Tuesday, June 29, 2010

Nu är det högsommar i AL

Nog här det sommar och sol. Solen gassar intesivt varje dag nu. Däremellan kommer någon åskskur. Men redan tidigt så är det rejält varmt. Det känns alltid som det är ca 10 grader varmare än vad som står på termometern pga av den höga luftfuktigheten som pendlar mellan 80-90 %. Tacka gudarna för AC!

Jag vet att jag tjatar om att det är hett. Men just nu är det bara så in i baljan varmt ute. Det som gör det hela ännu värre är som sagt den höga luftfuktigheten. Är det 33 grader så känns det som om det vore 40 eller 43 grader snarare. Jag tvättade bilen i söndags då Sadie lortat ner den ganska bra invändigt så körde jag en ordentlig rengöring både på utsidan och insidan. Jag vet inte vem som var blötast om det var jag eller bilen. Svetten bara rann. Det är faktiskt ganska obehagligt då det rinner ner i ögonen. Mina kläder var helt sjöblöta. Jag hade ju bara varit ute ca en halvtimme men det var bara att duscha och byta om. Det går inte vara ute mer än kortare stunder. Det är himla synd för det är jättefint väder med sol och blå himmel men man får ändå vara inne för det mesta. Midsommarkalaset var det inte ens tal om att vara ute och äta för det var för varmt. Imorser var det dock faktiskt svalare och skönare än det varit på länge. Det kom ett rejält åskoväder igår kväll och det regnade en bra bit in på natten också som tydligen har hjälpt till att kyla ner en aning. Sååå skönt!


Nog känns det som om det är sommar även på bloggfronten. Det är inte lika mycket som händer. Men jag tänker fortsätta blogga på som vanligt. Sommar märks det också att det är bland USA svenskarna som har bloggar. Liksom flyttfåglar så har många flugit österut mot Svedala inte för att övervintra utan för att sommarnjuta. Finns en del likheter mellan flyttfåglar och USA-bosatta svenskar trots allt.

Det enda som trivs och frodas är Crepe Myrtle trädet. Det blommar så vackert i hettan. Det är ett vackert träd vars blomsterklasar påminner lite om syrén. Det doftar dock inget om blommorna. Men de är små och vackra. De blommar i vitt, rosa eller lila.

Igår kom det paket till mig. Jag hade fått en sommarpresent av C. Jag fick ett eget sprillans nytt badmington racket :-)
Kul!!!! De ska testas imorgonbitti. Då ska jag och C börja dagen med en match på gymmet. Jag har som sagt blivit helfräslt i badmington. Det känns knappt att man är på gymet för att träna utan bara som en kul lek och en skojig utmaning att bli bättre.


Jag är redan redo och laddad för morgondagens match. Sedan spelar jag också med min kompis O en gång i veckan. Vi hoppas snart också kunna få till en fyrboll med mig, C och sedan O och hennes vän K. Sverige mot Ryssland blir det då :-)

13 comments:

Saltistjejen said...

Ojojoj vilken hetta!
Själv har jag blivit sjuk! Vet inte men kasnke ska jag skylla på just hettan ute och ACn inne. Det är lätt att åka på sjukdomar såhär års tycker jag. Allt frodas ju i hettan och fukten plus att kroppen får hela tiden gå mellan het och fuktig luft till torr och kall.
Kram!

Marianne said...

Visst är det trist att sitta inne och titta ut på det vackra vädret och solen och grönskan, och så vet man att man bara dör om man går ut! MEN det blir andra bullar när vi kommer hem! Värmebölja när det är över 25°C : D Då kan vi vara ute och njuta av allt det vackra.

Å vad jag längtar hem nu!!!

KRAM!

Anne said...

Jag förstår till fullo hur den där fukten fullkomligt däckar en. Kan mycket väl tänka mig att du var sjöblöt efter din korta stund utomhus och biltvätten. Som du säger, det är bara in och byta, allt annat är otänkbart. Minns såväl fukten då vi bodde vårt halvår i Florida. Fukten gör ju att det upplevs som så mycket varmare och liksom gör en "konstig".
När ni åker på er road trip till southwest, Last Vegas och de andra platserna så kommer det ju den tiden på året vara runt 35-40 grader hela tiden. Men det är ju torr värme så jag tror faktiskt ni kommer känna det helt annorlunda. Visst, inte orkar man ju vara ute supermycket då heller, visst svettas man som en gris och så vidare, men torr hetta går att hantera på ett helt annat sätt tycker jag. KRAMIS!

