Tuesday, October 23, 2007

Födelsedag


I dag firar jag min födelsedag. Fick ett gulligt kort från A idag där det stod att 8 av 10 kvinnor fyller 29. Hi hi jag är numer en av dessa som ständigt fyller 29 ;-)

Jag har verkligen känt mig uppvaktad idag. Tack allihop som har ringt, skickat kort, hälsningar på facebook, mail och lämnat hälsningar på bloggen. Tack så otroligt mycket. Det värmer i hjärtat. Känner mig otroligt uppvaktad. Stort tack till både vänner, familj och alla goa bloggkompisar.


Den här blir min andra födelsedag i USA. Detta året känns det betydligt bättre och lättare. Förra året hade vi bara varit här i drygt tre månader. Förra året kände jag ganska stor hemlängtan och kände mig ganska ensam i det stora USA med familj och vänner långt borta i Sverige. I år känns det som sagt mycket bättre och dessutom så har vi L&L här att fira tillsammans med och då känns det genast betydligt mer festligt och roligt.

Idag är det L och L´s sista dag här innan de flyger hem till Sverige imorgon. Det är jättekul att få ha vänner här att fira sin födelsedag tillsammans med. Ikväll ska vi gå ut och äta på någon trevlig resturang. Det har varit jättetrevlig att ha vänner här på besök och jag tror att de har gillat Alabama och sin USA vistelse. De tillbringade ju först en vecka i NY och fick storstadspuls och shopping. Här har de fått uppleva södern och sol och bad. Igår beställde vi hem några härligt kryddiga Buffalo Wings som är typiska för södern. Kycklingvingar som friterats och sedan lagats i en god men kryddig sås. Det blev några sådana till förrätt och sedan grillade vi Red Snapper (fisk) på grillen.

Idag är det lite höstlikt här med regn och endast ca 20 grader. Regnet är dock välbehövligt för det var länge sedan det regnade. Nu börjar bladen gulna något och falla till marken. Om ett par veckor kan man nog åka upp i Appalacherna och titta på härliga höstfärger.

14 comments:

Desiree said...

Oj ser på min lilla väderikon att det minnsan bara är 16 grader. Riktigt kallt och höstlikt alltså.

Petra H said...

Det finns inget bättre än att fira födelsedag med kompisar! Jag förstår att du kände dig lite ensam och "hemlängtig" förra året, så därför måste det kännas ännu bättre nu när du är omgiven av dina kompisar och maken och du känner dig mer tillrätta i Alabama. Grattis igen!

Desiree said...

Petra, ja det känns otroligt mycket bättre detta året. Första året var allt så nytt och det kändes så konstigt att man verkligen bodde här på riktigt. Det tar ju ett tag att få in något sådant i hjärnan och vänja sig vid sina nya omgivningar.

Sandra said...

Grattis Grattis!

Annika said...

GRATTIS!!!
Mysigt med vädret.
Hörde att träden uppe på Skyline Drive här i VA "peakar" den här veckan. Verkligen vackert att se höstfärgerna. Här märker man också att hösten är på inkommande, gulnande träd etc...men idag har det varit mulet OCH fuktigt.
Gillar ju självklart bilden ;-)
Skål på dig!!

Marie said...

Grattis!

Dila said...

Grattis på födelsedagen!
Kram Dila

Saltistjejen said...

GRATTIS i eftgerskott Deisree!!
Låter som en jättehärlig födelsedag.
När jag firade min första födelsedag här hade vi varit i NYC i ca 4 månader men jag hade under denna tiden haft turen att träffa åtminstone några personer jag tyckte verkade trevliga så jag bjöd dem samt en del folk från jobbet på fest i vår lilla lägenhet. Det var superkul! Fast jag minns att det kändes konstigt att bjuda folk man knappt kände på fest...!

Fast nu efter ca 2 år och med "facit" i handen så kan man säga att det var ett lyckat drag, och vi umgås fortfarande mycket med flera av dem. :-)

Så det var ungefär samma personer jag firade med även iår, fast denna gång gick vi ut på en pub i närheten.

Fia said...

Grattis i efterskott!! När ni kommer hit nästa gång så får vi göra en ordentlig gräddtårta! Kram!!

Millan said...

Later som en himla trevlig fodelsedag!! :-)

Desiree said...

Tack så jättemycket för alla era grautlationer. Jag känner mig verkligen firad.

Ulrika said...

Ah GRATTIS en dag i efterskott!!! Bra att du hade några att fira med.

Anne-Marie said...

Stort grattis i efterskott! Vad roligt att kunna fira födelsedagen med vänner. Jag minns min första födelsedag i USA - jag fyllde 35. Vad skönt att det känns så mycket bättre i år.

Victoria said...

Oj, fyller du också år i oktober!? GRATTIS i efterskott!!
Kramar/Vic