Wednesday, August 4, 2010

Mexican Hat

San Juan Trading Post en liten by med bara 100 invånare.

Från Monument Valley så körde vi vidare till ett litet samhälle som heter Mexican Hat döpt efter den stenformation som finns här som liknar en stor sombrero. Här hade vi bokat övernattning på ett litet motel. Det här stället såg inte mycket ut för världen på utsidan men det visade sig vara en riktig pärla i öknen. Rummen var super fräscha och det fanns möjlighet att sitta ute på kvällen vid floden och njuta av den milda vackra kvällsljuset. Det märks att detta är en del av USA som får många turister om sommaren. När vi satt här ute så satt det ett gäng med holländare brevid oss och det kom också en tjej som bara kunde franska och frågade om cigg. Så här möter man betydligt fler europeér än vad man någonsin gör i södern. C och jag fick en mysig kväll med en vacker solnedgång vid lilla San Juan river. Än en gång packade vi upp vårat lilla campingkök och fixade till en snabb men god pasta. Jag måste säga att jag älskar denna form av delux camping där man bor med tillgång till både AC och dusch men ändå får laga mat utomhus på det här sättet. Det är ju så många gånger annars som man betalar rätt dyrt och får något man inte är speciellt nöjd eller imponerad av. Jag är medveten om att vi är ganska kräsna med vad vi stoppar i oss så detta med det lilla campingköket passar oss perfekt.

Den lilla byn vid Monument Valley hade fått sitt namn från denna stenformation.
Det kändes väldigt internationellt att bo här för det var många andra européer. Man hörde både tyska, franska och holländska talas. Det blev en riktigt mysig stämning på kvällen för många av övriga gäster satte sig också och njöt av kvällen nere vid floden så som vi gjorde.

Solnedgången över San Juan river blev riktigt vacker då solens sista strålar kastade ett vackert och varmt ljus över de röda klipporna.

Vi såg även till att inta våra frukost utomhus morgonen därpå innan vi stack iväg. Det sköna här ute i öknen även om det blir tokvarmt med höga temperaturer på dagarna är att det är riktigt svalt och behagligt på morgonen och även på kvällen blir det precis lagom.

3 comments:

Åsa i memphis said...

Svalt på kvällarna kan man inte säga att vi har i Memphis (tror det är samma i alabama). Vi har haft värmerekord fyra dagar i rad. Igår var det 49C med luftfuktigheten på eftermiddagen... och på nätterna har det varit 30 som lägst. Helt vansinnigt ;)

Det ser så vackert ut på dina bilder att jag blir supersugen att bara ta en bil och köra västerut!

Desiree said...

Åsa, oj jisses vad hett och fuktigt. Usch det låter riktigt jobbigt. Nog för att det är hett här men det är en otrolig skillnad med torr hetta och fuktig hetta. Det här funkar mycket bättre. Det finns så mycket underbart att se och uppleva i det här landet. Så mycket maffig natur och annat. Jag har verkligen haft en toppen semester på denna road trip och ser fram emot fler framöver.
Kram!

Anne said...

Det är faktiskt samma väderfenomen (dock helt andra temperaturer än i öknen southwest så klart) på störra delen av västkusten. Dvs svalare morgnar och svalare kvällar. Det är skönt, uppskattat. På östkusten och i södern är det väl mer jämn dygsntemperatur (även om den sjunker där också).
Här når tempen dessutom sin peak först runt 17 på dagen, då är det som varmast. Inte runt 13-tiden som hemma eller i Spanien då de kör siesta :)
Vet när vi haft gäster och det varit bara 20 grader kl. 11 på förmiddagen och de sagt "blir kyligt idag", medan jag sagt, vänta du bara... Och innan dagen varit slut har det varit 35...