Friday, November 30, 2007

Busy Weekend

Fullt upp känns det som om det kommer att bli denna helg eftersom vi var bortresta hela förra helgen. Dessutom är det ju redan första advent på söndag. Julgranen ska tas fram och kläs. Advensljusstaken ska dammas av och fixas till. Ljusslingorna ska sättas upp i trädgården. Gräset ska klippas en sista gång för säsongen och höstlöven ska krattas. Klätterrosorna behöver bindas upp på en spaljé som ska inhandlas. Sedan ska julklapp till lilla I skickas till Sverige, julkorten ska skrivas och postas. Förhoppningsvis hinner jag också med lite adventsbak. De nya byxorna jag köpte för ett par veckor sedan ska läggas upp. Sedan är det det vanliga med städ, tvätt och handla som ska hinnas med, pust!

By the way har vi redan blivit så amerikaniniserade så att vi börjat med Swenglish nu? Har vi redan bott här för länge? Känns som man ibland blandar engelska och svenska ganska friskt. Det är så lätt att ta till det ordet som poppar upp i huvudet först vare sig det är på svenska eller engelska. Vi sitter i bilen och C säger till mig att det är viktigt att vi får till en ”fruktfull collaboration”, jag tittar på honom och säger att jag tror inte att man säger så på svenska. Vi var tvungna att skratta åt det hela. Häromdagen pratar vi också om att ”preservera” frukten, oj oj hur ska detta sluta? Vi börjar ju snacka rena hottentott svenskan.

Kan också meddela att bloggen numer också finns länkad med på Aftonbladet. Kolla in här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/usavalet/article1291213.ab

♥ Trevlig helg på er allihop och ha en riktigt mysig första advent!♥

12 comments:

Anne said...

Låter som en hektisk men rolig helg du har på gång. Adventsbak, skrev du. Vad exakt funderar du på att baka?

Haha, det där med svengelska och att blanda hejvilt. Det är så lätt och enkelt, speciellt med ord och termer man kanske lärt sig här och aldrig ens använde i Sverige. Jag tänker t.ex. på en massa saker som rör hus och hem (vi bodde ju som du vet i lägenhet i Sverige), man har kommit i kontakt med ord och begrepp som jag knappt vet vad är på svenska för man har lärt sig dem första gången på engelska. så då pratar vi hela tiden på svengelska, typ "kan du köpa sealing grejer för fönstren".

....Eller inköpslistor för mat som jag numera skriver på båda språken, på ena raden står det mjölk på andra raden står det baking soda. Det här kan störa mig lite, att jag gör så här och slarvar (har vi barn nån gång hoppas jag att jag kan skärpa mig).

Men, men lite roligt är det ju allt.
Trevlig första advent Desiree!

Desiree said...

Anne, jag tänkte att jag skulle försöka mig på att baka Lussekatter. Förhoppningsvis går det lika bra som kanelbullarna.Jag har skrivit ut lite olika recept och så får vi se vilket som jag tror blir bäst. Hi hi så vi är alltså inte ensamma om att snacka Svengelska. Det blir ju så himla lätt så men det känns ändå fåningt då man tänker på det. Ja man kanske får försöka skärpa sig.

Ha en mysig helg.

Saltistjejen said...

Ja det låter som om det kommer bli en "full" helg! Men att julpynta är ju mysigt. Fast jag är alltid sen eftersom jag alltid tycker att tiden springer iväg och att jag inte har koll på att det faktiskt är december när det är det.... Ofta känns det som om det är september och sedan december i min värld! Konstigt!!! Vart tog resten av hösten vägen?? Och detta händer liksom v-a-r-j-e år...!

Ang svenska och engelska så har vi också börjat prata skumt! Det blir inte så när man pratar i telefon med svenskar hemma i Sverige. Än. Vilket jag tycker är skönt för jag tror de hade tyckte det låtit mer än lovligt konstigt och "Dolph Lungren-aktigt" (han pratade ju med amerikansk brytning efter ett eller ett par år i USA, i en intervju i svensk TV minns jag). Men nr jag och M pratar slinker det ofta in rena engelska ord eller uttryck, eller något försvenskat engelskt ungefär som "fruktfull"... :-)

Desiree said...

Saltis, hi hi du har så rätt det kommer absolut att bli en "full helg". Ja man vill ju inte bli som Dolph Lundgren men ibland kan man undra om man är på väg att bli det (efter endast 1 1/2 år i USA). Nej så blir det förhoppningsvis inte. Men hjärnan blir ibland lat och man tar till det ordet som poppar upp först utan att tänka till om det är korrekt eller inte. Ja jag undrar också lite vart hela hösten tog vägen.

stoppstanna.com/sandra said...

Mina värdbarn pratar riktig svengelska. Själv är jag inte lika extrem även om det händer då och då!

Annika said...

Ja, man oh man oh man...Busy är ordet.
Vi har teatern idag, du vet karolinas dag, sen ska vi köpa gran och klä den.
Imorrn drar Peter till Cancun och lämnar fru och barn hemma i kylan. Jobbresa för honom.

Svengelska försöker jag undvika som pesten, men jag vet att det ibland är LÄTT att det poppar upp :-)))
Blir säkert annorlunda när man är gift med en svensk, som du. Försöker för karolinas skull att VERKLIGEN försöka tala korrekt...Men ibland är det svååårt...

Ha en JÄTTEFIN första Advent!
På måndag eller imorrn kan vi ju alla lägga ut bilder...

kamelen said...

Kul att du kollade in länken till Aftonbladet och finns där också nu.

Hoppas du överlever helgen, den lät väldigt jobbig. *hehe*

Petra H said...

Jag har också en lång lista med liknande grejor; imorgon vill jag baka ngt adventslikt men har suttit med receptböcker och har inte riktigt bestämt mig än.
Har börjat julpynta lite men imorgon hoppas jag att vi hittar en fejkjulgran och lite annat julpynt!
Svengelska - tänk då en spanjor och en svenska som bott i fransktalande Bryssel.. det är megablandning av språk, ha ha ;-)
Ha en mysig första advent imorgon!

Toini said...

Jag blandar också orden, jag lever ju med en Canadensisk man, så enda gången jag pratar svenska är med vänner och familj i Sverige, så ibland poppar lite engelska ord ut när jag pratar med dom och jag har bara bott här i 2 år.

Ha en trevlig första advent du också!

Desiree said...

Sandra, ja man får verkligen skärpa sig så att det inte blir allt för mycket svengelska.

Annika, du verkar ha haft fullt upp i helgen du också. Bra att du försöker att köra med korrekt svenska hela tiden. Ni hade verkligen fixat jättefint hemma såg jag på dina bilder.

Kamelen, tack för tippset om Aftonbladet. Det var uppskattat.

Petra, oj jag kan tänka mig att det blir många olika ord och språk hemma hos er. Lycka till med adventsbaket.

Toini, det är verkligen lätt att det poppar upp ord på engelska då och då.

Ulrika said...

HAHAHAHAHA!!! Jo det blir ju en hel del konstigheter kan man säga. Eftersom min man är från Nederländerna så blir hans svenska sämre och sämre också av att bo här så ibland tar det en bra stund innan den ena fattar vad den andra menar :-D

http://www.ulrikaocheric.com/blog/2007/08/there-is-victim-in-mail.html

// Ulrika

Desiree said...

Ulrika, inte så bra om det går så långt till och med att man har svårt att förstå varandra. Ens hjärna är väl lite lat och man vill få sina tankar förmedlade så snabbt som möjligt utan att behöva leta efter ord för länge. Ja det blir ju konstigt ibland håller jag med dig om ;-)