Monday, October 15, 2007

Nu blev det andra bullarNu till helgen blev det andra bullar. Det blev nämligen hederliga hembakta svenska kanelbullar! Jag får tacka den som gav mig recpetet då jag skrev om de misslyckade färdig-kanelbullarna. Receptet funkade utmärkt och bullarna blev mycket goda. Toppen med ett recept anpassat till amerikanska förhållanden med torrjäst och ungstemperaturer i fahrenheit. Nu så smakade de precis som de skulle. Vi gjorde en sats och delade upp den i två delar så att hälften av bullarna blev kanelbullar och andra hälften blev kardemummabullar. De fick dock bli utan pärlsocker för något sådant har jag inte sett till än så länge. Men det gick bra det med. Skulle dock någon ha tips om vart man får tag på pärlsocker och vad det heter så tar jag tacksamt emot infon. Sedan hade vi fika på altanen med våra blå och gula sverige muggar. Så nu ligger det ett helt gäng goa härliga kanelbullar i vår frys att ta fram då man vill lyxa till det och fika på svenskt sätt.


Här bakas det för fullt från scratch.


Redo för ugnen. De såg underbart goda ut redan innan de gräddades också.


"Bulle i ugnen" fast fler än en helt klart.


Hjälp, här är det någon som vill ta ifrån mig alla mina bullar och stoppa dem i sitt stora gap ;-)

Här kommer Kanelbullsreceptet som jag fick från någon av er blogg-läsare:

1 ägg
2 dl råsocker
2 påsar torrjäst (röres ut med lite strösocker i ljummet vatten) (Jag valde att röra ut jästen i mjölken istället för vatten och enligt instruktionen på de påsar med torrjäst jag köpt skulle temperaturen vara ca 50 grader celcius).
½ tsk salt
5 dl ljummen mjölk
ca 14-16 dl vanligt vetemjöl
1-1½ matsked vaniljsocker (hittade inte vaniljsocker så jag hälde i en tsk vaniljextrakt istället)
2-3 teskedar kardemumma
200 gram smält smör(2 stänger)

Blanda alltsammans knåda ihop och låt jäsa minst en timma.Går naturligtvis även bra med vanligt strösocker men råsocker blir mycket godare.Knåda ihop degen och kavla ut.Bred på ett lager med smör och strö över lite strösocker och kanel(snåla inte.)Rulla ihop och skär stora bitar ca 100-125 gram i varjeStäll på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i ugn på mellersta falsen på 425-430F ca 15 min. eller tills bullarna fått fin färg. Glöm alla kalorier för en kort sekund och NJUT.Går utmärkt att frysa.1 ägg2 dl råsocker 2 påsar torrjäst (röres ut med lite strösocker i ljummet vatten)½ tsk salt5 dl ljummen mjölkca 14-16 dl vanligt vetemjöl1-1½ matsked vaniljsocker2-3 teskedar kardemumma200 gram smält smör(2 stänger)Blanda alltsammans knåda ihop och låt jäsa minst en timma.Går naturligtvis även bra med vanligt strösocker men råsocker blir mycket godare.Knåda ihop degen och kavla ut.Bred på ett lager med smör och strö över lite strösocker och kanel(snåla inte.)Rulla ihop och skär stora bitar ca 100-125 gram i varjeStäll på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i ugn på mellersta falsen på 425-430F ca 15 min. eller tills bullarna fått fin färg. Glöm alla kalorier för en kort sekund och NJUT.Går utmärkt att frysa.

42 comments:

Annika said...

NU blev jag akut fikasugen a la sverige!! GOTT!! Jag vill också ha kanelbullar, eller nästan hellre en kardemummabulle. K-mumma bullar är mina favvisar alla kategorier!!
Roliga bilder!! Förstår att du är nöjd med baket! Jag bakar aldrig, litar helt på mina svenska vänner att som har gott fikabröd när vi fikar, ha, ha!!

Victoria said...

Oooh, vad det ser gott ut! Vad bra med ett recept anpassat efter amerikanske förhållanden, det snor jag glatt med mig och använder nästa gång jag ska baka (nu låter det ju som om jag bakar varje vecka...!)

Desiree said...

Annika, håller med dig om att K-bullarna nästan är ännu godare. Har du vägarna förbi ska jag baka K-bullar till dig och se till att de är sprillans nygräddade då du kommer.

Desiree said...

Viktoria, dessa bullar var lika goda som de ser ut alla gånger. Ja ta gärna och andvänd detta recept. Det funkade bra och var enkelt och smidigt tyckte jag. Lycka till med bullbaket.

