Tuesday, October 2, 2007

Krashad HäxaI dessa Halloween tider får man se upp med häxor som är ute och flyger och far. Denna stackare har krashat rakt in i någons dörr som ni ser. Kanske hade hon varit ute och partayat med de andra häxorna och druckit för mycket av sin egen häxbryggd innan hon hoppade på kvasten för att bege sig hemåt. Det verkar dock som Familjen pumpa mitt emot har roligt åt att hon krashat. De ler brett trots att de är glestandade. Du ser bilder på dem nedan.

Nu börjar folk pynta inför Halloween som är 31 oktober. Officiellt är det ok att börja med sina halloween pynt efter 1 oktober. Något som är populärt här i USA både till halloween och jul är så kallat ”blowups”. Det är alltså uppblåsbara figurer som drivs med en luftpump. Utanför Walmart hittade jag ett flertal sådana. Det är även populärt med både ljus och rörelseeffekter på dessa blowups. Dödsskalle gubbe i kistan åker nämligen upp och ner hela tiden. Själv tycker jag inte att de flesta blowups är så fina. Jag gillar de andra typerna av pynt bättre.Glatt leende metalpumpa.

Läskigt blowup spöke.

Här har döden fångat någon som den tagit med sig i sin vagn.

Fler blowups. Skelettet i kistan öppnar locket och åker upp och sedan åker han ner och drar igen locket efter sig.Fler pumor som bor hos våra grannar. Dessa båda är ju rätt söta. I den stroa metalpumpan finns det små hållare för värmeljus som man kan stoppa in. Den lyser nog väldans vackert med tända ljus.

10 comments:

Sporty Spice said...

Jag tycker blowups är så fult. Vi har en granne som har hela tomten full. Ser helt galet ut. Fast lite kul ändå ... =)

Desiree said...

Sporty Spice, håller helt med dig om att blowups är fult. Det blir liksom för mycket tivoli över dem.

Anne said...

Blowups är otroligt fult, inte alls i min smak. Less is more är mitt motto. Vissa saker de har i affärerna tycker jag som vuxen är läskiga (kanske jag som är ovanligt mesig...), som på target såg jag plastgravstenar med nån läskig text på. tycker det är obehagligt, skulle inte vilja ha en sån på gården. Ja, lite liknande såna där döden-grejer som jag tycker känns otäcka. Men kul med Halloweenpynt är det helt klart, speciellt alla pumpor tycker jag är så fina.

Desiree said...

Anne, ja vissa monster blir man nästan skrämd av själv i affären. Några börjar ju röra sig och göra olika ljud så att man hoppar till. Japp gravstenar med bokstäverna R.I.P (rest in peace) ser man överallt.

Millan said...

Oj jag hade ingen aning om att folk pyntar sa tidigt som 1e Oktober! Jag trodde att det bara var precis vid sjalva helgen.. dar ser man! Jag tycker att vanliga pumpor med ljus i ar himla fina sa det tror jag att vi ska ha en! (aven om halloween inte direkt firas sa mycket har). Kommer ni att fira och ata pumpa paj och allt sadant?

Petra H said...

Jag håller med alla, uppblåsbara figurer ser ju gräsliga ut (men kul att titta på bilderna). Men pumpor med ljus i är ju stämningsfullt. I Belgien har en tomte som klättrar uppför ett rep varit den stora grejen till jul - han klättrade på alla balkonger i stan!! Dock är inte tomten uppblåsbar utan "riktigt".. Borde nästan ha köpt en, bara för att ha som minne från Belgien!
Pumpapaj är gott, undrar precis som Millan om ni ska göra det?

Annika said...

Blow ups tycker jag verkligen inte om, dom är FULA! Nej, fram för snygga Halloween dekorationer och jag lver efter mottot---More is More när det kommer till Halloween och till viss del gäller det julen också.
Men blow ups köper jag ICKE! Ska börja pynta på måndag, skolan har ledigt då. Det ska bli SÅ kul!!! Jag är som ett barn när det gäller Halloween och pynt. Dekoratören i mig vill göra kullerbyttor och jag blir galen och vill handla ännu mera pynt. Har redan tre stora plastlådor från target fulla med pynt i källaren...
I am a crazy woman när det kommer till detta... Ska visa bilder på bloggen sen!

Har ännu inte sett ngt pynt bland husen här...

Desiree said...

Millan, jo man börjar pynta redan nu. Kul att se alla pynt som kommer upp. Pumpapie är gott. Jag kanske ska prova att laga till en egen i år.

Petra, karvade pumpor med ljus är mycket finare och mer stämningsfullt. Den där tometen lät kul.

Annika, vi verkar alla vara överrens om att blowups inte är något som är snyggt. More is more, du är för härlig. Jag blir riktigt ivrig av att få höra mer och se vad du har i dina fullproppade lådor. När det gäller halloween känner jag att jag håller på att bli som du.

VÅRT NYA HEM said...

Kul bilder! Själv köpte jag lite pumpor härmomdagen men barnen blev jättebesvikna för ingen var orange... De var i lite olika gröna nyanser och ett par gula (skulle ha dem som dekoration i mina höstplanteringar). De oranga lovade jag att vi skulle köpa lite närmare Halloween. Det brukar vi göra och tillsammans karva ur dem och sätta ljus i dem. Barnen tycker det är jättekul!
Kraaam!

Desiree said...

Vårt nya hem, ja visst är det kul att krava pumpor. Jag kan tänka mig att dina barn gillar detta. Men som du säger är det nog bättre att vänta lite och göra det då halloween närmar sig eftersom karvade pumor inte håller i flera veckor. De andra pumporna du köpte låter jättefint att ha i höstplanteringarna.