Monday, August 6, 2007

Hemma hos Familjen Baker

Det blev en härlig helg i Atlanta. På lördag eftermiddag åkte vi ut till Fia och alla sju hundarna. Fias hus gick inte att ta miste på, gult hus med blå fönsterluckor samt en Svensk flagga som hängde på husfasaden. Så fort vi klev över tröskeln så kom första välkomst kommitéen som bestod av de små hundarna och när de hade hälsat färdigt på oss fick de lite större hundrna komma och hälsa på oss. Det blev massor med skutt och hundpussar. Vi kände oss verkligen varmt välkommna. Det tog ett tag innan jag lärde mig namnen på alla sju vovvarna. Jag tror iallfall att jag har fått till det. Minst och yngst är lilla Buddy som är nya Chiuaua valpen. Han är kolsvart med stora stora öron. Ser man honom bakifrån med spetsade öron ser han ut som en liten fladdermus. Han har världens goaste lilla valpmage. De andra två chiuauorna är äldre och var mer reserverade, Peaches och Yoda. Yoda är alpha-hannen och ledare för flocken även om han är bland de minsta. Sedan var det Jack Russel hannen, Eddie som var den hungrigaste av dem alla. Han var den som vägrade lämna köket när han visste att hans mat minnsan stod på kökbänken för att svalna. Japp självklart snackar vi om hemlagad mat till vovvarna hos Fia. Ris och kyckling fanns på menyn till hundarna idag. Sedan får jag inte glöma Thumper, Mitzy och Charlie. Han ville gärna sitta i knät på någon och bli klappad. Jag hoppas att jag har kommit ihåg alla, kan hända att namnen inte är helt korrekt stavade. Det gäller att ha ett bra minne när man får 7 nya namn och ansiken att komma ihåg med en gång.

Vi hade det mycket trevligt hemma hos Fia. Det bjöds på en specialité från södern nämligen ”Chicken on a Throne”. Man tar en hel kyckling och gröper ut inkråmet och sedan tar man en ölburk med öl och lägger till lite citronjuice, vitlök och andra kryddor man gillar till ölen i burken. Man trär sedan kyckligen på ölburken och ställer på grillen. Gott är också att gnida in kyckligen i en del kryddor. Kyckligen blir otroligt saftig av ölångorna med kryddor och blir jättegod. Fia och hennes make hade idag gjord en kyckliging med öl och kryddor och en annan där de hade tagit ölburken och fyllt med vin och kryddor istället. Båda blev underbart goda. Detta är något vi ska testa själv hemma. Sedan hade Fia gjort sitt goda potatisrecept som hon bloggat om tidigare som passade väl ihop med kyckligen och till dettta hade vi också ett mycket gott rosmarinbröd. Vi hade med andra ord en mycket trevlig helkväll hos familjen Baker med godmat, gott vin, och härligt sällskap. Som Fia sa mycket fniss och interessanta samtalsämnen.

Dagen därpå träffades jag, Calle och Fia för frukost på ett mycket trevligt franskt café som heter La Madelaine. Där åt vi en smaskig fransk bondfrukost bestående av omelette, potatis gallet och stekta tomater. Fia fixade en himelskt god svampsås till oss att ha till galetten. Sedan visade oss Fia ett Koreanskt köpcentrum. Tydligen finns det gott om Koreaner i Atlanta och de ser till att fixa sina egna butiker med sådant som de saknar och gillar. Alla butiker i detta område hade namn både på engelska och på Koreanska. Vi gick till en Koreansk matbutik. Det fanns massor med spännande saker man inte kände till och aldrig hade sett innan. De hade imponerande fina grönsaksdiskar med ett stort utbud samt till mycket bra kvalité och pris. Det var som att gå på Whole Foods fast säkert 10 gånger billigare. Fiskdisken var också helt underbar. Så nästa gång vi åker till Fia och till Atlanta ska vi se till att ha med oss en stor kylbox så att man kan köpa färsk fisk och grönsaker. I denna butik gjorde de egna riskakor och de gjorde också egen glass som jag är sugen att prova på nästa gång. Det fanns en mussli hörna där man kunde välja bland olika frön och annat och komponera ihop sin egna mussliblandning. Det fanns till och med granbarr som man kunde hälla ner i sin musslin för att få det extra nyttigt.

Vad vi gjorde på söndagen får ni läsa om imorgon.

Yoda och valpen Buddy.


Chicken on a throne


Kommer inte ihåg vad detta var faktiskt. Fanns mycket man inte kände till i denna butik.


Koreanskt köpcentrum.


Här stod allt med både tecken och vanliga bokstäver.


Calle, Charlie, Buddy och Thumper.Stackar Eddie är så hungring så hungrig och bara väntar på att maten ska svalna.

8 comments:

Sporty Spice said...

Låter som ni haft en superbra helg. Spännande kycklingrecept!

Fia said...

Oj vad du skriver! Alla vovvarna säger VOFF, VOFF ni är välkomna tillbaks närsomhelst!! Kram!

Desiree said...

Sporty Spice, jag är riktigt sugen på att prova själv och se om jag får till det.

Fia, hälsa alla vovvarna så gott från oss.

Fia said...

Glömde ju att skriva, jo du har fått ALLA namnen helt rätt! Och dina bilder är ju kanonfina som vanligt!
Det är ju busenkelt att göra den kyckling vi gjorde, googla bara på "chicken on the throne".

Lillie d'amour said...

Hej Desirée, Tack för titten, âterkommer snart.
Hälsn
Jenny ( Frankrike)

Petra H said...

Jag instämmer, låter som en härligt mysig helg! Jag är imponerad att du kom ihåg alla namnen på hundarna och deras personligheter!
Tänk om jag hade haft en grill, då hade jag testat det spännande kycklingreceptet direkt.

Anne-Marie said...

Det verkar som om ni haft en toppenhelg hos den stora familjen. Säger som Petra, hade jag haft en grill hade det nog varit läge att prova kycklingreceptet.

JaCal said...

Åh, vad kul att se bilder - och läsa om hur ni hade det! Nu ska jag googla på kyckling rätten så att maken kan göra det någon helg - verkar ju jättegott!