Friday, August 24, 2007

Beach WeekendNu sticker vi till havet! Jag ser verkligen fram emot det. Det ska bli så härligt att bara slappa, gå långa promenader på stranden, bada, äta och dricka gott och ha det riktigt bra. Det ska också bli skönt att få njuta av lite havsbreeze som ger svalka. Hettan har ju fortsatt denna vecka liksom förra med eftermiddagstemperaturer på 40 grader eller strax över. Då känns det varmt vill jag lova, pust.

Vi kommer att åka till Fairhope, Alabama dit vi åkte i maj men denna gång kommer vi att bo på Grand Hotel. Det var där vi sist åt den goda brunchen med jazz-liveband och free champange refills. Vi ser självklart emot att få inta en god brunch igen på söndagen. Brunchen på grand är alltid väldans populär och det gäller att boka bord i förväg.

Kanske tar vi oss en tur ner till det riktiga ”Redneck Riviera” som ligger ca en halvtimme från Fairhope. Det var Fia som upplyste mig om att Orange beach också kallas för redneck riviera. Inte sofistikerat och fint som franska rivieran men nog finns det en riviera i Alabama även om den går under benämningen redneck riviera.

Ha en riktigt skön helg allihop.

8 comments:

Fia said...

Haha, jag lär dig många dumma saker! Ha en underbar helg och njut allt ni kan. Det kommer att bli en stooor indian pow-wow här den första helgen i november. Vill ni komma och kika? Kram!

Anne said...

Åh, låter underbart! Hoppas ni får en riktigt fin helg, lite havssvalka kan helt klart vara skönt för er med tanke på de temperaturer ni haft/har. Den där brunchen minns jag du beröttade om tidigare... Du får fota och återkomma med rapport efter helgen.
Än en gång, ha en riktigt skön och avkopplande helg!

VÅRT NYA HEM said...

Åh, vad mysigt det låter!!! Hoppas du återkommer med bilder! Här har vi inga problem med sol och värme precis, det har varit disigt och regnigt sedan i måndags... börjar bli rätt trist nu...

Hoppas ni får en suverän helg!
Kram från Jenny

Petra H said...

Låter som en mysig helg ni har planerat. Jag älskar brunch!
Man upplever värmen helt annorlunda om man är vid vatten, så hoppas att ni blir lite svalkade och att värmen lagt sig lite när ni kommer tillbaka hem.

Anne-Marie said...

Åh, det låter underbart att komma till havet. Det är säkert varmt i vattnet också. Här på västkusten blir havet aldrig varmt eftersom det går en kall ström utmed kusten. Ha en skön helg och resa!

Annika said...

Har precis kommit hem från myrtle beach i SC. Rätt mkt Rednecks dfär, måste man säga...Du kanske har träffat en del själv nu också, ha, ha!!! Det var 30 grader varmt i Atlanten! Otroligt!!! Nästan lite kväljande kändes det...

Hoppas du tar många fina bilder!!!

t & t said...

Fina bilder, hoppas ni hade en underbar helg. Låter gott med brunchen..... hoppas ni fick tillfället att njuta av den igen.

Desiree said...

Fia, låter verkligen interessant med indian pow-wow. Det kommer vi gärna och kikar på.

Anne, det var så skönt att få unna sig denna helg.

Vårt nya hem, om jag kunde skulle jag gärna skicka över en paket med värme och sol till er.

Petra, det blev inte så svalkande som jag trodde pga mycket hög luftfuktighet men det var andå toppen.

Ann-marie, det var riktigt varmt i vattnet. Inga problem för en badrkuka som mig.

Annika, ja visst var det otroligt varmt i vattnet. Inte mycket svalka när man väl hoppade i. Vi skippade redneck riviernan och alla rednecks.

T&T, vi har verkligen sett till att njuta ordentligt.