Thursday, October 18, 2007

Min födelsedagspresent har anlänt!


Jippi, min för tidiga födelsedagspresent har nu anlänt. Jag fyller egentligen inte år förrän på tisdag (den 23:e) men C ville gärna ge mig denna lilla goding lite i förskott och det har jag absolut inget emot. Jag är verkligen glad och exalterad över den!

En sprillans ny kamera!!!!! Så kul eftersom mitt fotointesse verkligen har tagit fart under de senaste månaderna. Jag har känt att min tidigare lilla fick kamera på endast 3 megapixlar inte alls har räckt till. Men nu har jag fått en Panasonic Lumix FZ8. Nätt och lätt i vikt men ändå med många funktioner. Det ska bli jättekul att få lära sig hur den funkar och exprimentera genom att ta en massa bilder. Den har fått bra kritik i många test så jag tror nog att jag ska vara nöjd med denna lilla pärla. Jag ville ha en kamera som var bra men som ändå var tillräckligt nätt så att man jämt skulle kunna ta med sig den. En kamera ska man alltid ha med sig om man vill hitta bra och interessanta motiv för de flesta sådana återfinner man mitt i sin vardag. Jag kommer nog också alltid att ha den lilla gamla kameran med mig också eftersom den är mer praktisk att ”smyg-fota” med. Ni andra bloggare vet ju att man ibland också bara måste få smyg-fota vissa saker.


Det kommer ju ta ett tag att lära sig många av funktionerna. Jag får nog studera manualen en stund och sedan ta massor med bilder och experimentera för fullt. Men det ser jag bara fram emot.

11 comments:

Annika said...

Grattis, grattis, grattis till en BRA kamera!! Jag fotograferar ju med en panasonic lumix DMC-FZ50!!! Nu har vi närapå likadana kameror! Det är DU och jag som borde köra fototävling ;-))))
JÄTTEKUL Desiree!! GRATTIS till en fin present!! OCh så såklart grattis på fdledagen, men vi väntar med den grattningen tills på tisdag! :-)

Desiree said...

Annika, wow kul att vi har nästan samma kamera. Ja du och jag kanske borde fixa en liten fototävling någon gång. Kul att höra att du gillar din kamera och är nöjd med den. Jag tycker detta var en toppen present och är väldigt glad över den.

Petra H said...

Grattis till den fina födelsedagspresenten! Vilken snäll make du har!
Och vilket coolt första foto du tagit.

Saltistjejen said...

Grattis till presenten Desiree!!
Nu ser jag fram emot många fina bilder här på bloggen! :-)

Desiree said...

Petra, ja detta är helt klart en av de bästa födelsedagspresenterna som jag fått.

Saltis, förhoppningsvis kommer den att generera många fina bilder till bloggen.

Millan said...

Ah vad roligt med ny kammera!! Det ska bli jatte skoj att hora vad du tycker om den. Vi haller pa att kika pa kamera just nu men har annu inte bestamt oss for vad vi vill ha (och har rad med...).

Cicci said...

Ah, jag skulle ocksa vilja ha en bra kamera ^^ Min lilla dretkamera var billig, och bra pa sa satt att jag kan ta med den overallt utan att vara radd att den ska skrapas eller natt, Men den tar ju inte sa bra bilder, dock..

Monica said...

Vad kul med med ny kamera! Och JA, jag förstår vad du menar med att vilja ha med sig kameran och smygfota. Vet inte hur många gånger jag förbannat mig själv över att kameran inte varit med ;)!

Just nu har jag en liten en som följer med i handväskan och en stor som följer med när jag vet jag vill fota (eftersom bilderna blir så mycket bättre med den). Det bästa kanske är en mittemellan, som du verkar ha! :)

Desiree said...

Millan, det finns ju verkligen hur mycket kameror som helst ute på marknaden så det är nästan som en djungel. Man får ta och kolla upp och läsa på en del innan man bestämmer sig.

Cicci, förstår precis hur du menar. Jag har som du haft en liten kamera som har varit bra för att den alltid hänger med och man inte varit rädd för att den ska skrapas osv men det blir mycket roligare att kunna ta lite bättre bilder med en lite mer riktig kamera. Med min tidigare lilla kunde jag aldrig fota från bilen i rörelse och blixten räckte inte långt. Att ta bilder i dunkelt ljus utan blixt var nästan inte att tänka på eftersom de så gott som alltid blev suddiga. Så förhoppningsvis blir det bättre nu.

Monica, som bloggare vet man precis att man alltid vill ha med sig en liten kamera för att kunna smygfota personer och saker. Den där pjamasen med fötter kan jag inte glömma. I sådana sitationer måste man ju få smygfota för man vill ju kanske inte hala upp sin stora kamera då.

Louise said...

Åh, vill ha, vill ha. Min systemkamera är dunder, men inte digital. Och min digitala liten & praktisk i många lägen, men smått "knäpp"; inte fullt att lita på alla gånger... Fotointresset är det dock inget fel på. Bara tidsbrist för tillfället. Men det kommer ju alltid en framtid. framöver har jag hört ;-)
Gläder mig till att se än fler fina foton på din blogg framöver. Och grattis i förskott! :-)

nina said...

Vilken underbar födelsedagspresent! Jag har själv hintat med några "digital *host* systemkamera *host* julklapp *harkel*" så jag hoppas att tomten kommer med en sån. :-)

Och ett stort grattis, nu är det ju bara en timme kvar tills du fyller år (åtminstone Costa Rica-tid).