Saturday, August 14, 2010

Just nu...

Japp här ser ni vad jag håller på med igen, boken om våran road trip. Men det går rätt smidigt faktiskt. Roligt att få jobba med den nya datorn.

Undra om man kommer att sakna sådant här som perfymerade soppåsar. Det tror jag ännu inte finns i Sverige. Normalt sett brukar jag inte köpa sådana men häromdagen bara tog jag första bästa förpackning i butiken då det var helt slut på soppåsar i hemmet. Dessa har så kallat "odor shield" och är parfymerade med vanilj. De luktar rätt gott faktiskt. Men detta är ju väldigt typsikt amerikanskt. Här har man fobi mot odörer. Det måste alltid dofta gott vilket faktiskt inte är fel men kanske kan gå lite överstyr ibland. Här finns doftsprayer till hemmet, doftljus och massor med olika deos för hemmet som man kan sätta ut eller stoppa in i elkontakter för att värmen ska få dem att sprida doften bättre. När vi var i Bryce Canyon råkade jag ställa mig för nära en karl som verkligen stank svett och jag tänkte att detta är nog inte en amerikan utan en euorpée och det stämde. Amrisar är faktiskt mer hygieniska av sig och att gå runt och lukta svett är faktiskt inte något som en amris gör. Den amrikanska näsan är väldigt känslig för dofter och lukter.

5 comments:

Anonymous said...

心平氣和~祝你也快樂~~............................................................

Anne said...

Håller helt med dig! Angående lukter och amrisar. Jag tänker ofta på det när jag är ute och går/springer, motionerande personer som kommer emot mig doftar aldrig svett utan det kommer ofta en vägg emot en av fräscha dofter när de passerar... Det upplevde jag aldrig i Sverige, även om det inte luktade svett om människor som tränade utan det luktade bara "ingenting", men här tycker jag även folk när de är mitt uppe i sina aktiva träningspass luktar gott. Det är väl kläderna som är så tvättade med starkt doftande tvättmedel, sköljmedel och kanske lite spray innan man drar iväg ut också...? Inte vet jag, men jag har som sagt tänkt på att även rödmosiga, ymnigt svettande motionärer som möter en ändå inte luktar svett utan det som tränger igenom är nån parfymdoft från deras kläder.
Vad bra förresten att fotoboksjobbandet flyter på bra, även om du var tvungen börja på nytt.KRAM

Anonymous said...

Alla produkter med doft innehåller fragrance och giftiga kemikalier!!! Det gäller allt ifrån soppåsar, doftsprayer, doftljus och sköljmedel. Och vanlig parfym såklart. De är cancerframkallande, kan påverka kroppens biokemi och är inte bra för miljön. Sen fattar jag verkligen inte grejen med doftsoppåsar, varför inte bara gå ut med soporna?

Det finns ekologiska och naturliga alternativ. Jag använder till exempel Organic Aromaterapioljor (som man häller i skål med vatten och eldar ett värmeljus under - det luktar värsta lyx-spa:et här hemma då) eller har doftljus som är ekologiska och soya. I klädlådorna har jag små påsar (av ekologisk bomull såklart) med min egenodlade lavendel. En påse hänger i badrumet.

Jag är mer känslig för parfymdofter än något annat. Att stå bredvid någon som draperat sig med parfym är det äckligaste jag vet. Samma sak när man kommer hem till folk som haft sådant där heltäckningsmattspulver, starka kemikaliska sprejer eller doftljus som bara stinker. Tacka vet jag en svag doft av gulsåpa (jag köper alltid med mig det hem från Sverige).

Desiree said...

Anne, javisst är de bättre på dofta fräscht här. Det är ju iförsig inte så att man behöver parfymera sig innan man går på gymet. Men det är nog som du säger klädera och sköljmedel osv. Fast när man tränar svettas man och om någon skulle lukta lite svett då tycker jag inte är hela världen. Men på jobbet har jag aldrig mött någon här som luktar svett vilket händer i Sverige. Sedan kan det där med dofter gå lite till överdrift som det kanske gör här samtidigt som man i Sverige borde skärpa sig och se till att iallfall se till att inte lukta svett på jobbet genom att använda deo och genom att se till att ens kläder är fräsha och inte luktar svett eller matos eller vad det nu kan vara.
Kram!

Sporty, ja du har rätt i att man faktiskt ska tänka på att många av dessa dofter och kemikalier kan vara/är cancerframkallande. Jag brukar inte köpa doftsoppåsar som sagt och naturligtvis går man ut med soporna då det är fullt eller ens börjar lukta om dem. Neutral fräsch doft är det bästa. Jag gillar inte heller folk som stinker perfym lika lite som jag gillar folk som luktar svett eller smuts. Ska kika på de där ekologiska doftoljorna för det kan vara trevligt ibland att få lite aromterapi i hemmet.
Kram!

Anonymous said...

Kolla efter ljus av organic soy eller bee wax. Och att de är doftsatta med oljor och inte fragrance. När det gäller oljor (pure essential oil) gillar jag Certified Organic Lemongrass eller Certified Organic Lavender från Wyndmere.