Tuesday, June 22, 2010

Jag ska vara med i P1 live midsommarafton!

Jag ska vara med i radio! Sveriges radio kontaktade mig då de gärna ville att jag skulle berätta om hur man firar midsommar som utlandssvensk i USA. Jag kommer att att vara med i P1:s sommarmorgon program som sänds mellan kl 06 och 09 svensk tid midsommarafton. Det är en live sändning. Ska bli jättekul och spännande. Känns om en otrolig ära. Jag pratade med dem idag och vi ska stämma av igen och sedan ringer de upp mig så är jag med i programet. Det lär bli en lite sen torsdagskväll här för mig men det gör inget :-)

Jag ska alltså bli the voice of america representing Swiiiden! Spännande och lite pirrigt. De sa att de brukar ha ca 800,000 lyssnare, iiiiih! Jag har aldrig talat för en sådan stor publik någonsin. De ska försöka fixa så att jag får vara med så tidigt som möjligt svensk tid så det blir någon gång mellan 06 och 07 svensk tid midsommarafton. Jag ska berätta lite om hur vi firar här som svenskar i USA osv.

Ratta in P1 vid denna tid så får ni lyssna på mig :-)


15 comments:

S w e F l o said...

Det ska jag absolut lyssna på, vad spännande! Tur att de inte kontaktade mig, för här firar vi ingen Midsommar alls. Blir nog lätt så när man är ensam svensk i hushållet... Plus, firanded för mig har mycket med själva stämningen att göra, det skandinaviska ljuset, dofterna allt det där som faktiskt inte går att återskapa här i USA.

Freedomtravel said...

Oj, vad roligt! ;)

åsa i memphis said...

vad skojigt!!!

Grattis!

*eller vad man kan tänkas kalla det?!

Anne said...

Iiiiiiihhhh, nä vad coolt!!!! Jag ska absolut ratta in P1. Du skrev mellan 6-9 svensk tid, det är 21-23 här hos mig, helt perfekt tid för radiolyssning. Oj, vad kul det ska bli. Jag antar att du nu tänkt en hel del på vad du ska säga? Har du fått höra frågor, har de pratat med dig om vad du kan tänkas få för frågor, vad berätta om osv?
Ni har väl ofta (rätta mig om jag har fel) verkligen försökt fira midsommar här och ansträngt er lite extra med mat, dryck och även firat ihop med andra svenskar? Eller kommer jag ihåg helt fel?
Kul Desiree, du blir radiodrottning nu :) Det här kommer du göra galant!
KRAM

Desiree said...

Sweflo, ja det ska bli kul. Vi är ju ett litet gäng svennar här som vissa år firat tillsammans. Midsommar har alltid känts viktig för mig att fira då det är bland det svenskaste som finns och en högtid som jag verkligen älskar. Men visst blir det inte alls samma stämning som i Sverige men man får göra så gott man kan ändå :-)
Kram!

Freedomtravel, yes ratta in radion :-)

Åsa, tack. Eeeh det känns lite pirrigt självklart fast mest kul.
Kram!

Anne, kul att du vill lyssna. Ja för mig blir det 7 timmar mellan Alabama och Sverige. De sa att jag skulle få prata någon gång mellan 06-07 svensk tid (så för mig blir det 23-24).Jag ringde och pratade med kvinnan som var ansvarig för programmet imorse och hon frågade lite om hur vi brukar fira osv. Sedan skulle även programledaren ta kontakt med mig dagen innan och sedan ringer de på midsommarafton så får jag väl berätta lite om hur vi firar och vilka vi är osv. Himla spännande och kul.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Vad kul! Grattis, eller vad man ska säga :)

Desiree said...

Anna, ja det känns jättekul. Jag mottager gladeligen din gratulation.
Kram

Anna, Fair and True said...

Jag glömde fråga, hur gick det till? Hade du anmält dig eller hittade de bara dig genom att googla?

Annika said...

OTROLIGT COOLT!!!
Tur att de inte kontaktade mig heller, jag firar inte midsommar :-)
Men, så LÄCKERT!!!
Heter programmet Sommarmorgon?
SKa absolut lyssna, om än i efterhand. Allt ligger väl på webben sen.
Hur hittade de dig? Ngn som läser din blogg, gissar jag + att du skrivit så varmt om midsommaren.
DU blir PERFEKT, min kära vän!!!
Kramar½½½

Saltistjejen said...

Å vad ROLIGT!!!
Det måste jag se om jag kan lyssna på via nätet. Me kasnke får det bli när E sover eller så för jag kan sällan lyssna eller se ngt när hon är vaken.
Vad skoj! Hur kom det sig att de hörde av sig till dig? Hittade de din blogg???
Hm. hur SKA ni fira Midsommar förresten? Vi kommer jobba som vanligt men sedan dra oss ner till battery park där det tydligen ska vara ngn form av firnade trots att Konsulatet ju har stängt (det var de som förr organiserade firandet där nere) men nu kanske det är Svenska Kyrkan???
Kram!!!

Desiree said...

Annika, ja det känns jättekul! Programmet heter P1 Morgon. Jag antar att man också kan lyssna på det i efterhand. Hur de hittade mig vet jag inte riktigt. Någon på sveriges radio hade hittat min blogg. Jag antar att de hade sökt på bloggar med sökordet midsommar och fått en träff på mig. Jag skrev kort i fredags som en sista rad på bloggen att det var dags att börja plannera inför midsommar nämligen.

Kram!

Saltis, ja det är himla skoj. Jag antar att de sökte på midsommar och bloggar i USA som jag skrev till Annika ovan. Vi kommer som vanligt inte att fira på själva midsommarafton eftersom det är en vanlig arbetsdag utan på midsommardagen. Då är vi inbjudna till en svensk tjej som har ett stort hus med pool. Vi är ju ett litet gäng svennar här i Birmingham som vissa år har firat ihop. Lördagmorgon har jag en hel del att fixa inför våran buffé. Torsdag ska jag börja grava laxen :-)
Kramis!

Livet enligt Jenny said...

Men tjejen var roligt!!! Är i stort behov av sovmorgon men kommer tvärskippa den för att ligga i sängen och dricka kaffe och lyssna på dig! Vad roligt med en röst till ansiktet!! :) Heja P1.. Kramen

Desiree said...

Livet enligt Jenny, tack. Det ska bli jättekul. Men det känns synd att jag stjäl din sovmorgon. Lite pirrigt är det fast mest kul.
Stor kram

Marianne said...

Hjälp så tidigt! Det blir klockan 5 för mig. Jag ska lyssna, absolut, men det får bli senare när jag har vaknat, för man kan ju lyssna i efterhand också.

KUL att du ska vara med!!!

KRAM!

Desiree said...

Marianne, jag tror nog att det ska gå att lyssna i efterhand också så inte ska du behöva stiga upp kl 05.
Kram!