Thursday, August 5, 2010

Skärgårdstur på Lake Powell

Eftersom vi kom hit tidigare än vad vi plannerat så fick vi lite tid över till att göra en spontanutflykt. Här mitt i öken tro det eller ej så finns den stora sjön Lake Powell som är en konstgjord sjö och stor damm. Hit kommer folk från hela southwest för att få uppleva vatten, bad och svalka. Denna sjö ligger mellan norra Arizona och södra Utah. Den låg vid staden Page i AZ. Vi kom hit för att dagen därpå åka ut till Antelope Canyon som var den vackra slot canyon.

Vi tog en båttur ut på Lake Powell på 1.5 timmar. Jag blev väldigt förvånad över även landskapet här. Det visade sig vara en skärgård i öken. Jag kan inte låta bli att facineras över dessa många stenformationer. De är bara så häftiga som om någon slipat dem med ett gigantiskt sandpapper vilket också väder och vind gjort. Detta var som en annan version av stenbelagd skärgård med klippor likt den som finns utanför Göteborg. Den stora båten klarade faktiskt av att ta sig in i de ganska smala kanalerna mellan stenblock och skär. Vattenet här var dessutom alldeles smaragdgrönt och vackert.

Vi återväde på kvällen till vårat Cowboy Inn för en cowboy middag på campingköket igen med stekta kotletter och bönor med ris. En passande cowboy middag som satt fint då vi hunnit bli rejält hungriga. Sedan somnade vi som stockar i poker rummet efter ytterligare en lång och händelserik dag.

C och jag tog denna båttur ut på Lake Powell. Det var riktigt skönt att känna brisen i hettan och få komma ut på vattnet.

Bitvis så körde båten riktigt snabbt. I de svalvågor som uppstod så var det killar på vattenskoter som tyckte att det var kul att hoppa. Ni ser den lilla pricken till höger i bilden är en kille på vattenskoter.

Lake Powell är en konstgjord sjö med en gigantisk damm. Här är dammen. Sjön är dock väldigt stor med en egen skärgård av klippor och stenar.

Båten lyckades faktiskt ta sig in i allt smalare korridorer mellan klipporna. Det var rätt imponernade att kaptenen lyckades navigera så bra här. Det var ändå en båt av mellanstorlek med ca 50 passagerare.
Det var väldigt vackert i denna "skärgård" med sina klippor. Det är ett väldigt populärt ställe som drar massvis med folk.

1 comment:

Anne said...

Supercoolt och läckert och inget absolut inget man förväntar sig ska finnas ute i ett sånt landskap, skärgård i öknen som du så bra säger! Det ser häftigt ut med vattnet och stenformationerna. När vi var runt Lake Powell och nån av hamnarna så var det helt dött. Vinden ven, hamnen tom och absolut ingen levande själ. Vi skulle tanka vid nån mack, men den var stängd för säsongen. Det kändes nästan spöklikt, minns jag, så övergivet. Kan tänka mig att det måste vara som en helt annan plats nu sommartid när det är högsäsong och fullt liv på sjön och kring sjön.