Thursday, August 12, 2010

Fredag redan!

Här är den! Så här ser den ut upp-packad. Jag är redan otroligt nöjd med den. Internet är dock lite svajigt då vi inte har något eget utan tjuvar från grannen. Jag fattar inte vart tiden tar vägen.Idag är det redan fredag. Snart har vi bara en vecka kvar. Jag har kommit igång med att rensa och gå igenom lite här i hemmet iallfall.

Jag och C spelade en match med badmington mot varandra igår eftermiddag. Det var riktigt kul och svettigt. Just nu är det bara så hett ute. Det går inte vara ute. Mitt på dagen när jag gick till gymmet från garaget så var det 40 grader och med fukten i luften så känns det som om det vore minst tio grader till. Helt outhärdligt att gå en promenad på 10 minuter.

Vi har bokat en sista service på bilen innan den stoppas i kontainern till nästa vecka. Nu till helgen ska både jag och C få en extra lång och skön massage på söndag på hela 90 minuter. Ah så himla skönt! Det blev ju inget spande i Vegas så det här kommer att sitta fint. Vi har även blivit bjudna på brunch på söndag hos ett Belgiskt par som vi umgåts lite sporadiskt med och det ska bli riktigt nice. Detta blir sista helgen vi har här i hemmet. På onsdag kommer flyttgubbarna och börjar packa. Nästa fredag flyttar vi hem till Kim och Mike och bor där tills på måndag morgon då vi sätter oss på flighten hem mot Stockholm. Känns hel crazy.

C kommer iallfall att slippa äta samma sorts ost som han ätit nu i fyra år, ha ha. Han har kört med shrap cheddar här som sagt i fyra år och är rätt less på den. Men det har varit den som smakat bäst och ostutbudet här är inte direkt stort i vanliga butiker.

Jag läser just nu boken "Eat, pray and love" (den är himla bra) och där tas det upp att varje land eller ställe kan beskrivas med ett ord som skulle samanfatta folket. Jag skulle välja två ord till Alabama och det skulle vara "Sweet" och "Slow". Sött ska det som sagt vara här. The sweeter the better lyder nog det allmänna mottot. Här ska det mesta man stoppar i munnen vara sugar coated och man kallas ju ofta för honney hit och dit. Sedan går allt långsamt här. Det går inte skynda på en Alabamian, inte stressa dem heller för den delen. Allt får ta sin tid och tar sin tid här.

Nu är det iallfall fredag och jag ska iväg och klippa och slinga mig här om en kort stund.Till kvällen ska vi grilla egna hamburgare på grillen som alltid brukar bli himla goda.

Trevlig Helg!

9 comments:

Katarina på Filippinerna said...

Du låter så himla uppåt! Ha en härlig helg och njut av de sista dagarna i USA,, snart sitter ni på planet troligen utmattade med allt som ni hunnit pressat in i ert schema..

Mmmm. grillade hemmagjorda hamburgare låter gott!

Kram

Anne said...

Oj, oj det börjar verkligen dra ihop sig till avfärd. Tycker du att denna hemflytt känns lika pirrig och "stor" som det kändes när ni en gång stod i Sverige och packade, förbredde er inför flytten hit? Jag får den känslan, att det känns lika pirrigt flytta hem igen för er som det kändes flytta hit.
Eat pray and love har biopremiär ikväll tror jag, så om ni vill se den hinner ni innan ni drar till Sverige.
Ha en riktigt skön helg Desiree! KRAM

Camilla said...

Det var längesedan jag kommenterade hos dig, men nu ska det bli av:)

Tack så väldigt mycket för de otroligt vackra bilderna från er resa västerut! De funkade verkligen som en inspiration för framtida resor. Jag har visserligen alltid velat se Grand Canyon. Men resten, nu är jag helt såld.

Det ska bli spännande att följa er tillbakaflytt. Trots allt så finns det nog saker som förändrats under de år som ni bott på andra sidan pölen. Både till det bättre och sämre.

Ha det gott.
Kram

Anonymous said...

看看blog調整心情,又要來繼續工作,大家加油............................................................

Desiree said...

Katarina, tack. Jag kanner redan att jag borjar bli utmattad och att allt rullar pa i en rasande fart. Men sjalvklart ska har njutas av de sista dagarna.
KRam!

Anne, nu borjar det verkligen dra ihop sig. Det kanns absolut pirrigt. Lika pirrigt fast pa ett annat satt. Nar vi akte hit hade vi inte en aning om vad vi gav oss in pa. Det var ju bade pa gott och ont. Nu vet vi ju lite vad vi har att vanta oss men samtidigt inte. Ah sa den filmen har premiar ikvall. Men jag far nog anda ta och kolla den i Sverige eftersom jag inte hunnit lasa hela boken annu och det vill jag garna gora innan jag ser filmen. Har du last boken? Ska du kolla pa filmen?
Kram och ha en harlig helg.

Camilla, tack sa mycket. Kul att du gillade resan till the south west. Det finns som sagt sa mycket att se och uppleva dar men ocksa pa andra stallen har i USA. Vi kommer sakert att komma tillbaka och gora fler road trips i USA. Det var inte sa langt mellan de olika stallena sa man hann med mycket sa som vi gjorde pa 10 dagar. Det ska bli spannande att flytta tillbaka och se hur mycket som har andrats och hur mycket man sjalv har andrats.
KRam!

charlotte said...

Hej Desiree,
Jag förstår att du har fullt upp nu med packandet och allt. Vi har precis återkommit från en tre veckor lång resa till Seattle. På kuppen har jag blivit superförkyld och fått halsfluss. Inte så kul i denna fruktansvärda värme...

Det är underbart att få läsa dina äventyr under de år du varit här i Alabama. Nu hoppas jag vi får läsa mer av dina äventyr hemma i Svedala. Lycka till med ditt nya jobb och allt. Vart kommer ni bo?

Ha det gott och vi hörs framöver.

Lotta

Desiree said...

Hej Lotta, jag har sett på facebook att du varit i Seattle. Det var väl där du bodde då du pluggade i USA? Låter inge kul med förkylning och halsfluss. Krya på dig. Hoppas du mår bättre snart. Stort lycka till med resten av erat år i Alabama. Tror du att det skulle kunna bli längre? Ett år går ju himla snabbt. Snart får ni njuta av hösten som är lång och mild här med halloween och thanksgivning vilka båda är riktigt mysiga. Krya på dig som sagt så länge.
Vi hörs.
Kram!

Inte bara mamma said...

Tittar in hos dig för första gången. Spännande bilder och resor. Jag återkommer gärna.

LiseLotte

Anne said...

Jag har inte läst boken men hört mycket om den. Hade tänkt se filmen och strunta i boken, men kanske man borde läsa boken först i alla fall och sen se filmen... Jag får se!