Tuesday, November 13, 2007

Crusing around in Georgia, fortsättning...

När vi lämnat Providence Canyon fortsatte vi norrut mot Atlanta (Geogias huvudstad) och vår närmaste storstad. Här finns de coola moderna skyskraporna, häftiga butiker och storstadspulsen. Från Birmingham tar det normalt 2.5 timmar till Atlanta men nu hade vi ju tagit en rejälomväg eftersom vi först åkt till mini-grand canyon. Så det blev 5 timmar istället för 2.5.

C har en vän som är racerförare som bor i Atlanta. Plannerna var att vi skulle träffa honom och hans familj och sova över i Atlanta för att sedan gå på IKEA under söndagen. N som vi skulle träffa är mitt uppe i en omfattande köksrenovering och behövde akut åka till IKEA på lördagskvällen. Plannerna ändrades därmed och vi lyckades fixa till en träff med middag på IKEA som blev riktigt trevlig. Det var inte alls dumt att gå på IKEA sent en lördagskväll för det var inte så mycket folk. Det kan vi mycket väl tänka oss att göra igen.

Mycket smått och gott fick vi med oss som vanligt. IKEA lyckas ju alltid få en att handla på sig långt mer än vad man tänkt. Vi hittade lite snygga juldekorationer och såg till att bunkra upp med mat inför julen. Svenska shoppen med matvaror är något vi alltid besöker då vi är på IKEA. Detta är oasen och vattenhålet där vi utlandssvenskar alltid går till. Det finns ett visst standardsortiment men sedan är det alltid så att en del av sortimentet varierar från gång till gång. Man vet alltså aldrig riktigt vilka godsaker och kap man kan göra. Årets kap blir definitivt ett paket frusen Prinskorv som vi la vantarna på. Sedan inhandlades självklart, glögg, sill och anjovis (till Janssons), pepparkakor och lite godis. Så nu har vi bunkrat upp med julmaten.

Eftersom vi hann allt det vi plannerat för hela helgen redan på lördagen kände vi att vi lika gärna kunde åka hem. Så när IKEA stängt sina portar och vi lasstat in allt i bilen lämnade vi Georgia och var hemma 2.5 timmar senare. Att sova hemma i sin egen säng är trots allt det allra skönaste.


Detta fatet gillade jag och köpte på IKEA. Tänkte det kunde vara fint som fruktfat.

Här har vi shoppat upp oss på choklad, pepparkakor, glögg, prinskorv!, kaffe. Nu har jag också äntligen både vaniljsocker och pärlsocker till nästa bullbak :-)

Jag blev jätteglad över den stora lyktan som jag hittade. Jag har varit på jakt efter den länge. Kul att visa upp storleksskillnaden på den vanliga lilla jämfört med jumbostorleken.


Mer gott till jul. Julmust, saltafiskar, bilar, sill, kaviar och lingonsylt. Julfriden kan nu infinna sig i vårt hus.

14 comments:

Petra H said...

Ooo, den skålen vill jag också ha!! Jag har tittat på den flera ggr men den är lite stor för att ta med i resväskan, tyvärr.
Mums med prinskorvar! Jag har sagt det förut och jag säger det igen - varför finns inte Ikea i PR??
På lördag är jag i Atlanta - men bara i två timmar på flygplatsen men det ska bli intressant att iaf se staden från luften.

Monica said...

Desiree, jag är lite sent ute men wow vilka underbara bilder från er tripp. Som sagt, vad härligt att ni ser er runt så mycket. Och vi får ju också hänga med...;)

Anne said...

Gillar också skålen! Har kikat på den länge, tror den ingår i deras Stockholm serie (som jag för övrigt gillar skarpt, möblerna också).
Håller för övrigt med om att den egna sängen är alltid skönast sova i. 2.5h bilfärd, det är helt ok. Vi har 3h upp till Seattle och vi gjorde dagsturer till Ikea där, det avståndet funkar för dagsturer (nu finns det ju ett i Portland så vi slipper det).

Desiree said...

Petra, skålen/fatet är jättefint men jag håller med om att det vore lite för tungt och stort att packa ner i resväskan. Atlantas flygplats verkar vara bra men stor. Det är en av USAs största flygplatser. Du borde dock kunna slå ihjäl två timmar ganska lätt där. Hoppas du får en bra resa.

