Thursday, August 16, 2007

Crape MyrtleGillar detta träd. På håll ser det nästan utan som ett Syrénträd. Blommorna växer i klasar och kan antigen vara vita, ljusrosa, cerise, eller lila. Blommorna är något rynkiga som crepe-papper. Stammen är väldigt speciell. Den påminner om Eukalyptusträdets stamm. Den har liksom ingen riktig bark utan är väldigt avskalad.


Detta träd är verkar vara mycket vanligt här nere i Alabama. Man ser det nästan i varje trädgård. På våran tomt har vi flera stycken. De växer väldigt snabbt och man får därför klippa ner dem ordentligt under vårvintern innan bladen har slagit ut. Nu när de står i blom överallt är de otroligt vackra. Blomminingen börjar i mitten på juni och håller på över sommarmånaderna. Här nere i södra USA finner man ofta jätte Crape Myrtlen (Lagerstroemia speciosa) som härstammar från Indien. Jättevarianten finner man endast i de varmaste delarna av USA som Alabama, Arizona, Kalifornien, Georgia, Louisiana, Oklahoma, New Mexico och Texas.

1 comment:

Anne-Marie said...

Åh så fina blommor! Verkligen vackra. Här uppe i bergen där jag bor är det så kargt på något sätt. Inte någon överflödande växtlighet som du säkert har.