Wednesday, August 8, 2007

Ånga


I amerikanska filmer och serier ser man ofta någon sort vit rök/ånga som kommer upp från gatan eller vägbrunnar. Jag har då jag bodde i Sverig oftat undrat vad detta är för något. Om det bara finns på speciella ställen eller om det bara syns för att det är kallt ute. Nu när jag flyttat hit till USA så ser jag att denna ånga finns lite överallt verkar det som. Det beror inte på att det är kallt ute. Detta är en varm och het ånga som stiger upp från brunnar i vägen inne i stan. Jag vet fortfarande inte riktigt vad det är för slags ånga och var den kommer ifrån. Jag skulle kanske gissa på att det har något med uppvärming av byggnader att göra kanske? Dessa ledningar med varm ånga verkar dock finnas inbyggda under de flesta städer. Jag har försökt ta en bild här iallfall. Detta är något jag inte sett i Europa. Jag har här försökt att ta ett kort. Det kanske inte syns så bra men lite av ångan ser man iallfall. Någon som vet vad detta är för ånga och vart ifrån den kommer?

8 comments:

JaCal said...

Vet du inte det? Det bor ju små drakar i underjorden i hela USA som ligger där och pyser varm andedräkt! Sen när de blir stora blir de Godzillas.

(haha - nä, jag har ingen aning - har också funderat och ser fram emot något klokt svar...).

Fia said...

Jag gillar Jacals svar bättre än det jag har att komma med...men det är så att många kontorsbyggnader i större städer använder sig av vattenånga för att värma upp och som vi alla vet vid detta laget så är amerikansk byggnadsteknik inte så mycket att hänga i julgranen, så...Dessutom har de övertrycksventiler lite varstans så överflödig ånga pyser ut.

Desiree said...

Jag gillar också Jacals svar. Tack Jacal, sitter och kan inte hålla mig för skratt :-)

Fia, din kunskap är oändlig. Jag har ännu en gång fått svar från dig på mina nyfikna frågor.

Petra H said...

Ännu en sådan där undring som jag själv har haft - tack Desiree för att du skrev ner den och Fia för svaret!
Jag tyckte att det var urcoolt första gången jag var i NY, 14 år gammal och det såg ut precis som på film med den där ångan!!

Anne-Marie said...

Jaha, då fick man ytterligare ett svar på en fråga. Fia verkar vara ett levande uppslagsverk. Jacals svar var ju litet mer finurligt haha.

Fundersam Cecilia said...

Finns det nåt som inte Fia vet?!Om man ändå hade sån kunskap.
Det var roligt att få svar på den frågan efter att ha sett det i så många år och alltid undrat varför.
Härliga bilder från akvariet,otroligt läckra bilder.Men fy vad folk,jag hade fått fnatt där inne.

Mangola said...

Jag har heller aldrig sett detta i Europa men väl i amerikanska filmer. Äntligen fick man veta vad det är och att det finns IRL och inte bara i filmens värld.
Tänk att det finns drakar i USA :-)

Mangola said...

Åhhh glömde säga
http://godmat.webblogg.se