Monica, jättekul att du gillar bilderna och reseberättelsen. Det är verkligen roligt att få denna uppskattning och fina feedback från alla er läsare.

Desiree said...

Anne, ja den tillhör nog Stockholm serien. Jag har varit och ryckt i den tidigare men denna gången bestämde jag mig för att slå till. Visst funkar det med dagsturer på 3 timmar men att ha ett IKEA som ni nu har på närmare avstånd är ju ännu bättre självklart.

Petra H said...

Desiree, jag tror inte att jag kommer att ha någon tid över att slå ihjäl på lördag - jag ska ju hinna genom Immmigration, få mitt bagage, gå genom Customs och hitta mitt nästa flyg på 2h... Oj, visste inte att flygplatsen är en av USAs största - större än JFK? Nu blev jag lite nervös över om jag kommer att hinna!

Saltistjejen said...

Oj Desiree vad mycket fint och gott ni fick!!!! :-)
Glögg....!!! Prinskorv...!!! Ah! Underbart!!

Och jag håller med om att skålen verkligen var fin!

Desiree said...

Petra, att ta sig igenom immigration tar ju ett tag. Men förhoppningsvis hinner du. Det bör inte ta mer än två timmar. Jag vet inte om den är större än JFK men det är som sagt en av USAs största flygplatser. Jag har inte rest därifrån själv bara hämtat och lämnat vänner och familj där. Det har hittills inte tagit längre än två timmar för dem att gå igenom immigration och få sina väskor.

Saltis, ja jag är väldans nöjd över alla godsaker vi fick med oss :-)

Annika said...

Den där stora lyktan vill, vill, vill, vill jag ha!!! Ska till IKEA på torsdag och göra det du gjort: bunkra inför jul.
Gillar skålen jättemkt, den är cool!!
Låter som en bra helg! Längtar efter att åka till IKEA nu!!

aurorabuddha said...

Prinskorv! Lyckans ost! Forra aret oppnade Ikea en *jattestor* butik i Austin - det tar en och en halvtimme att kora dit. Jag har varit dar och handlat flera ganger redan. Maste nog ta en tripp fore jul ocksa. En som star mig *mycket* nara ar designer pa Ikea. Han bor i Almhult och jobbar dar pa Ikea HQ. Jag ska skryta om honom i min blogg nangang... :o)

Fia said...

Som vanligt fina bilder, fast Buddy undrar varför ni inte kom hit och pussade på honom? Hoppas ni kommer hitår snart igen!
Kram!

Desiree said...

Annika, första gången jag såg den där jättelycktan hemma hos en kompis i sverige kände jag precis samma, vill ha, vill ha! Så jag blev superglad då jag hittade den. Helst ville jag ha den i vitt men den fanns bara i rött så jag funderar på att kanske försöka mig på att spraymåla den efter jul.

Aurorabuddah, prinskorv känns verkligen unikt och lyxigt att få tag på. Jag tror vi hade tur helt enkelt. Ser fram emot att få läsa om din vän som är designer på IKEA. Så du åker till Austin och handlar på IKEA. Känner att jag måste åka tillbaka och besöka Austin då jag bor här i USA eftersom det var där jag föddes.

Fia, vi ser fram emot att snart få komma och hälsa på hela familjen Baker igen och pussa lite extra på lille Buddy. Denna gången blev det verkligen omkullkastade planer och dessutom ganska mycket sistaminuten planer. Först hade vi bara tänkt åka till Providence Canyon. Lördag morgon bestämde vi att vi skulle sova där och sedan blev det ju helt annorlunda igen. Men det skulle vara jättetrevligt att ses igen för vi hade ju så himla trevligt sist.

Marie said...

åh, visst är IKEA bra att ha! :) jag ser att ni också kan köpa marabou daim, är det det enda som finns? för så är det nämligen i England på IKEA! kontisgt tycker jag... :) jättefin skål förresten!

Desiree said...

Marie, håller med om att det verkar vara så att Marabou-Dajm har tagit över i sortimentet. Den vanliga Maraboun och den med nötter som jag gillar bäst har jag faktiskt inte sett på ett tag.