Friday, August 17, 2007

Hetta hela veckan

Hela veckan kommer hettan att hålla sig kvar här i södern. Det kommer vara minst 100 grader Fahrenheit varje dag till mitten på nästa vecka. Dett motsvarar 38 grader Celcius. Iflera dagar har det varit 39-40 grader. . Det blir inga långpromenader direkt. Det blir lite svalare på kvällen men inte mycket, kanske går det ner ända till 35 men inte mer än så. Detta året har också varit extremt torrt och vi har haft vattenransoneringar. Man har inte fått vattna sin trädgård med sprinklers som går på timer. Varje familj har haft en viss vattenkvot att förbruka. Skulle man överskrida denna kvot får man betala extra avgifter för vatten. Det märks att det har varit ett torrt år på att vissa av träden redan har fått en del av bladen att gulna. Egentligen ska bladen inte börja gulna förrän i oktober. I morse har det dock regnat ordentligt och är mulet just nu. Det känns väldigt skönt för det blir lite svalare då och regnet är efterlängtant för blommor, träd och gräsmattor.

Den här helgen kommer vi passa på att ta det lungt och ta hand om vårt hus och hem. Näst kommande två helger kommer vi nämligen inte att vara hemma då bär det av på små resor igen. Nästa helg kommer vi att stanna inom Alabama men helgen efter det som är Laborday weekend kommer vi nog att lämna Alabama och passa på att åka lite längre bort. Jag vill hålla er på sträckbänken så jag kommer ännu inte att avslöja vart vi ska ännu.

Trevlig helg allihop!

9 comments:

Guldkant På Livet said...

Hallå där, så spännade med en blogg från Alabama!! Tack för din kommentar hos mej! Jättekul!! Du hade en hel del att läsa i din blogg så jag kikar in igen sedan!! Ha en fortsatt skön helg, hälsn från Dalarna & Mari.

Desiree said...

Hej och välkommen till min blogg. Du är väldigt välkommen att kika in fler gånger. Jag gillar verkligen din blogg. Den är väldigt snygg och stilren och tar upp många fina, interessanta och kul grejer. Jag har alltid varit intresserad av inredning och tycker att det är kul att läsa vissa inredningsbloggar. Så nu vet du att du har en trogen läsare borta i Alabama också.

Annika said...

Ja, jösses!! Nog har det varit torrt här. Gräsmattorna är totalt gula. Läste i Washington Post att det varit den torraste sommaren på mkt länge.
HETT som 17 är det, och oerhört fuktigt.
Nu drar jag till the deep south också, till South Carolina.

Anne said...

Oj, svettigt värre hos er.
Har haft fint sommarväder länge, men de två senaste dagarna har det varit kallt i Sverige, runt 15 grader idag. Det känns så kallt...
På måndagmorgon åker vi hem till USA igen. Tack Desiree för din kommentar på min blogg och att du saknat mig :)
Ska bli kul läsa ikapp på din blogg när jag är tillbaka, har saknat den också.
Vad roligt det förresten låter med utflykter, blev förstås nyfiken på vad ni planerat in för Labor Day. Hoppas du avslöjar era planer snart!
Jag hoppas att vi också ska orka göra något då, är ju långhelg så man borde ju passa på.

www.dentatuerademamman.com said...

Hej där, den här sidan kommer jag att komma tillbaka till, det är roligt att läsa annorlunda saker än bara den svenska vardagen. Jag har själv ingen dragning til USA, men min man skulle bra gärna vilja åka dit. Om han inte bara vore en sån flygrädd liten rackare, vi håller oss inom europa

Cathrine said...

Kul att hitta en blogg från USA. Jag bodde själv i Charleston, SC för många år sedan (hmm, 13 år sedan för att vara exakt) och tanken när jag åkte hem var att jag skulle tillbaka - men så mötte jag kärleken :)

Kram Cathrine
www.cathrines.net

Fia said...

Jo nog är det varmt...men det blir ju lite svalare på mornar och kvällar nu iallafall. Det är ju något att njuta av, och det gör vi i fulla muggar.

Fast som du sett på min blogg så har jag ju "bestämt" mig för att det är höst LOL att löven som ramlar är torra löv har jag ju valt att bortse från...

Petra H said...

I Bryssel är det också höst - det regnar och staden känns öde (många är fortfarande på semester).
Hoppas att ni hade en härligt lugn helg, det behövs ibland.

Desiree said...

Anne, det känns kul att ni har haft det bra i Sverige. Kanske känns det lättare att åka tillbaka till USA om det nu börjar bli kallt i Sverige. Ja du är efterlängtad här borta.

dentatuerademamman och cathrine, åh jättekul med nya läsare på bloggen. Kul att ni kikade in och varmt välkommna åter. Jag ser fram emot att få kolla in era bloggar.

Fia, du är en envis du som bestämt dig för att det redan är höst. Jag ser fram emot när det blir lite svalare i september.

Petra, vi fick en skön och lugn helg.