på fartyget. Även om temperaturen bara låg runt 30 grader så var det nåt så otroligt fuktigt, nivån låg på 90-95%. Det var som om någon hade sprutat med en blomspruta på en. Mobile är förövrigt Alabamas äldsta och mest sydliga större stad. Så nu är vi hemma igen efter en riktig toppenhelg med massor av njutning. Det är viktigt att se till att njuta av livet och unna sig lite lyx då och då. Man har trots allt bara ett liv och man vet aldrig riktigt vad som händer imorgon. Jag tror jag är ganska bra på att vara en livsnjutare faktiskt.


Supergoda frozen Margaritas.


C njuter av poolen.


Det här trädet på hotel området tyckte jag var så läckert.



Här hade någon konstnär i Fairhope målat en hel vägg med marint motiv.


C är ute och seglar med Hobycaten.


Jag sitter och kollar drinklistan. De hade tänt någon minibrasa. Det var mysigt men det behövdes absolut inte någon extra värme även om det var kväll.


Det fick bli ytterligare en Margarita.


Här kollar C in lite av den lokala konsten i Fairhope.


Sådana här roliga pelikaner finns uppsatta lite här och var i hela Fairhope.


11 comments:

Annika said...

Vad roligt att se bilder och läsa om er resa! Ni ser ju ut att ha haft det kungligt!
Bilden med drinkarna vid brasan är SÅÅÅÅÅÅÅÅ fin! Dricker ni chocolate martinis där?
Visst är det härligt att ge sig av på små weekendtrippar!! Det känns verkligen härligt för själen!
Hett och fuktigt hade ni det också, puuust!!!
Gillar ditt bildspel på bloggen!! Måste väl jag också prova då...
Låter som ni bodde på ett perfekt hotell också, härligt!!

Annika said...

Sorry, nu ser jag ju att det var margaritas ni drack vid brasan...Mmmm...

Anne-Marie said...

Vilken härlig resa ni tycks ha haft. Visst skall man unna sig litet lyx då och då. De där bildspelen är häftiga tycker jag.

Anonymous said...

Åh, vad inspirerad jag blir. Det suger till i min livsnjutar-tarm efter att ha läst ditt inlägg och sett bilder. Jo, du verkar vara bra på att njuta Desiree. Precis som du säger så ska man unna sig lite guldkant i vardagen ibland. Mycket viktigt! Är ni mätta på upplevelser nu eller blir det nån ny utflykt under långhelgen Labor Day som är på gång snart?

The Hanssons said...

hejsan

vilka underbara bilder. Ni verkar ha haft det underbart.
ha en bra vecka

Kristofer said...

Desire. Det var ingen vacker bild på din make. Du kan ju skrämma bort folk från din sida om du fortsätter visa honom. Här hemma är det idag jäkligt kallt och jag har åkt på första höstförkylningen. Hälsa maken!

Kristofer

My White Cottage said...

Vilka underbara bilder från er beachweekend - så kul att se!!! Champagne till frukost - lät helt underbart!
Kram på dig!

Millan said...

Ah vad harligt ni verkar ha haft det pa er resa!! Visst kanns det som om helgerna ar mycket langre nar man gor nagot speciellt! Jag blir mer o mer nyfiken pa USA efter att ha last dina reseberattelser.

Miss Marie said...

det verkar vara väldigt vackert där! roligt att du skriver så bra och mycket om er resa också, det känns nästan som om jag varit där själv! :) tack!

Desiree said...

Annika, weekendtrippar är verkligen härliga. Hittade bildspelet på en annan blogg. Det var lätt att själv fixa ett eget. Hotellet var verkligen lyxigt.

Anne-Marie, bildspel är lätt att lägga upp och bra om man vill visa fler bilder utan att ta upp för mycket plats på bloggen.

Anne, mer guldkant på vardagen är jag mycket för. Oh nej inte är vi mätta på upplevelser ännu och inte kan man slösa bort en lång helg inte. På lördag sticker vi igen. Då blir det norrut men med en helt annan destination och agenda än beachen. Ska berätta mer på bloggen.

Nika,det var underbart där nere.

Kristofer, ha ha. Jag försöker få Calle lite mer fotogenisk men det är inte lätt. Det finns många kort där han ser betydligt konstigare ut. Du får ta och krya på dig. Hälsa familjen så gott.

Vårt nya hem, champange till frukost på brunchen är inte fel. Det blir en riktigt bra start på dagen ibland.

Millan, jag kan verkligen rekomendera en semester i USA. Det är ett otroligt stort land och det finns hur mycket som helst att se, göra och uppleva. Det är lätt att resa runt. Jag tror att det lätt finns något för alla här helt beroende på vad man är interesserad av och nyfiken på.

Marie, tack så mycket för den fina komentaren. Jag blir jätteglad.

Anonymous said...

Åhhh vad härligt det verkar! I dag var det 9 grader i stockholm när jag gick till jobbet och jag längtade efter vantar... Kan du skicka lite värme hit? Kram på dig och ha det bra! Emil hälsar!