SweFlo said...

Jag har tänkt mycket på kanelbullar på sistonde! Jag har ALDRIG bakat några! Men nu när jag har det här receptet ska jag banne mig prova. Med råsocker, menas det brown sugar då? Pärlsocker har jag sökt efter med gusto, utan resultat i 11 år! Men jag har ett fint paket ståendes i skafferiet, hitskickat från Sverige... Det verkar vara det enda sättet att få tag på det! Men sedan gjorde jag en snabbsökning och såg att de har det på en av mina favoriter nu! Bara $2.10! http://www.northerner.com/html/mat-bk-dansukker-parlsocker.html

SweFlo said...

http://www.northerner.com/html/
mat-bk-dansukker-parlsocker.html

SweFlo said...

Helt plötsligt hitar jag pärlsocker överallt! Verkar som om amerikanska märket King Arthur's Flour har Pearl Sugar i sistt sortiment, man kan kanske beställa från dem?
http://www.kingarthurflour.com/shop/
landing.jsp?go=DetailDefault&id=1410

Desiree said...

Sweflo, tack för alla tipsen angående pärlsocker. Jag ska absolut ta och kolla dem. Jag antar att råsocker är brownsugar. Jag hade faktiskt inte det hemma och orkade inte sticka iväg till butiken bara för detta så jag körde med vanligt strösocker och det blev gott det också.

Jag gjorde som sagt några minimodifieringar då jag bakade detta recept. Med vanlijextrakt i flytande form istället för vaniljsocker, sedan rörde jag ut mina två paket jäst i mjölken som jag hettat upp till 50 grader tillsammans med sockret. Sedan hällde jag på resten med ingredienserna.

Fia said...

Råsocker är inte brunt socker, för med brunt socker menar ni väl farinsocker? Råsocker är visserligen lite brunaktigt men med lite större korn än strösocker.

Pärlsocker finns på IKEA.

Desiree said...

Fia, tack för att du redde ut socker begreppen. En riktig socker djungel där ute ;-)
Då ska jag nog handla pärlsocker då jag är på IKEA nästa gång det blir nog smidigast så tror jag.

Anne said...

Det här med socker. Lite förvirrad...
Jag har varit på jakt efter farinsocker eftersom jag ville göra en riktig irish coffe.
Är brown sugar det vi kallar för farinsocker?

Det här bullreceptet snor jag rakt av! Hihi, vad fyndig du var med texten (bulle i ugnen-raden och rubriken nu blev det andra bullar). Jättebra med ett recept anpassat för amerikanska förhållanden.
Apropå recept, jag kan meddela övriga läsare att Desirees recept på amerikanska pannkakor är SUPERGOTT!

Petra H said...

Oh vad gott det såg ut! Och kardemumma är ju ännu godare än kanel!
Ska nog be mormor göra lite bullar nu när jag är hemma i Skåne ;-) och kåldolmar... det är jag ensam om att gilla i min familj!

Anne said...

Petra H,
Kåldolmar. Urk. De får du behålla för dig själv :)

Anonymous said...

Hej Brittmarie heter jag och det var från mig du fick receptet.
Vaniljsocker och pärlsocker köper du på IKEA och pappersformar behövs ej om du istället lägger bullarna på parchment paper. Jag använder 2 påsar torrjäst till varje svenskt recept som innehåller jäst och det fungerar alltid mycket bra. Kul att bullarna blev så bra och vilka fina bilder på baket.

Anonymous said...

Råsocker ser ut som ett grovt salt och det är ljusbrunt till färgen. På paketen står texten: Sugar in the raw. Natural cane turbinado sugar from Hawaii.
www.sugarintheraw.com
Sockret är köpt i vanlig matbutik. Naturligtvis går det även bra med vanligt strösocker men råsocker lång jäsningstid och att inte snåla på smöret gör att det blir extra bra i just det här receptet.

Saltistjejen said...

Åååå Vad gott det ser ut!!
Jag tänkte också baka bullar snart och nu har jag ju "ditt" recept att baka efter! Tycker annars det kan vara lite lurigt med att "översätta recept till amerikanska".

Pärlsocker har jag dels köpt på Ikea, men jag köpte även ett paket nu när jag hemma i Sverige i september. Så det finns! Även vaniljsocker köpte jag på ickea, men jag är ganska säker på att "flytande vanilj" som finns här i USA går lika bra.

