Thursday, October 25, 2007

The Oreo Pizza från Dominos


Nu har vi gjort något riktigt hel ylle amerikanskt, vi bestämde oss för att beställa och prova The Oreo Pizza som Domino´s Pizza har lanserat som sin nya efterrätt.

Vi har på jobbet lyckat införa ett litet svenskt koncept, nämligen fika varje torsdag kl 15:30. Då samlas alla i vår labgrupp och dricker en kopp kaffe eller te ihop och en person är varje vecka ansvarig för att ta med sig något till fikat. Det kan vara någon slags kaka, tårta, glass eller frukt.

Idag var det min tur att ta med mig något. Jag bestämde mig för att det skulle bli the oreo pizza just för att det känns så himla amerikanskt. Jag har sett reklamen på tv och den är rätt kul faktiskt. Oreo småkakor är ju bland de mest amerikanska småkakor som finns här. Det är nästan deras nationalkaka. Jag är faktiskt ingen Oreo lover direkt. Tycker att de smakar ok men det finns annat som jag hellre äter. Jag har inte velat beställa denna hem för jag vet att varken jag eller C skulle kunna med att äta upp en sådan här grej. Men jag har som sagt ändå varit nyfiken på den och velat blogga om denna. Därför tyckte jag att de vore perfekt att beställa den och få mina arbetskamrater att äta den medans jag själv skulle kunna nöja mig med en liten provbit.

Jag kan då säga att vi definitivt lyckades imponera på våra amerikanska kollegor då jag kom med denna. Våran labmanager Chris är inte den som brukar skina som en sol och komma med komplimanger i vanliga fall. Men nu log han som han aldrig hade gjort innan och sa ”you rock!” till mig.

Denna efterrättspizza leveras varm och det doftar faktiskt härligt gott då man öppnar locket på kartongen. Det är någon slags pajdeg som funkar som pizzabotten och sedan är det oreo cookies som smulats sönder och där man sedan hällt på glasyr eller frosting och bakat allt sammans i ugnen. Söndersmulad nationalkaka med den obligatoriska frostingen är tydligen något som går hem hos amrisarna. Den var inte alls tokig. Smakade godare än vad jag hade förväntat mig.

14 comments:

Anne said...

Haha, vad kul att den gick hem och att du blev drottningen på avdelningen. Kul förresten ni kunnat införa lite hederliga svenska fikavanor på jobbet och har fika på torsdagar. Jag har aldrig hört talas om pizzan, men jag känner mig inte så förvånad. Som du säger, den känns typisk amerikan. Nu blev jag också nyfiken! Vore trevligt smaka på den. Jag förväntar mig nåt jättesött och sliskigt men du säger alltså att den inte alls var så dum. Låter faktiskt rätt spännande....

Desiree said...

Anne, nej den var faktiskt inte så tokig. Den var inte gigantisk så det går nog bra att dela på den på två personer. Inte allt för sötsliskig. Ett krav är ju förstås att man tycker att Oreo cookies är helt ok annars kommer man inte gilla denna efterrätt. Den är som sagt very very american.

Monica said...

Hehe, jag har sett reklamen för oreo pizzan och tänkte i mitt stilla sinne att den där verkar ju bara FÖR ÄCKLIG! Kanske värt ett försök ändå (fast troligtvis inte ;)Dock kul att ni gjorde ett försök, det är ju klart att man ska våga pröva på lite nya saker :)

Millan said...

Oj vad skumt! Jag har aldrig hort talas om efterratts pizza forrut. Himla bra ide att infora fika varje vecka. Undrar om det skulle funka har..? Jag tror faktiskt inte det.. engelsmannan ar sa lustiga nar det galler fika och dricker mangder av kaffe och te varje dag men utan nagot gott till. (tur det kanske). Kul att pizzan smakade battre an du trodde. Det ar skoj att bli positivt overraskad!

signe said...

Oj, den var verkligen annorlunda!..har hört att en pizzeria i Småland har glass på en av sina pizzor faktiskt..oxå annorlunda..men då är det ju lite svårt att beställa den hem! :) Ha en skön helg! :)

Annika said...

Den reklamen har jag sett och förundrats över!!! Undrat hur den smakar så jag inte tycker den ser så jättegod ut.
MEN nu har du provat den!!! KUL!!! Bra fikabröd!! Kul att den gick hem. Bättre med en Oreo-pizza på amrisjobbet än Dammsugare (dom skulle förmodligen INTE tycka om just dammsugare).
Tack för tipset, Desiree...ska prova "pizzan" vid tillfälle...

Desiree said...

Monica, det var som sagt roligt att prova på den men jag vet inte om jag blev så förtjust att jag skulle beställa den igen.

Millan, här dricks det också ganska mycket kaffe eller te men normalt utan något till och inte tillsammans utan man tar sin kopp och fortsätter att jobba framför sin dator.

Signe, en glass-pizza, låter interessant men precis som du säger kanske väldigt svårt att beställa hem utan då får man nog äta den snabbt på plats.

Annika, ja prova gärna Oreo pizzan. Det är ju en kul grej men det är nog inget jag kommer att äta ofta.

Petra H said...

Jag håller med de andra att det LÅTER ju inte så gott men om du säger att den var ok.. tror dock att jag ska fortsätta att äta mina oreos (inte för att jag gör det särskilt ofta) på vanligt sätt!
Fika är en sådan bra svensk institution och kul att du har lyckats införa den på jobbet. På Kommissionen var det många som tog morgonfikat to its extreme - vår avdelningschef var visst vansinnig på ett team som alltid fikade i typ en timme varje morgon men han sa aldrig ngt (vi hade en bemannad cafeteria i byggnaden)... Jag var inte en av dem som fikade särskilt ofta eller länge som tur var!

SweFlo said...

Kanon att ni har infört fikastund! Har varit väldigt tveksam till oreopizzan, lite mystisk reklam med oreopizza-skägg... :-)

Desiree said...

Petra, det går utmärkt att fortsätta äta dina Oreos på vanligt sätt. Låter ganska extremt att fika i en hel timme. Fika är nog något som är typiskt svenskt.

Sweflo,det var en kul grej att prova på detta men jag tror som sagt inte att vi kommer att fortsätta beställa Oreo pizzor.

Tulip said...

hahahahaha, funny american "delicasy" during fika... Best of two worlds.

Being a lab manager myself, I'm definitely going to try and get my team to start having fika and bringing good stuff :-P

Marina said...

Guuuedhe vilken häftig kakapizza, jag vill också smaka.. tror du det funkar med vanlig pajdeg? eller var det mer lik pizzadeg?

Maya said...

Just my kind of stuff! Avundsjuk, Desiree... riktigt avundsjuk! Trevlig helg! Kramkram

Toini said...

Hey, det var en bra ide, införa fika på jobbet. Vi har 15 minuters kafferast på jobbet men ingen tar det, dom som dricker kaffe sitter vid sitt skrivbord och dricker det. Det är ju alltid kul med fikaraster. Har sett reklamen för Oreo pizzan, men tänkte det är ju för mycket!