Tuesday, October 9, 2007

The Metropolitan Dinner Club of Greater Birmingham

Har vi blivit inbjudna att bli medlemmar i något så tjusigt som The Metropolitan Dinner Club of Greater Birmingham (otroligt långt namn som jag aldrig lyckas komma ihåg). Det är vårt kära äldre grannpar Alice och Wendell som bjudit med oss. De är båda i 80-års åldern men ändå ganska pigga. Alica jobbar fortfarande 80%. Wendell som har haft lite hjärtproblem går på syrgas och har alltid sin syrgas tank med sig men mår i övrigt bra. Båda är väldigt gulliga och snälla. De är båda här i från och uppvuxna i Birmingham och har bott större delen av sina liv här i Alabama. De har väldigt många och spännande saker att berätta om Birmingham både historiskt och kulturellt. De har ju upplevet mycket och Wendell har dessutom jobbat som nyhetsankare på NBC och innan dess inom radio. Han har därför fått chansen att träffa många viktiga och berömda personer som tex Dr. Martin Luther King. De har många facinerande och mycket interessanta berättelser om södern att berätta för oss varje gång.

Denna Dinner Club äger rum en gång i månaden på tisdagar. Lokalen är en privat klubb som helt enkelt heter ”The Club”. Alla vet vad man snackar om när man nämer det namnet här. Det är en av Birminghams äldsta sociala klubbar som bildades på 40-talet. Klubbhuset ligger beläget högst upp på ett av bergen som omringar Birmingham med en fantastisk utsikt över hela staden. Dinner Club:en som vi nu är med i är en sorts temporärt medlemskap i något som The Club anordnar men vi är inte medlemar i självaste The Club. Man betalar en medlemsavgift och sedan betalar man också för sin middag varje gång man går dit. Klädkoden är smoking. Man får ta med sig gäster om man önskar som inte är medlemmar. Varje ”evning of elegance” börjar kl 18 med en drink och mingel som sedan följs av middag och underhållning. Underhållningen kan vara musik, någon journalist, författare, ståupp komiker ect.

Vi fick vårt första informationsbrev i förra veckan som beskrev temat för den första middagen. En afton i musikens tecken. Det är bandet Three on a string som kommer att stå för första kvällens underhållning. Det ska verkligen bli kul att gå dit. Det är liksom inte på sådana här tillställningar jag brukar hänga på. Men detta kändes som en chans att få prova på något man inte brukar få uppleva. Jag tycker att det är lite kul att få klä upp sig ibland.

En av många saker som särskiljer denna klubb med något jag tidigare varit medlem i är medelåldern borde ligga runt 70 år känns det som. I nyhetsbrevet stod det längst ner att de beklagade följande medlemmars bortgång och sedan stod det fem eller sex stycken olika namn. För att se en komisk sida av det kan man verkligen snacka om den sista måltiden för några av medelmmarna iallfall.

Så ikväll bär det av mot en tjusig middag på klubben.

13 comments:

Anne said...

Åh, det låter tjusigt och som en sådan där klubb och tillställning jag bara sett på film - men de finns alltså på riktigt :) Kan tänka mig medelåldern är rätt hög, ni kommer säkert vara väldigt populära ikväll och omtyckta eftersom ni är "ungdomar" i sammanhanget. Låter elegant och som en trevlig erfarenhet, hoppas du kan fota och ha lite bilder visa upp senare.
Ha en riktigt trevlig kväll!

Desiree said...

Anne, jag har laddat batterierna till kameran och hoppas få återkomma med några bilder. Det ska som sagt bli interessant att se vad detta är för något och vad det handlar om. Flipp eller Flop det får vi se.

Annika said...

Ser fram emot full rapport, och kanske bilder, imorrn. Låter onekligen intressant. En riktig societetsklubb.
Nu ser jag ju i kommentaren till Anne att kam'ran din är laddad. Undrar ju nyfiket vad en viss Desiree har på sig...
Hoppas ni fick det roligt, att drinkarna och maten smakade och att det inte var alltför "stuffy" på det hela taget.

Anne-Marie said...

Låter spännande med denna klubb. Och troligen kommer ni att vara ungdomarna där. Ser fram emot fina bilder och litet mer om vad ni fick att äta osv. Trevlig kväll!

Marie said...

Vad kul det later, det ar ju verkligen kul att fa kla upp sig ibland, och smoking hander ju inte sa ofta! Hoppas ni ha en bra kvall!

Petra H said...

Wow, vilken grej - det låter hur spännande som helst, som Anne skrev - något som man sett på film! Ser verkligen framemot att höra med om denna klubben.
Förresten, är det ngt typiskt amerikanskt att gå på syrgas om man har hjärtproblem? Har sett det flera gånger i amerikanska filmer men aldrig IRL i Sverige eller ngnannanstans...
Era grannar verkar vara jätteintressanta och gulliga, det måste vara kul att få höra mer om Birminghams historia etc.

SEASIDE LIVING said...

Vilken grej! Hoppas ni hade en jättetrevlig kväll med god mat och dryck och inte minst - underhållning! Ser fram emot att höra fortsättningen... :)

Kramar Jenny

Millan said...

Oj vad roligt!! Sa roligt att gora nagot sa helt olikt det man brukar gora. Roligt aven att ga med ert grannpar som later som valdigt intressanta manniskor. Jag alskar att lyssa pa nar aldre manniksor berattar om hur det var 'forr' och det later som om era grannar har mycket att beratta!
Ska bli jatte skoj att hora hur ni hade det sedan!

Louise said...

Så var det dax att vässa mingelkunskaperna?! Låter som en riktig amerikansk socitetsgrej. Inte nått man får lov att ta en del av varje dag. Spännande! Ha det så trevligt och glöm inte bort att ta med oss läsare på en tur... :-)

Fundersam Cecilia said...

Vilken rolig grej.Hoppas att ni hade en trevlig kväll.

Desiree said...

Annika, rapport håller på att förberedas. Det var jättetrevligt men emellanåt lite "stuffy".

Anne-Marie, vi blev förvånade att medelåldern faktiskt var lägre än vad vi trodde att den skulle bli. De hade nämligen fått in många nya medlemmar som var yngre.

Marie, japp ibland är det kul att få klä upp sig.

Petra, ja det där med syrgas är kanske något typsikt amerikanskt. Det är precis som du säger att när man kollar på någon sjukhus scen från amerika på någon film eller serie så ligger de alltid och har syrgas slangar till näsan.

Seaside-Jenny, snart kommer lite bilder och en liten berättelse.

Millan, det är verkligen interessant att lyssna på äldre för de har ju mycket att berätta om.

Louise, ja socitetsgrej kan man verkligen kalla det för. Inget om jag är jättevan vid.

Cecilia, det blev klart en trevlig kväll.

Fia funderar said...

Oh du har verkligen en underbar blogg, hoppas att det är ok att jag lägger till dig i min blogglista.

Mvh Fia

Lana said...

You write very well.