Tuesday, October 16, 2007

Pumpkin PatchI helgen var vi också och besökte en Pumpkin Patch eller Pumpa farm. Här fanns stora fält där det odlades pumpor. Det märks att pumpor och squash är besläktade för det växer på samma sätt. Vi fick verkligen en härlig upplevelse på vår alla första Pumpkin Patch utflykt. Vi fick åka det klassiska hölasset ut till det stora pumpa fältet och fick där gå runt och välja varsin pumpa att ta med hem. Här fanns pumpor i alla möjliga färger, former och storlekar. Allt från små till gigantiska, röda, gröna, vita, oranga, spräckliga – you name it. Det var nästan så att man fick beslutsångest och hade svårt att välja vilken man tyckte var finast.

Här hade de även bomullsfält. Jag har alltid varit nyfiken på hur bomull växer sedan jag flyttade hit och nu äntligen fick jag chansen att röra, observera och fota. Bomullen växer likt en blomma som slår ut indelad i fyra bomullstussar i varje blomma. Det är verkligen som bomullstussar som man har i badrummet. Det känns som om dessa går att plocka och andvända direkt. De hade en skrinda full med bomull så att man kunde hoppa in där och skutta runt bland bomullen om man önskade.

Majsfält hade de också. På ett ställe hade de fixat en labyrint i majsfältet som man kunde gå in i. När vi fotat, plockat varsin pumpa och burit runt på dessa och klämt på bomull och majs så bestämde vi oss för att lämna pumporna i bilen och sedan ta var sitt glas med svalkande lemonad då vi hunnit bli svettiga av att kånka runt på våra pumpor. Färskpressad lemonad såldes på plats. Det var nog den godaste lemonaden jag druckit på riktigt länge.

Lördag kväll lagade vi laxlassange ihop. Tände lite ljus och drack lite gott vin. Sedan bestämde jag och C att vi skulle ha fototävling. Vi kollade igenom alla bilder vi tagit från dagens pumpkin patch och fickade olika kategorier som dagens finaste pumpabild, finaste bomullsbilden och bilden som bäst lyckats fånga dagens stämning på pumpkin patchen. Det var jättekul. Vi gick igenom varandras bilder och gav varandra kritik och motiveringar. Vi var ganska överrens om de flesta bilder. Alla bilder ovan är dock mina eftersom jag inte fört över C´s bilder till min dator.Härligt god och läskande lemonad hade de.
Liten gyllene majskolv tittar fram.


Här kunde man hoppa och skutta bland bomull.


Mera bomull. Vi befinner oss ju i den djupa södern.


Så här växer bomullen. Ser ut som en blomma med fyra "blomblad".


Ett sådant här hölass fick man åka för att komma ut till pumpafältet. Alla plockar sin pumpa, stor som liten.


Pumpafält.

10 comments:

Anne said...

Fina bilder! Hehe, kul du och C hade intern fototävling.
Intressant det där med bomullen, det såg otroligt vackert ut med bomullsblomman. Som du skrev, bomullen såg verkligen "färdig" ut och som man kunde plocka och använda direkt. Exotiskt och fascinerande se en bomullsodling, inget vi kan göra här i mina delar av landet och ju definitivt inget man kan göra i Sverige :)

Annika said...

Vad roligt att du och C har intern fototävling. Det borde peter och jag satsa på också. Jag vet vem vinnaren blir---hands down---det blir jag, fniss!!
Jag har aldrig sett bomullsfält...DET måste ha varit roligt att se. Tycker dina bilder av bomullen är så vackra!!! Du är ju i djupa södern så växten frodas ju där...
Finns inga bomullsfält i VA vad jag vet.

Desiree said...

Anne, nästa gång får jag nog plocka med mig en kvist och sedan ta hem och testa att köra med lite ansiktsvatten direkt för att känna om det funkar att bara plocka och andvända dem direkt. Håller med dig om att det känns otroligt exotiskt för en oss som svenskar med bomullsodlingar.

Annika, du är ju en mycket duktig fotograf och det gäller att din Peter är stået vassare om han ska vinna. Calle har ju hållt på och fota en hel del när han var yngre så det är fortfarande så att han kan lära mig en hel del små tips och saker. Det där med vart bomull växer är interessant. Det verkar ju ofta som du har ungefär samma väder när jag kollar på din lilla väder ikon men det kanske ändå skiljer så pass mycket att bomull inte kan växa där. Får ni snö varje vinter? Vi får ju väldigt sällan snö här även om det varje vinter blir några få dagar då det kan bli uppåt minus tio grader på natten/morgonen.

Monica said...

Vilka kuliga grejer du och maken har för er :)! Fototävling, ujujuj, undra hur det skulle gå hos oss. Både jag och maken är lite väl tävlingsinriktade...:)

Jag tycker verkligen om hur du dokumenterar det ni gör, alla fina bilder och berättelser. Det blir ju liksom en online dagbok, där du kan gå tillbaka i tiden och se vad och när ni gjorde olika saker, eller hur?!

Marie said...

Vilken otroligt amerikansk dag! :) Det kanns valdigt exotiskt for oss, bade med pumpaodling, citroner och bomullen! Haftigt! :)

Annika said...

Vi får snö! Kanske tre större snöstormar per år, eller så. Så mkt att skolorna stänger i varje fall. Det kan bli snorkallt, ner mot -20 och då j-ar är det kallt. Husen stoppar inte rikigt för den kylan. Men oftast är väl tempen på vintern mellan 4-10 grader plus...
Jag brukar kolla din väderikon också, och ja, jag tycker ofta vi har liknande väder...

Millan said...

Vilken mysig utflykt till pumpa farmen!! Och vad gullig bomullen ser ut dar den vaxer!
Jatte skoj med fototavling. Vem vann?? :-) Jag och Ben borde gora nagot liknande, nar vi har kopt en ny kamera vill saga for med mina 2 megapixlar har jag inte en chans!

Forresten, var det du som skrev att du gillar pumpkin pie? Jag tankte jag skulle prova baka en men vet inte riktigt var jag ska fa tag pa ett 'riktigt amerikanskt recept'? Har du nagra tips?

Dila said...

Vilken rolig utflykt. Här hemma har vi varken pumpor eller bomull på fält och citronerna ligger i grönsaks- och fruktdisken. Jag hade gärna provat att hoppa i vagnen med bomull! Såg mysigt ut. Härliga bilder!
Kram Dila

Desiree said...

Monica, roligt att du gillar både bilder och berättelserna. Jo det kan nog vara kul att gå tillbaka någon dag och läsa om allt detta igen och minnas allt man gjort och varit med om.

Marie, japp nog kan man säga att detta var en riktig amerikansk dag för oss.

Annika, ah så då har du nog lite kallare klimat iallfall om ni får några snöstormar varje vinter. Nej husen här verkar inte riktigt byggda för riktig kyla. Mycket av värmen sipprar ut också för att husen är ganska dåligt isolerade. Ni får klä på er ordentligt och tända en brasa.

Millan, det blev ganska lika i fototävlingen. Jag vann bästa pumpbilden och C vann bästa bomullsbilden. Jag gillar Pumkin pie men jag får återkomma då det gäller recept. Får se om jag hittar något som verkar bra. Jag har hittills inte provat att baka detta själv men det skulle vara kul att testa. Jag ska kolla runt lite och se vad jag kan hitta åt dig.

Desiree said...

Dila, det är verkligen kul att uppleva nya saker. Detta var ju första gången för oss att åka ut till ett pumpafält och att få se hur bomull växer.