Wednesday, August 4, 2010

Sin City - Las Vegas

Här bor vi vid MGMs ståtliga lejon. Detta är hotel receptionen. Den känns lika stor som en flygplats terminal. Jag tänkte vi skulle ta paus från stenblocken idag så ni får uppleva och läsa något annat. Nu är vi som sagt i Vegas.

Detta är ett väldigt märkligt ställe på många sätt. Denna stad är minst lika märklig på sitt sätt som landskapet i Death Valley.Här bland alla spelmaskiner och neonljus så råder en egen tidszon känns det som. Allting så stort fast på ett helt annat sätt än då vi befann oss ute i den storslagna naturen. Vi bor här först på MGM grand som är det största hotellet i Vegs och kanske också i hela världen. Detta hotel har över 5000 rum. Då vi checkade in så sa de att hotellet var ca 94 % fullbelagt. Att gå runt här i lobbyn känns som om man går runt i en flygplats. Första dagen så gick jag fel flera gånger och tappade bort mig. Det är dock rätt bra skyltat och man fick också en karta då man checkade in. Från parkeringsgaraget till vårat rum känns som en trek och hike i sig för det är långt och många korridorer och gångar. Här på MGM bor vi i The West Wing som har rum i modern och minimalistisk stil. Det är ganska coolt rum och väldigt annorlunda från de flesta vanliga rum. Sängen var otroligt skön att sova i.

Första morgonen vaknade jag långt före C så jag bestämde mig för att ta en tidig morgon löprunda längst med strippen. Det var en upplevelse i sig att se de som sakta återvände efter en lång natt mot sina hotelrum samt de många som jobbade med att tvätta och snygga upp efter alla nattens äventyr och escapader. Sedan de som liksom jag var ute och gick eller sprang. Nu kände jag att jag äntligen kunde njuta av strippen. Nu vid sex på morgonen så var det inte mycket folk ute och morgonljuset var otroligt vackert då det spelade sig i blänkande hotelfacaderna. Nu kunde man ta sig fram och fota ordentligt utan att behöva trängas med folk. Dygnet runt sitter det folk kring de enarmadebanditerna och de andra spelborden och spelar. Hoppet och drömmen om rikedom finns alltid precis runt hörnet. Här inne på de stora casinon som MGM och övriga så finns inga vare sig fönster eller klockor. Här är det noga plannerat att man ska glömma både tid och rum och bara försvinna upp i spelet. Varje hotellobby är som ett stort shopping centrum med alla sina rulltrappor, resturanger och barer samt butiker. Det är en mycket märklig och artificiell värld men en värld som bör upplevas och ses.

Igår var vi och såg våran första show som var Cique de Solais ”Zumanity”. Wow, vilken show och vilken underhållning de bjöd på! Jag och C var både tagna och mäkta imponerande.

Vårat rum.


Detta är verkligen The City of Entretainment alla gånger.
Vårat hotell som är det största hotellet i Vegas och kanske bland de största i världen med över 5000 rum. Här har de hela arméer med städpersonal kan jag tänka mig.

Vi bor här i det så kallade West Wing där rummen är i mer modern och minimalistisk stil.

Miljöeerna är facinerande. Här mitt emot MGM ligger New York New York. Det var där vi var igår och såg showen. Alla hotel är så himla stora här att avstånden blir stora då man ska ta sig från en punkt till en annan. Från vårat rum till parkeringsgaraget tar det lätt 15 till 20 minuter att gå.
Det var interessant att ge sig ut tidigt på morgonen och få se en helt annan sida av Vegas. Då gryningen gryr så städas det och spolas. Det var jag, renhållningsjobbarna, de sista som vände hemåt efter en lång natt och några andra morgopigga joggare som var ute.

En hel del läcker och spännande arkitektur.

Tre tjejer på väg hemmåt i morgonljuset efter en lång natt. Stilettklackarna har fått åka av och de promenerar barfota hemåt.

Venetian med sina gondoler och artificiella kanaler.

Whynns spegelblanka fasad i morgonljus.

