Wednesday, November 7, 2007

Buzzers


Något som jag gillar är systemet med buzzers som finns här i USA då man går ut och äter på många ställen. På de flesta resturanger beställer man inte bord i förväg utan man åker dit och frågar sedan hur lång kö det är. Oftast brukar man inte behöva vänta mer än 20 till 30 minuter på att få ett bord. Man skriver upp sitt namn på en lista och får sedan en pager/buzzer som fungerar som någon slags sökare. När den plingar eller vibrerar och lyser så vet man att man har ett bord redo. Man behöver därför inte stå i kö och vänta på att de ska ropa upp ens namn. Detta är faktiskt väldans smidigt. Man kan istället gå ut och vänta ute eller gå till en annan butik och ta med sig sin buzzer medans man väntar. Man kan också sätta sig i baren och ta ett glas öl eller vin med sin buzzer.

13 comments:

Saltistjejen said...

Jag gillar buzzrar jag med! Fast jag föredrar att ha möjligheten att boka ett bord.
Har funderat lite vöer det här med att det inte är så poppis att boka saker i förväg i USa som det är hemma. Vad beror det på? Tror folk att man blir mindre flexibel ifall man kan boka något i förväg?? Att man tappar spontaniteten?

Vad jag framförallt irriterar mig på är att man inte kan få platsbiljett till bion!!!! Grrrrrrr!!!!! Det har hänt flera gånger att vi bokat och köpt biljett i förväg till ngn film vi vill se, men eftersom det är "first come first serve" vad gäller platser i salongen så har vi ibland hamnat på rad 3 typ. Skittrist!!!
Här måste man ibland stå i kö åtminstone 30-40 minuter innan filmen börjar för att vara säker på att få en bra sittplats. Skitdåligt rent ut sagt!!!! Heja SF!

Desiree said...

Saltis, ja det där med bioplatser låter ju inge vidare. Inte kul att behöva stå i kö så lång tid innan filmen börjar. Vi är tyvärr riktigt dåliga biomänniskor och har faktiskt inte varit på bio sedan vi flyttade hit. Oj inser att jag inte varit på bio på jättelänge. Jag kan nog tyvärr inte uttala mig på denna punkt. Men skulle vara interessant att få redan på om det alltid är som du beskriver om man går på bio i USA även på andra ställen.

Vad gäller resturanger så verkar det som att man egentligen bara kan boka bord på de finare ställena. De flesta resturanger vill att det ska vara spontant. Kanske vill de att det inte ska vara så formellt när man går ut. Att gå ut och äta verkar ju vara något man gör mycket mer till vardags här vilket är positivt.

Fia said...

Detta med buzzers tycker jag också är bra!

Att man på de flesta ställen inte kan boka ett bord i förväg tror jag har med krassa ekonomiska termer att göra. Ett bokat bord där folk inte dyker upp är ju en minuspost för en restaurang. Och det vet vi väl hur duktiga folk är på att passa tider i detta land? LOL

JaCal said...

Mitt problem med buzzers är just att man ALLTID får en sån... och det är hopplöst när man inte kan boka bord... här där vi bor är det sällan mindre än 45 minuters väntetid en helgkväll. När jag och maken fick oväntad datenight för någon månad sen hann vi knappt äta eftersom vi inte kunde hitta någonstans där vi skulle komma in i rimlig tid... Till slut kunde vi sitta i baren på ett ställe om vi väntade 20 minuter... SUCK!

Men mitt i eländet är det i alla fall bättre med en buzzer än att behöva sitta still i lobbyn och vänta...

Håller med Saltistjejen om bion - även om våra är rätt glesbefolkade när det inte är nya filmer.

Annika said...

Ibland kan man få vänta i över två timmar på vissa ställen hör, speciellt en fre eller lö kväll, trist. Men jag håller med om buzzers är smarta! Gillar att ta en drink i baren före middagen, regardless...
På vissa ställen kan man ju boka bord, men inte överallt.
Saltis, på vissa biografer här i Norra Va kan man boka sittplats på bion, men då alltid i den sk Directors hall. Lite dyrare och tom servering direkt till stolen ;-)
Men oftast gäller det att vara ute i hyfsat god tid när man ska ha en bra bioplats, det är helt sant.

Desiree said...

Fia, jag förstår resturangerna att de inte vill ha en massa folk som ringer och bokar och sedan inte dyker upp. Jag tycker som sagt att buzzer systemet är ganska bra.

Jacal, men naturligtvis finns det ju en baksida på allt också. Det är ju inte kul att behöva vänta länge när man är hungrig och det är i princip lång kö till alla ställen man vill gå till.

Annika, min smärtgräns på att vänta går nog runt 45 minuter. Två timmar skulle jag inte vänta på att få bord. Ibland har vi råkat ut för att det varit riktigt lång kö och då har vi antigen gått till ett annat ställe eller åkt tillbaka hem och lagat nåt själva.

Lullun said...

Ja buzzers är bra (även om de nu gärna skulle kunna fungera ihop med bordsbeställning också). Har märkt på mina besök att de faktiskt har gjort lite intrång i Sverige också...!

Millan said...

Buzzrar har jag aldrig sett i England men daremot pa landvetter flygplats i Goteborg. Pa resturangen dar far man en buzzer som piper nar maten ar fardig att hamta fran disken.
Det later ju som en bra ide om man kan skriva upp sig pa listan och sedan ta en drink i baren och inte behvoa oroa sig for att bli 'omsprungen' i kon bara for att man itne star dar och vantar!!

SEASIDE LIVING said...

Har märkt att det blir mer och mer buzzers här i Sverige också, men jag har bara fått sådana när man har beställt sin mat och sedan piper de när maten är klar för att hämtas. Mycket smart tycker jag!
Ha en skön helg! Kram till dig!

nika said...

Håller med...en jättebra uppfinning. På PF Changs här hos oss kan man ta buzzern med sig till bokhandeln intill...den funkar där med..hihi
Ha en bra torsdag

Desiree said...

Lullun, aha så de finns i Sverige också numer.

Millan, ja det är skönt att inte behöva stå kvar i kön och bevaka sin plats.

Nika, ja så har jag också gjort, tagit med mig buzzern till bokhandeln medans jag väntat.

Anne said...

Håller med ! Buzzers är jättebra. Men det är så klart störande om man behöver vänta väldigt länge på bord. Jag väntar ogärna mer än 30 min.
I Kista Galleria, i deras food court, har de också buzzers. Som nån annan skrev här så handlar det då om att den piper när maten är färdig och klar att hämtas vid disken. Bra det också.

Angående fria biobiljetter.Jag tycker om systemet, men känner igen det Saltis skriver som nackdelar och problemet med fria platser. Är det premiär för populära filmer så brukar det vara svårt få bra plats om man inte är ute i god tid. Men annars så tycker jag det funkar rätt bra här.

Victoria said...

Vi äter ute ganska sällan, men då får vi nästan alltid buzzers. Det är bra när man har två vildingar som hellre vill springa runt än att stå i kö... Fast det är lite irriterande att man sällan kan boka bord.
Kram/Vic