Inger said...

Roligt att du fortsätter att sommarblogga. Ja, träden ser verkligen ut som syrener, jättefina.
Här i Svedala har vi också varmt och skönt, utan fukt, vilket vi tackar för.
Fortsatt skön sommar önskar jag!

Desiree said...

Saltis, ja usch jag såg att du inte mår så bra. Krya på dig och jag hoppas att det går över lika snabbt som det kom. Ja det blir verkligen stora temperaturskillnader mellan inne och ute så här års. Hemma har vi sett till att inte ha så kallt trots AC. Våran innetemperatur i lägenheten ligger väl på ca 23 grader.
Kram och hoppas du mår bättre snart.

Marianne, Du har så rätt. Det blir andra bullar då man kommer hem. Ha ha sedan kommer man väl på något sätt förtränga denna jobbiga hetta och sitta där och sukta efter det på vintern då vi båda sitte hemma i våra stugor och snöflingorna yr :-)
Kram!

Anne, ja eftersom du bott i Florida vet du ju precis hur det är. Hmmm jo vi får allt vara inställda på att det kommer att vara rejält hett på våran roadtrip men det är iallfall torr värme. Nått att trösta sig med. Men man får se till att dricka ordentligt och alltid se till att ha gott om bensin i tanken så att man inte blir strandsatt ute i öken vid dessa temperaturer.
Kram!

Inger, ja det verkar som om sommaren äntligen har kommit till Svedala. Det är ni allihop SÅ värda efter den väldigt långa och kalla vintern ni haft i år. Njuuuut och tanka sol för kung och fosterland :-)
Kram!

Anna, Fair and True said...

Badminton är en av mina favoriter! Dit inlägg påminner mig om att vi har ett klippkort på Frescati som snart går ut - bäst att pallra sig dit för några matcher!

Annika said...

Shit, vännen. TROR du jag är glad att slippa den fuktiga värmen, eller slippa den?
Just det: GLAD att slippa 33 grader som känns som 40!!!
Nu är klockan 21:40- Sitter och skriver framför en öppen balkongdörr. Solen är ännu uppe, det är 18 grader ute...

HAHA, nog är jag flyttfågel, och snart inträffar min bloggkoma som Anne skrev om häromdagen.
Men än hänger jag med, och jag kommer att uppdatera lite då och då i sommar.

Kramar!!!

Desiree said...

Anna, kul att du också gillar badmington. Ja du får se till att utnyttja dina biljetter på frescatihallen innan de går ut :-)
Kram

Annika, ja passa på att njuta av torr sommarvärme. Du gör helt rätt som drar iväg mot nordligare bredgrader om sommaren som en flyttfågel. Ser fram emot att få se dina vackra sommarbilder och för höra lite emellanåt vad ni hittar på.
Kram!!!

韋以韋以 said...

河水永遠是相同的,可是每一剎那又都是新的。.................................................................

Marie said...

Oj! Det där var lite för varmt! Det är inte kul att inte kunna gå ut utan att bli svettig. Hoppas det blir lite skönare snart, men det kanske dröjer ett tag, sommaren har väl bara börjat?

Kul med badminton!

Desiree said...

Marie, ja det är bra varmt nu. Tyvärr så har sommaren bara börjat här som du säger så det lär inte bli någon svalka förrän slutet på september och då bor vi inte här längre.
Kram!

Petra H said...

Usch, vad jobbigt det låter med den tryckande, fuktiga värmen! Bryssel kan också vara fuktigt på sommaren och jag satt precis innanför terrassdörrarna och fikade - det är för varmt att sitta rakt i solen. Jag har märkt att jag är mycket mindre benägen att sitta i solen sedan våra år i PR...
Kul med nytt badmintonracket! Du har påmint mig två ggr idag (se mitt svar till din kommentar på min blogg), vi har pratat om att spela badminton i helgen med våra fransk-grekiska vänner. Ska direkt maila dem och påminna dem om det!
KRAM!

Desiree said...

Petra, jag förstår att du inte vill sitta direkt i solen längre. Det är dessutom sunt att akta sig för att bränna sig. Det kan mycket väl bli att det blir likadant för mig då vi flyttat hem. Kul att du ska spela badmington med dina vänner. Jag är supertriggad nu efter dagens match och med mitt nya racket som var kanon. Det vara bara såååå kul att spela :-)
Kraaam!