Thursday, November 29, 2007

X-mas Stockings

Detta med julstrumpor är en typisk amerikansk tradition. Förra året hade vi fullt upp med så mycket annat som att införskaffa vår allra första julgran och pynt att hänga upp i granen att vi inte riktigt hann med att skaffa några julstrumpor. Men i år har jag sett till att vi på äkta amerikanskt sätt också har julstrumpor som nu hänger där de ska framför brasan.

Här är det ju så att jultomten kommer på natten mellan den 24:e och 25:e december. Han kryper ner genom skorstenen och lämnar presenter till barnen så att de ska finnas där på morgonen den 25:e då barnen vaknar. I julstrumporna lägger man de mindre julklapparna de så kallat ”Stockning Stuffers”. Ute i butiker och bland reklam ser man en hel del varor som det står just ”great stocking stuffers” på eftersom de funkar bra att lägga i julstrumporna. Dessa båda julstrumpor kommer från Pottery Barn Kids. Jag fastnade helt enkelt mest för dessa. Nu ska jag bara klura ut vad vi ska ha som stockning stuffers som sagt och inhandla några sådana.

(Ni får ursäkta bildkvalitén som tyvärr inte är blev så bra då jag sprang runt med kameran i all hast imorse).

12 comments:

Saltistjejen said...

Å vad mysigt det ser ut! Verkligen "äkta" med strumporna vid öppna spisen!!!!!

Hoppas tomten hittar dit! ;-)

Desiree said...

Hi hi ja jag får väl skriva en önskelista till tomten nu ;-)

Lullun said...

Vad fint! Vill også ha en öppen spis med så fina strumpor. det får jag skriva upp på min önskelista :-)
Men julklapparna ska alltså komma på kvällen den 24:e, med undantaget för en, som tomten brukar lämna på sängbordet/i strumpan under natten till den 24:e. Gissa om jag har haft många smått sömnlösa nätter mellan den 23:e och 24:e...! :-)

aurorabuddha said...

Jattefint! Det finns strumpor for hundar oxa! :o) Det har vi pa varan oppna spis!

I alla fall ville jag utmana dig att skriva en “100 saker om mig” lista pa din blogg. Du vet, en san som jag skrev pa min tidigare i veckan... och alla andra oxa som laser det har inlagget, for den delen!

Annika said...

Visst är det mysigt med strumporna?
Det är vackert och mysigt...och den röda lyktan ser så fin ut också!!

Anne-Marie said...

Härliga "stockings." Nu har du väl varit snäll så att tomten kommer med många paket till din strumpa. :)

SEASIDE LIVING said...

Fin, fina julstrumpor! Er öppna spis är ju helt underbar... önskar att vi också hade någon form av eldstad... Det är så mysigt att tända en brasa!

Ha en mysig 1:a advent!
Kramar Jenny

Millan said...

Jatte harlig bild :-). har ar det ocksa julstrumpor som galler och man hanger dem vid oppna spisen har ocksa. Jag hade faktiskt en strumpa nar jag var liten. Den hangde pa sanggaveln och vi fick alltid var sin liten present pa morgonen redan. Funderar pa att gora nagot liknande for Nils i ar. I england kallas innehallet for : Stocking fillers och ska alltid tydligen innehalla en apelsin eller Clementin langst ned.
Visst ar det roligt att borja skapa sina egna jultraditioner??

Sporty Spice said...

Jättefint. Och vad snyggt du har placerat lyktan från IKEA.

Desiree said...

Lullun, kul med en extra liten klapp som kommer lite i förväg.

Aurorabuddah, coolt att det finns sockor också för hundar. Jag tackar och antar din utmaning. Hoppas att jag lyckas komma på 100 saker om mig själv och återkommer med detta under nästa vecka.

Annika, supermysigt verkligen med sockorna. Jag gillar min röda lykta mycket.

Anne-Marie, jodå jag hoppas att tomten tycker att jag varit snäll så att han lägger några julklappar till mig i strumpan.

Seasidelivning, att ha möjligheten till en öppen eld är verkligen mysigt. Jag hoppas att ni får den möjligheten framöver. Ha en riktigt mysig 1:a advent du också.

Millan, kul att läsa att läsa om de engelska jultraditionerna ni har där. En celementin längst ner låter toppen, gott och fräscht.

Sporty, ja lyktan från IKEA passar rätt bra där faktiskt.

Petra H said...

Jättefina foton!
I min familj har vi, barn och far, alltid fått ngt litet i en strumpa på julaftonsmorgon - oftast en serietidning när vi var små plus en clementin (nuförtiden Elle Interiör / datortidning / Cosmopolitan i rakt nedstigande led i ålder på syskonskaran) för att underhålla oss på förmiddagen. Vi hade inga fina julstrumpor förrän vi bodde i England och det införskaffades "riktiga" xmas stockings! Jag har köpt en till O på Ikea så han ska få en liten överraskning i år (vår första jul tillsammans!).
Förresten såg igår att Pottery Barn och West Elm ska öppna i PR till våren - verkar vara väldigt fina affärer (nästan allt i vår lägenhet är från West Elm, tror att ägarinnan som bor i Washington DC har haft med sig från USA)!

Desiree said...

Petra, vilken bra idé att lägga ner en bra tidning i julsockan. Det ska jag ta och se till att båda jag och C får. Så det blir alltså första julen för dig och O tillsammans. Det blev det för mig och C förra året. Det är lite kul att skapa sina alldeles egna jultraditioner. Kul att både Pottery Barn och West Elm ska öppna i PR. Det är båda bra och har fina saker. Det är dock dyrare än på IKEA men vissa saker kan man alltid köpa och sedan kan man alltid få inspiration och försöka hitta liknande på IKEA.