Wednesday, August 22, 2007

Always bring something to eat...

Detta tog oss himla lång tid att fatta. Inte förrän vi hade vårt eget trädgårsparty insåg vi bommat alla andra tillfällen. Visst har vi haft med oss saker när vi gått bort till våra grannar men det har oftast varit en flaska vin eller en blomma (eftersom det är det man brukar ta med sig i Sverige då man går hem på middag till folk). Jag kollade för ett tag sedan in en video på Youtube som Jacal hade lagt ut på sin blogg om när Victoria Beckham ska träffa sina nya granne i LA. Där får hon rådet att ta med sig något som man kan äta och bestämmer sig för att baka något även om hon inte verkar så himla dukig på att baka. Det hade varit bra om man hade vetat lite mer om dessa osagda socialakoder redan tidigt. Man får väl helt enkelt tänka bättre sent än aldrig. Så blir ni hembjudna till någon i amerika ta med något att äta.

4 comments:

Anne said...

Håller helt och hållet med dig om att det är klurigt kunna veta såna här saker, vin eller en blomma är ju det vi är vana ta med när man går bort.
Men man lär sig av sina misstag :)

Desiree said...

Ja man lär så länge man lever helt klart.

Anonymous said...

I disagree. People usually ask if they can bring something if they are invited to your house for an event, but it is by no means required. I had a party this past weekend and one person brought wine, one person brough flowers, one brought a pretty little hand soap and another brought a dessert. So anything goes, it's not so set in stone.

Desiree said...

Ok good to know anonymous. Then as long as one brings a little something it is ok.