Monday, October 1, 2007

Little River CanyonI helgen kände jag att det var dax och lagom för en ny söndagsutflykt. Jag bestämde därför att vi denna gång skulle åka till det nordöstra hörnet på Alabama. Det är en region som vi tidigare inte utforskat. Little River Canyon ligger ca 170 km från Birmingham. När man åker på utflykt är det alltid lite av en chansning. Man vet aldrig om utflyktsmålet kommer att bli en flip eller en flop. Dagens utflykt imponerade oss rejält och får helt klart högsta betyg.

Jag har varit och sett Grand Canyon i Arizona och det finns väl inget som går att jämföra med denna legendariska canyon. Det går självklart inte att jämföra Little River Canyon med Grand Canyon men Little River hade ändock en en skönhet som nästan fick en att tappa andan en smula och en längd och storlek som helt klart var imponerande. Detta är rankat som en av de största och mest imponerande canyons i östra USA.

Vi började dock att kolla på ett vattenfall som heter DeSoto Falls som låg i närheten av Little River Cayon i DeSoto Statepark. Vattenfallet låg i närhten av en damm där vattnet var alldeles spegelblankt. Denna gång hade vi varit kloka nog att fixa iordning matsäck. Det blev picknick vid ett mysigt och vackert vattenfall. Själva DeSoto Falls var egentligen inte så mycket att se. Men när vi kom till Little River Canyon blev vi mäkta imponerade.

Det finns en scenic route som går längst med hela den västra kanten. Här kan man verkligen snacka om spektkulära vyer. För den som kör är det nästan svårt att hålla ögonen på vägen med det är ett måste eftersom vägen är både smal och slingrar sig ordentligt. Man kör i ett behagligt tempo och förundras över naturens skönhet. Längst med vägen finns gott om stop med platser där man kan stanna och njuta av utsikten och fota. Vägen slingar sig i nästan 40 km längst med kanten. Just nu var själva Little River floden som flyter längst ner ei dalgången inte så imponerande eftersom det varit en lång torr sommar. Men den ska tydligen vara häftig och mäktig på våren då det regnat dessto mer. Det finns även utmärkta möjligheter till att vandra här. Vi gjorde inga vandringar till fots denna gång men vi kommer säkerligen att åka hit igen. Jag kan tänka mig att här är mycket vackert att vara då höstfärgerna verkligen sätter igång. Jag tycker gott att Little River Cayon är lika spektakulärt som tex Great Smokey Mountains. Det var inte mycket folk så vi hade nästan hela den imponerande naturen till oss själva. Berg och skog sträcker sig så långt ögat når åt alla väderstreck.

På ett ställe delade sig vägen helt plötsligt av att det där stod en stor stenformation. Den kallas tydligen för The Mushroom Rock. Man förstår klart varför den gör det.

Det är verkligen inte lätt att fånga denna stora imponerande skönhet som naturen visade upp genom kamera linsen. Dessa panorama-vyer går helt enkelt inte att fånga på bild. Vi hann precis komma till slutet på den slingriga vägen då det började skymma. Sista bilden blev i vackert skymingsljus.

Jag kan verkligen förstå varför Alabama kallas för ”Alabama the beautiful” naturen uppvisar mycket skönhet i många olika former.


Långt där nere ser man delar av floden som tyvärr hade torkat upp ganska mycket efter den mycket torra sommar som vi har haft i år.

Oändliga områden med skog och klippor.


Appalacherna som sträcker ut sig mil efter mil i skymningsljuset.


Vid den vackra dammen intogs dagens picknick och matsäck.


The Mushroom Rock. Kul naturlig formation.En söt gul blomma som växte precis vid klippkanten.

11 comments:

Toini said...

Vilket fint ställe. Vi var i USA i Aug och besökte Grand Canyon. Jag blev överraskad hur vackert natur det var där. Vi var även i Portland och där var det underbart grönt och fint. Naturen är oerhört varierande och jag kommer säkert att åka tillbaks igen och titta mer.

Kul att ni gör utflykter lite då och då, det försöker vi göra också.

Anne said...

Ja, man kan bara konstatera att USA har otroligt vacker natur och massor med naturfenomen att betrakta. Vilken trevlig utflykt! Jag tycker naturupplevelser ger en sa otroligt mycket, det ar en riktig kick och nat man verkligen mar bra av och kan ladda batterierna med. Att bara tyst se naturen och forundras over hur fantastisk naturen kan vara och se ut. Fina bilder som vanligt. Jag tycker mycket om den sista, den med gula blomman pa klippkanten, den far mig pa gott humor.

