Tuesday, August 10, 2010

Valley of Fire Statepark, NV

Jag antar att vi inte riktigt kunde slita oss från vare sig stenarna eller öknen. Första dagen efter att vi checkat in i Las Vegas så passade vi på att åka till Valley of Fire som är en statepark som ligger i Nevada. Det är en av Nevadas mest kända stateparks. Det var så att vi hade hyrbilen i ytterligare en dag och vi kände att vi ändå skulle få tillräckligt med tid till neonljusen i Vegas så det fick bli en sista utflykt ut i öknen.

Här fanns ytterligare coola stenformationer som skapats av väder och vind. Man kunde jo tro att vi redan sett alla varianter som fanns med tanke på alla stenar vi redan sett men dessa hade nya coola skepnader. De liknade jättelika bikupor och kallades faktiskt för Beehives.

Jag tyckte det var lite roligt med dessa tjejer som fotade varandra i de stora hålen som bildats i många av stenarna här. Det fanns fullt av dessa hål i alla möjliga storlekar.

Den här tyckte jag var lite extra rolig som hade fått formen av en svamp eller en smurfmössa. Det är fantastiskt att sandstenen kan få alla dessa former av vatten, väder och vind.

Vad man också kunde titta på här var de tecken och bilder som var inristade i sandstenen här gjorda av de indianer som bott här sedan urminnes tider tillbaka. Man fick gå en bit för att komma till dessa men det fick bli den enda kortare vandringen vi gjorde för det var riktigt riktigt varmt även om det kanske inte kom upp riktigt i de temperaturer som vi hade upplevt dagen innan i Death Valley.

Här fanns också lite information uppsatt på en skylt om just de tecken man kunde skåda och vad det betydde.


Vi satte oss sedan i skuggan där det fanns lite picknickbänkar och njöt av en god pastasallad som vi snodde ihop på plats. C tog fram det lilla campingköket och kokade pasta medans jag hackade lite grönsaker och hade ner lite tonfisk. En enkel men god lunch.

Detta var våran sista utflykt ut i öknen i the south west.

2 comments:

Katarina på Filippinerna said...

Vilka mäktiga och häftiga stenar! du har gett oss läsare en härlig rese skildring!

Hoppas dina bilder gick att rädda, så du får göra klart bildboken!

Kram

Pierre BOYER said...

Great visit,
Thanks to share...
Enjoy your day !

Pierre