Friday, August 6, 2010

Dags att lämna Vegas

Solen lägger sig över Vegas och börjar sakta gå ner i horizonten. Den här utsikten vi haft här kan man liksom inte få nog av. Man kan stå här länge länge och bara titta.

Det är olika hissar här beroende på vilken våning du ska åka till. Vi bor ju på 26:e våningen och får ta hissen som täcker 21 till 28 våningen.


När man ligger vid poolen så kör de med kall luft som sprutas ut som ånga för att det ska bli svalare. Det fick också bli en iskaffe istället för en normal kaffe då vi låg vid poolen och det var hett.
C fick sätta sig vid en spelmaskin så att vi iallafall skulle få en sådan bild. Vi har inte spelat bort en enda krona, har inte ens känt oss lockade att testa.

Vi gick in en sväng på Cesars Palace som är hotellet brevid Bellagio för att se hur det såg ut. Det såg himla fint ut. Kändes också rätt flott och lyxigt där inne. Kändes lyxigare och finare än MGM. Det finns helt klart många många fina hotell att välja bland här i Vegas.


Jag gillar verkligen alla de fina färgglada ballongerna som Bellagio har som dekoration. Jättefina!


Här på Bellagio finns ju bara butiker från fina gatan. Inget som jag brukar handla i. Vi gick dock in på Tiffany´s bara för att TITTA och det var ju kul.
Showen "O" var riktigt riktigt bra igår. Man fick inte fota under själva föreställningen självklart men innan. Både på denna show och på Zumanity så hade de lite förspel innan riktiga showen började med några av artisterna som skulle vara med sedan. Här är clownerna i fullgång. Det roliga är också att de inte bara håller sig på själva scenen under föreställningen utan också är uppe i gångarna bland publiken. O var verkligen en vacker konstshow med surrealistiska inslag. Artisterna är riktigt duktiga. Men så är det ju olympiska guldmedaljörer samt gymnaster på elitnivå som är med här. Det som var häftig då vi gick på Zumanity showen var också att artisterna minglade runt i foajéen medans man anlände. Så där gick man och minglade med artisterna. Denna show var en fantastisk avskedspresent vi fått av Kim och Mike.

Soluppgång över Vegas. Detta är våran sista dag här i Vegas och sista dagen på semestern. Nu är det dags att åka hem. Även om vi bara kommer att vara kvar i Birmingham i två veckor till innan det är dags att ta resväskorna och fara för gott. Känns jättekonstigt och overkligt som sagt. Det här har varit en underbar semester. Vi har fått se och uppleva SÅ mycket! Jag och C har helt klart fått mersmak. Det kommer att bli fler road trips framöver. Det här landet har så mycket att erbjuda och det finns mycket kvar att se och uppleva här. Det ska dock bli skönt att komma hem fast vi haft det toppen på alla sätt.

6 comments:

Anne said...

Det har varit underbart att få ta del av er helt fantastiska semester samtidigt som den pågått. Ja, jag lyfter på hatten för er som hunnit med så otroligt mycket på tio dagar. Som du skrev, på latsidan har ni inte varit. Vilket fantastiskt och minnesvärt slut på denna USA-epok också, på er tid här i landet. Tack Desiree för allt du visat och berättat om resan, det har varit ett sant nöje få ta del av.

Victoria said...

Jag håller med Anne, vilken fantastisk resa och så mycket fint och vackert du har låtit oss få se!
Många kramar//Vic

Desiree said...

Anne,tack själv. Det har varit jättekul att få bjuda och dela med sig av denna fantastiska road trip. Den har som sagt gett mersmak. Vi sa precis att våran nästa road trip förmodligen blir nordvästra hörnet på USA. Då kanske vi kan komma förbi er och hälsa på ett par dagar.
Kram!

Victoria, tack. Det har varit jättekul att både fota och berätta.
Kram

Åsa i Memphis said...

wow, är det bara 10 dagar och alla dessa stenar :) Verkar helt otrolitg och jag har blivit toksugen på att göra en liknande resa... Tack för alla bilderna och dom inspirerande texterna!

Nordväst är underbart (även om det aknske är lite mer som Sverige på ett sätt - det finns mer träd)! Jag skulle rekommendera att åka hela vägen från norra californien till Vancouver (även om det är Canada). Det finns superfin natur bara lite norr om gränsen i BC där det är lite blandat av öken, frukgårdar och höga berg. I Washington är det underbart att hajka... och havet utanför är så otroligt. Mkt valar och underbart. - ja det finns ju uppenbarligen hur mycket som helst att se här borta :)

Hoppas att ni får det bra dom sista 2 veckorna i Birmingham nu! Och lycka till med resan hem. ska bli intressant att höra vad det är för intrykc när ni kommer hem. Hoppas att ni har det mindre hett där än vi i Memphis, det har varit ca 40C i en vecka med toppnotering på 49C i tisdags. Nätterna är det över 30C... fukten är här ;)

Desiree said...

Åsa, tack så mycket. Ja det finns helt klart många resor man blir sugen på att göra. Det som är bra är att man nu flyttar till ett land som har lite mer semester. Ja nog kände man av fukten så fort man landade här igen. Men 49 och fuktigt! Shit vad hemskt. Hoppas det inte blir fler sådana dagar. Ha det bra.
Kram!

Katarina på Filippinerna said...

En underbar resa med många vackra bilder.

Det blev en ny inblick i mycket. Det känns som ert avslut i USA blev ett positivt sådant.

Las Vegas, jag bara älskar detta ställe,, så annorlunda!