Friday, October 26, 2007

Skönt med helg


Så skönt att det är helg igen. Ser verkligen fram emot lite sovmorgon imorgon. Imorgon kväll ska vi få klä upp oss. Vi ska nämligen gå på musikal. Det är Andrew Lloyd Webbers, Phatom of the Opera som vi ska gå och se imorgon. Jag har sett den en gång innan i Stockholm för många år sedan och jag fullkommligt älskade den. Både musiken och storyn är väldigt vackra. Jag ser fram emot att få gå och se den igen. Vi ska gå tillsammans med våra svenska vänner S och J och det ska bli jättekul.

Men ikväll ser jag fram emot att få ta det lite soft, dricka lite gott rödvin och tända en brasa i öppna spisen. Vi har ju haft en kallfront som svept ner kalla vindar från Kanada över oss här i södern. Det har varit riktigt höstväder i ett par dagar med regn och temperaturer på endast 10 till 15 grader. Skitkallt faktiskt. Jag har fått andvända mina jeans för första gången denna vecka sedan början på maj. Under sommaren är det alldeles för varmt att gå med jeans här. Igår fick vi sätta på värmen för första gången i huset. Vi har ventiler i golvet som blåser upp varmluft respektive kall-luft som gör att det går väldigt snabbt att både kyla och värma huset då man sätter på det ena eller andra. Det verkar dock som att kallfronten ska försvinna och vi åter ska få lite sol och runt 20 grader till helgen sägs det på väderrapporterna. Jag får väl hoppas på det bästa och se. Trevlig helg på er allesammans.

11 comments:

Petra H said...

Vad mysigt att tända en brasa! Trots att det är skönt med värme så är det ganska skönt också när vädret väl slår om och det blir lite svalt - få ta fram de lite varmare kläderna etc.
Hoppas att musikalen är lika bra andra gången!
Trevlig helg till er också. Jag åker till Spanien imorgon kväll, äntligen träffa O efter 12.5 vecka!!

Desiree said...

Petra, ha en helt underbar helg i Spanien så får du och O verkligen rå om varandra där nere nu när ni inte har setts på så länge. Ha en toppenhelg. Det är klart ganska mysigt att få tända en bra och sätta på sig lite av höstkläderna som man inhandlat och som ligger och har väntat länge i garderoben på att det ska bli tillräckligt svalt för att kunna andvända dem.

Annika said...

Yay!! Ha det så gott!! Mysigt värre med rödvin och brasa (gillar din bild, såklart!!!!!)
Mitt besök har däckat nu!!! Klockan är nästan 21!
Phantom of the Opera är underbar!!
Ha en fin helg!!

Monica said...

Desiree, njuuuut av en skön weekend och vad kul med Fantomen, jag ahr aldrig sett den, men skull JÄTTEGÄRNA göra det. Jag älskar ...The Phantom of the Opera is heeeere, inside of me (så får du tänka dig en djuuup, manlig röst ;)

Toini said...

Hoppas ni hade en trevlig kväll. Har inte sett Phatom of the Opera men skulle vilja gör det om den kommer hit.

Det är alltid trevligt att tända ljus eller en brasa (om man nu har sån tur att man har någon). Vi tänder massor av ljus här istället.

Trevlig helg till dej!

Monica said...

ööööhhh, hur skirver jag egentligen, måste rätta mig själv, det ska ju vara
The Phantom of the Opera is here, inside my mind....ok, tänk dig den djupa, manliga rösten nu då ;)

Saltistjejen said...

Å Härligt! Hoppas ni hade en riktigt skön kväll igår och att ni får en härlig musikalkväll!!

Verkar urmysigt att kunna tända brasa. Har inte haft öppen spis sedan jag flyttade hemifrn (mitt barndosmhem) men älskar det!!

Elsa said...

Hej Desiree, hoppas att musikalen var bra! Här i Stockholm har det varit så varmt under oktober att våra smultron har börjat blomma på nytt! De har äntligen kommit igång med entreprenaden på gården så nu har vi fått gräva upp vinbärsbusken och rabarbern. De står i sopsäckar på vår uppfart nu och skräpar ner men det gör inget. Vi är bara glada att det äntligen händer något! Vi har också fått ok från styrelsen på vårt förslag på stenläggning (efter visst tjafs med en av grannarna, tillika styrelseledamot)...

Allt är bra med hela familjen, inklusive the little one som heter Petter.

Petra said...

Åh så trevligt! Jag älskar verkligen musikaler, men det var ett bra tag sedan nu, jag tycker att tiden alltid är en brist vara, ler. Ha det gott! Kram Petra

Desiree said...

Annika, rödvin och brasa var inte dummt alls. Duktigt av ditt besök att ändå hålla sig vakna till 21 då man har jetlag.

Monica, ler och tänker mig precis den där djupa härliga rösten.

Toini, kommer Fantomen till dig i Edmonton rekomenderar jag den varmt.

Elsa, hej. Stort grattis till lille Petter! Wow vad kul. Så nu är Ebba storasyster. Oj vad konstigt att smultronen börjat blomma igen. Kul att plannerna för innegården kommit gång. Hoppas att både vinbärsbusken och rabarbern klarar sig och att de kanske går att plantera ner igen annars får ni köra nya odlingar till våren. Stor grattis kram och hälsa hela famljen så mycket.

Petra och Saltis, musikaler är härliga. Iallfall vissa.

Fundersam Cecilia said...

Hoppas att ni hade en trevlig helg.Åh vad mysigt med brasa.Vi har en öppen spis här men sen Eric är på språng så går det ju inte att elda tyvärr för det ger ju så go värme nu när det är ruggigt.