Tuesday, August 24, 2010

Landat i Sverige

Framme i Sverige nu. Resan gick bra men som alltid så är det en lång resa och en mycket lång dag. Man är trött efter resan och har jetlag. Men det kommer nog känns bättre inom kort. Nu är vi här tillbaka hemma men ändå något helt nytt.

Just nu känner jag mig helt vimmelkantig då jag inte lyckades sova något på planet och bara sovit ett par timmar hemma hos mina föräldrar för att kunna somna igen till kvällen. Usch ja, jetlag är ett helsike. Vi landade i ett grått Sverige med endast 14 grader. Det var kallt och såg murrigt ut. Jag undrade vad vi gett oss in på redan då och vart den där omtalade smekmånaden var någonstanns, om vi blivit snuvade på den.Men nu under eftermiddagen har solen tittat fram och det känns bättre även om jag känner mig som en urvriden disktrasa i kroppen just nu.

Helgen gick alldeles för fort. Vi lämnade Alabama en het och fuktig augusti dag precis som vi en gång anlänt en het och fuktig sommardag för lite över fyra år sedan. Vi hade ingen aning om vad vi gav oss in på då, så mycket vi inte visste. Nu har vi inte heller riktigt en aning om vad som egentligen ligger framför oss. Det var allt lite sorgligt att säga hejdå till familjen G, våran amerikanska familj. Nu har vi familj på andra sidan atlanten att besöka då vi flyger över. Jag fälde dock en liten avskedstår då vi lyfte med planet, något som C aldrig trodde att han skulle vara med om. Men det känns jättebra att lämna med hjärtat fyllt av de goda och varma minnena och stunderna. Vi vinkade hejdå till Alabamas röda jord och de gröna kullarna som utgör foten av Appalacherna. Luften var disig av hettan och fukten. Ha ha jag fick till och med chansen att få en sista dos amerikansk fotboll sista kvällen då vi satt i familjen G´s vardagsrum. Det lär jag ju inte se på tv på ett bra tag.

Men nu blickar jag framåt. Nu börjar ett nytt kapitel. Här är länken till nya bloggen:

http://sweethomesweden.blogspot.com/


12 comments:

Fröken Anki said...

Så skönt att resan gick bra!
Hoppas jetlagen snart gett med sig och ni kommer igång bra med ert nya liv. När börjar nya jobbet förresten?

Ska lägga till nya länken i min lista också.
Lycka till med allt!
kram

Saltistjejen said...

Å det ska bli sååååå spännande att få följa din nya blogg!
Hoppas nu att ni snart kommer i fas. Jetlag är skitjobbigt och för er del kommer det nog säkert även att vara andra typer av "jetlags" också. Att cklimatisera sig till det svenska. Med "nya ögon". Säkert minst lika spännande, frustrerande, roligt och jobbigt som åt andra hållet.
Stor kram och försök att vila nu!!!!

Marianne said...

Åh, VÄLKOMMEN HEM Desirée! Nu ligger verkligen ett helt nytt liv öppet för dig, så spännande. Det kommer att bli jättebra, det är jag övertygad om, men det kanske tar lite tid att komma in i gängorna igen. Och som du har skrivit tidigare, alla dörrar står ju på vid gavel, ni kan ju bestämma er för att bo var ni vill i världen om ni får lust med det vid ett senare tillfälle.

LYCKA TILL DÄR HEMMA!
KRAMAR!!!

Nu ska jag in och kika på din nya fina blogg!

Desiree said...

Fröken ANki, tack så mycket.

Saltis, jag hopps att du kommit över din värsta jetlag vid detta laget och att det även gått hyfsat smididt för E. Jag behöver verkligen en god natts sömn i natt.Jag har redan lagt märke till många små skillnader i vardagen.
KRam!

Marianne,tack så mycket. Jo det får man nog vara beredd på att det kommer att ta lite tid att komma in i livet här. Man får ha tänka på det, ha tålamod och ge sig tid.
Kram!

Anne said...

så skönt att uppbrottet är avklarat och att ni landat på svensk mark. Tiden innan är ju ofta fylld med så mycket känslor och även praktiskt, att det brukar kunna kännas skönt på nåt sätt när man sen är på väg, när alla avsked är gjorda osv.
Den första tiden i Sverige blir säkert rätt omtumlande, som du sagt flera gånger så blir det ju annorlunda då det är på riktigt nu och inte semetser. Normalt när man åker hem börjar man ju stressa dag 1 redan och vill hinna se, promenera och göra saker. Man åker hem med ett visst tempo i kroppen, tror jag. Som man känner redan då man landar. Men nu är det ju ingen semester för er, ingen brådska med sådana saker. Ni har flyttat för att bo. Låt det ta den tid det, låt det ta den tid du behöver för att landa fysiskt och mentalt. Och jaaa, jetlag suger och vissa gånger är det bara hopplöst jobbigt att hantera. Massor med kramar!
MYCKET bra val att nytt bloggnamn också.

Lisa said...

Välkommern hem! Har tänkt på er, synd att ni inte kom igår när vädret var så underbart, och så inte klimatchocken blev så stor. Ska du blogga på engelska nu Desireé? Min engelska är så rostig, så har inte en chans att hänga med.

Annika said...

Härligt Desiree!!

DET ska bli extremt, extremt, extremt kul att följa nya bloggen nu!!! Jättekul!!

Jo, nog lär ni får vara med om lite upp och nergångar nu på alla plan.
Smekmånad ska vi tro att det blir!
Och sen att ni även ska landa från den om ngn månad eller så...
Eller hur lång tid det nu tar?

Fint skriver du om avskedet med BAMA.
Här är det hett och fuktigt. Precis som du tror!!

Kramar, och hoppas jetlagen ska vara mild emot er!!

Anonymous said...

Avsked är alltid jobbiga, men det verkar som att ni ändå känt att det var rätt att flytta hem igen.Av egen erfarenhet känner jag igen det där att när man är i det ena landet så ser man med vemod på det andra och tvärtom. Det blir aldrig sig riktigt likt när man satt sina rötter i olika länder men man är ju så mycket rikare på livserfarenhet och äventyr. Lycka till i Sverige,som ju är ganska ok ändå,hihi.Christel

Anonymous said...

Fynda fina personliga julklappar hos mig ! säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då ) men de är helt klart värda att kolla in. Dessutom perfekta personliga julklappar utan att man behöver bli ruinerad

mvh malin

http://smyckestokig.blogg.se/

Anna said...

Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

Sabrina said...

Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

Victoria said...

Jätte bra blogg! Tack så mycket :)