Millan said...

Ah vad gott. jag har varit sugen enda sedan nagon papekade pa sin blogg att det var kanelbullens dag. Men annu har jag inte fatt for mig att baka..
Parlsocker har jag inte hittat har heller. Det finns inte pa vart IKEA har. Man jag har kopt med mig ifran sverige :-).
Vilken rolig bild pa bulltjuven!! :-D

nika said...

TACK TACK TACK TACK TACK.....nu ska här bakas. Vi har nämligen gjort många misslyckade försök.
Ha en bra vecka

Sporty Spice said...

Hahaha. Härlig bild på kakmonstret. Eller "bullmonstret" menar jag såklart. =)

Desiree said...

Anne, jag ska nog inte svara på sockerfrågorna för jag är inte säker på svaren. Hi hi ja lite fyndiga bull-meningar fick jag till. Prova gärna detta recept för det funkade hur bra som helst tyckte jag.

Petra, du får helt klart passa på och be din mormor baka några K-bullar åt dig. Tycker också mer om K-bullar än kanelbullar. Kåldolmar gillar jag faktiskt men C gillar dem absolut inte. Han gillar inte kål överhuvudtaget.

Brittmarie, hej. Jag vill gärna tacka did så mycket för det här receptet. Det funkade mycket bra och vi fick verkligen njuta av härligt goda bullar. Ditt recept kommer snabbt att bli en succé som du märker för nu vill resten av gänget här andvända det och baka bullar.

Saltis, håller med dig om att det ibland kan vara lurigt att översätta recept och just därför tyckte jag att det var toppen att få detta recept som redan var anpassat och utprovat till amerikanska förhållanden. Flytande vaniljextrakt gick hur bra som helst att andvända. Bra att du redan har pärlsocker i skafferiet då är det bara att sätta igång baket.

Millan, jag får se till att ha lite pärlsocker hemma till nästa gång. Ja bulltjuven kan då spexa till det ibland ;-)

Nika, lycka till med bullbaket. Jag hoppas att det går bra denna gång. Men jag tyckte som sagt att detta recept var både enkelt och smidigt. Jag har inte bakat kanelbullar så många gånger innan och lyckade med detta utan problem så det ska nog gå finemang för dig med.

Sporty, det är både bra och dåligt att ha ett bullmonster. Dåligt för att han knycker mina bullar men bra för att han ser till att hjälpa mig med bull-kalorierna.

Lycka till med bullbaket nu allihop.

Petra H said...

Hoppsan, det var Anne som sa urk till kåldolmarna och inte du, Desiree, såg nu din kommentar om att du gillar dem!

Desiree said...

Petra, ingen fara. Anne däremot ska du nog inte bjuda på kåldolmar men mig kan du gärna få bjuda det på.

Monica said...

Mmmmm, det var lääääänge sedan jag bakade kanelbullar, men nu blev jag allt sugen igen (fast mer på att äta dem än att baka dem ;)!

Så kul med din dokumentering av det hela! :)

OnlinePharmacy said...

m8EyBL Your blog is great. Articles is interesting!

difference in viagra dosage said...

IcJ2WN Please write anything else!

meridia over the counter said...

Please write anything else!

connecticut motels said...

Thanks to author.

name said...

Thanks to author.

breathtaking tour egypt said...

Good job!

4-wheeler tour said...

Nice Article.

do college loans require d said...

Nice Article.

ringtones said...

Hello all!

said...

Good job!

entry htm levitra mt online tb thistrackback said...

viUg2w Wonderful blog.

free ringtones for surewest said...

Magnific!

Anonymous said...

Hej
Jag sokte efter bullrecept med torrjast eftersom jag inte hittills lyckats med bullbaket har i Usa.
Jag bor i Kalifornien och har brukar jag kope parlsocker pa IKEA, de har en hel affar med bara svensk mat.. mycket gott.
Tack for receptet nu ska jag ut i koket och prova.

Halsn. Isabell Lawless

Anonymous said...

Hej och TACK! Jag ska prova Ditt recept i morgon.
Maj-Britt

Anonymous said...

Tack jag lyckades andra forsoket!
Maj-Britt

Anonymous said...

[url=http://community.bsu.edu/members/buy+online+Viagra.aspx]U.S. pharmacies for Viagra without rx[/url]

Anonymous said...

barricade this

http://redwalldeals.com/

swedish chef said...
This comment has been removed by the author.
xanax online said...

I am not real fantastic with English but I come up this real leisurely to interpret.