Första kvällen gick vi förbi här och jag såg då bara tv-skärmarna som visade olika typer av sport och ett helt gäng män (gubbar) som satt och glodde på skärmarna. Jag undrade varför de inte kunde gå upp på sina rum och kolla på tv (för några såg ut som de höll på att somna). C skrattade gott åt detta för han berättade för mig att de inte bara kollade på tv förstås utan också bettade. Jag trodde det var ett gäng gubbar som inte ville kolla själva på rummet och i någon slags social samvaro fast utan att interagera med varandra istället satt här nere och kollade tv, ha ha.
Här i Vegas krävs att man som bartender kan mer än att bara blanda och severa drinkar. Igår efter showen vi varit på gick vi och tog en drink på denna bar. Med jämna mellanrum hoppade de tre barntenders upp på bardisken och körde lite dans.
Las Vegas som man lätt också kan kalla för neon city med alla sina neonljus på kvällen. Liksom Death Valley är det här en typ av extrem värld med många ytterligheter. Men häftigt att få uppleva.

Imorgon kommer vi att flytta till Bellagio men det har varit toppen här på MGM hittills. Idag ska vi träffa en av mina bästa vänner från Sverige som råkar befinna sig just här i Vegas exakt samtidigt då vi är här. Small world kan man säga. Verkligen ett samanträffande. Hennes syster gifte sig igår här. Det ska bli jättekul att få träffa L här om några timmar. Imorgon ska vi på ytterligare en Cirque de Solai show nämligen "O". Det var Kim och Mikes avskedspresent till oss. Verkligen underbart och mycket generöst att få en sådan vi avskedspresent.

5 comments:

Åsa i Memphis said...

Verkar toppen det där! Ska bli intressant att höra vad du tycker om Bellagio, som mina vänner säger är det bästa/lyxigaste hotellet i Vegas.

Sporty Spice said...

Härligt! Vilken flash back jag fick nu. Vi bodde ju aldrig på MGM (men väl rakt över gatan på New York, New York) men vi var ju där och käkade. Och Bellagio ska ju vara fab. Vi var där och tränade och gick på spa. Och såklart såg deras vattenshow.

Visst är det häftigt att se the Strip så tidigt på morgonen. Att löpträna när folk är på väg hem är ganska lustigt. Man känner ju sig EXTRA hurtig då. =)

Desiree said...

Åsa, ja det ska bli spännande att flytta till Bellagio imorgon.
Kram!

Sporty, vi var ju på New York New York igår som sagt och kollade på showen där. Alla hotel här verkar läckra på sitt sätt. Jag provade gymet här på MGM imorse och det var helt ok. Men det häftigaste var nog första morgonen då jag var ute tidigt och körde löprundan. Jag tänkte på det du sagt och berättat och ville verkligen uppleva detta. Ha ha jo jag håller verkligen med om att man känner sig extra hurtig då man ser sega trötta människor som varit uppe hela natten och druckit drinkar när man själv är fräsch och kommer springande. Jag fick ju riktigt fina bilder också då det inte var så mycket folk och vackert morgonljus.
Kram!

Marianne said...

Vilken upplevelse! Och vilken clash! Smart att byta hotell så där mitt i också, så får man uppleva någonting lite extra.

Superfina bilder!

KRAM!

Anne said...

Perfekt kolla in stripen så tidigt på morgonen, få känslan av hur det är då förmedlad. En helt annan stad kan jag tänka mig, en helt annan stämning. Jag var aldrig uppe tidigt, så fick aldrig uppleva morgonen. Men tycker stan ändrade skepnad bara från dag till kväll. När kvällen/tidiga natten kom var det som stan vaknade till liv, hela dagen kändes den rätt sovande (även om det ju var folk i rörelse) men sen när kvällen kom så var det som den blev helt annorlunda.
Och jaaaa, visst är det avstånd. Hehe, låter lite roligt läsa det du skriver om 15 min promenad från typ hotellparkering till rummet. Men så ärdet ju!!!
Förresten, nu när du sett så mycket av southwest. Är det en del av USA du skulle kunna tänka dig att bo i?
Personligen så ÄLSKAR jag mäktigheten och naturen där, det är helt otroligt häftigt. MEN jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo i den landsända. Som sagt, helt makalöst vad som finns att se, uppleva och naturen är ju extremt storslagen så man bara häpnar. Men min känsla har hela tiden varit: underbart besöka men ingen plats i USA där jag skulle trivas bo på riktigt.
Men du kanske fått en annan känsla, även känner det skulle funka bo där.