Millan said...

Vilka harliga hostbilder!! Det blir ett valdigt speciellt ljus i bilder tagna pa hosten tycker jag. Jag blir mer och mer fascinerad av USA efter att lasa om era utflykter!

Dila said...

Otroligt vackert! Håller med Millan att man blir mer och mer fascinerad av USA genom att läsa om era utflykter. USA har för mig inte varit någon favorit tidigare, har dock aldrig varit där. Gillar dammen, måste ha blivit en underbar picknick.
Kram Dila

Annika said...

Visst är naturen här helt otroligt storslagen! jag blir lika tagen varje gång vi är ute och kör, eller reser på annat sätt. Det är ett vackert land.
Jätteroligt att ni gör så många resor runt om där ni bor. Då upptäcker ni ständigt nya smultronställen! jag gillar verkligen dina bilder, som vanligt! Och sättet du skriver på...

SweFlo said...

Är verkligen sugen att se mer av USA, det har så mycket underbart att erbjuda!

Saltistjejen said...

Vad underbart det såg ut att vara! Jag har aldrig sett Grand Canyon men vi var på Hawaii i våras och på ena ön där Kauai fanns en otroligt vacker canyon som kallas "Grand Canyon of the Pacific".

Det är verkligen mäktigt med vackra och storslagna naturupplevelser tycker jag.

Vi bara MÅSTE försöka komma iväg och se mer av allt som USA har att erbjuda nu när man bor här. Tyvärr är det ofta tid som saknas...

Elvans said...

Oh berg och dalar!! Hehe det var länge sen jag såg. New Orleans är platt som en pannkaka och den bästa utsikten har jag från jobbet på 26e våningen haha...

Kul att ni åker runt så mycket på kortare utflykter. Verkar finnas mycket att se runt omkring er!

// Ulrika

Desiree said...

Toini, Grand Canyon känner jag att jag måste åka till igen. Jag var där som tonåring så det var ett tag sedan. Den resa ni gjorde i sommras verkade vara helt fantastisk. Något sådant vill man absolut göra.

Anne, naturen är verkligen storslagen här. Jag gillade också den gula blomman på klippkanten och solens eftermiddagstrålar som lyste upp den.

Millan, ja ljuset var väldigt vackert men ibland var det svårt att fota för man hade sådant motljus. USA är så stort och det finns mycket att välja bland. Här finns något för alla.

Dila, jag tycker absolut att du ska åka hit någon dag, speciellt om du inte varit här tidigare. USA är stort och det finns en stor variation på det mesta. Picknicken blev verkligen mysig.

Annika, håller helt med dig. Det finns så mycket små smultronställen att man inte behöver oroa sig för att de ska ta slut. För varje liten utflykt inser jag att jag har så mycket mer kvar att se och göra.

Sweflo, ja man inser att USA är mycket mer än bara ett land. Det är en hel kontinent nästan och det har verkligen mycket att erbjuda.

Saltistjejen, åh vad kul att ni har varit på Kauai. Jag hoppas att jag någon dag ska få chansen att komma dit. Har hört så mycket om det, att det ska vara så grönt och vackert där. Jag har bara varit på Maui och det var en höjdare det också men Kaui ska ju vara ännu häftigare. Visst skulle man behöva mer tid.

elvans, även om New Orleans är platt så har ni rätt häftiga träskmarker runt omkring och sedan har ni vatten både havet och den stora sjön. Vatten är något vi saknar här i Birmingham. Louisiana verkar vara en sådan interessant och häftig stat med sin unika historia och kultur. Jag skulle gärna vilja åka till det som kallas det Bayou area. Vet inte om det stavas så. Musiken och maten gör också New Orleans så coolt.

Anne-Marie said...

Återigen härliga bilder och jag instämmer de andra att USA har så otroligt mycket att erbjuda av vacker natur och annat att titta på. Man skulle troligen kunna tillbringa ett helt liv med att bara besöka olika platser i några få stater.

Desiree said...

Anne-Marie, ja man behöver aldrig oroa sig för att platser värda att besöka ska ta slut. Den ena utflykten inspirerar till den andre osv.