Tuesday, July 6, 2010

Road trip och pool häng

Så där ja nu har vi bokat en hel del av våran road trip som blir vårat avslut här i USA. Känns toppen. Nu blir det av och inte bara något löst som förhoppningsvis blir av. Jag ser väldigt mycket fram emot denna road trip. Vi kommer att få besöka en helt ny del av USA där jag aldrig varit tidigare. Det är alltid kul att komma till nya delar av det här landet eftersom varje del är så olik andra delar. Vi kommer att flyga till Vegas 24 juli och vara borta i två veckor. På programmet står en hel del nationalparker så som Grand Canyon, Arches, och Zion. Vi ska också kolla in Monument Valley, Death Valley och Antelope Canyon. Flygbiljetter och en del hotelnätter är bokade framför allt vid Zion och Grand Canyon där det kan vara klurigt att hitta boende eftersom det är högsäsong och semestertider. Men det finns också lite utrymme i programmet för sponanitet och improvisering vilket känns bra. Vi kommer att avsluta med några dagar i Vegas. Känner att det passar fint att avsluta med lite lyx efter att ha kört lite mer enkelt och campingliv.

Jag ser som sagt väldigt mycket fram emot denna resa men det är också med blandade känslor. Dels vill jag uppleva denna fantastiska road trip men det betyder också att vi nästan kommit till slutet på våran viselse här i USA efter fyra år. Det är väldigt mycket blandade känslor just nu. Även om jag fortfarande är helt säker på att jag inte vill bo här för alltid just i södern så finns en del av mitt hjärta här.

Men idag känns extra underbart för jag har fått jobb i Sverige!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag och C är sååååå glada! Det är verkligen toppen. Nu slipper jag åka hem och börja med att skriva in mig på arbetsförmedlingen och sitta och söka en massa jobb. Det trodde vi aldrig att vi båda skulle lyckas fixa jobb härifrån med perfekt timing. Sweet lord Alabama vad detta känns underbart! Jag börjar första september :-)
C börjar sitt jobb samma datum. Vi kommer att jobba på olika ställen med båda jobben ligger på KI campus i Solna. Detta innebär en stor eknomisk lättnad och frihet för oss också som underlättar så himla mycket. Jag är bara SÅ glad över detta!

I lördags bjöd vi hem oss till A där vi firade midsommar och njöt av svalkan i poolen några timmar. Såååå skönt nu när det är riktigt varmt.

Så här borde man ha det betydligt oftare. Tjejerna som hänger i poolen.

Aaaah så nice! Jag njuter av att ligga här och guppa runt i det blå svala vattnet med en kall mineral vatten. Love it!


Som ni ser guppar även C runt med ett stort leende på läpparna. Tack A för en jättefin eftermiddag.

Det står helt klart att det är så här man ska tillbringa sina sommardagar här i Alabama. Det är enda sättet att kunna njuta och vistas utomhus att ha tillgång till ett vattenhål att svalka sig i.

14 comments:

Saltistjejen said...

Å GRATTIS till JOBBET!!! Gud så underbart! Jag förstår verkligen att en stor sten fallit från era axlar. Att ha ett jobb att komma till när ni flyttar tillbaks är ju verkligen oerhört! Vad GLAD jag blir!!!! Just detta med jobbite är en del av mitt STORA orosmoment jut nu när jag tänker på framtiden. oavsett om det blir att vi flyttar tillbaks eller om vi stannar i USA. Gissar att det är ett labbjobb eller lknande som du fått då!?
Kul!
Stor KRAM och nu kommer ni verkigen kunna njuta stort av er road trip när ni vet att ni har bostad och arbete fixat till hösten!
KRAAAM!

Anne said...

Åååååhhhhhhhhhhhhhhhh, vad GLAD jag blir för din skull Desiree!!!! Underbart toppen och vilka superbra nyheter! STORT grattis till jobbet! Alla mina största gratulationer till dig. Puh, vilken lättnad det måste kännas. Det måste såååå mycket skönare att ha något att flytta TILL, inte bara flytta hem till allt underbart utan även flytta hem till en vardag, inkomst och allt det där som ett jobb innebär i frihet för både dig och för er.
Just det där att flytta TILL något när man flyttar hem tycker jag känns rätt viktigt, och precis det gör ju ni just nu. Härligt!!!
Jag blir så glad höra att du fått jobb i Sverige :)
Er road trip låter underbar, jag har ju sett en del där, men mycket är osett. Skulle hemskt gärna vilja se allt det du räknar upp. De nationalparkerna. Låter som perfekt avrundning och avslut med Las Vegas. Gillar ert upplägg.
Ha en riktigt bra dag!
KRAM

Desiree said...

Saltis, tack sa mycket! Det kanns verkligen sa himla underbart. Det ar knappt sa man fattar att det ar sant. Det har varit ett jattestort orosmoment. Jobb och tak over huvudet har varit de tva stora stottestenarna. Det ar inte forrans nu under sista manaden som bada dessa lost sig. Helt otroligt kanns det att bade jag och C har jobb att ga till. Det ar en enorm lattnad. Ja det ar ett labb jobb pa en ny core facilitet som precis startat upp pa KI. Det passar mig perfekt tror jag. Det ar den typen av jobb som jag har nu och som jag trivs bra med. Det kanns himla kul.
Kram!!

Anne, tack sa mycket vannen. Som jag sa till Saltis sa kanns det helt otroligt underbart. Precis som du tar upp sa kanns det fantastiskt att faktiskt ha nagot att komma TILL. Att inte bara ga runt hemma och vanta samt att ha jobbsokande som sitt jobb med all oro som det innebar. Sa himla skont att ha ett jobb och kunna plannera inte minst sagt ekonomiskt istallet for att ga omkring och inte veta NAR man kommer att fa jobb samt att behova leva jattesnalt for att klara sig pa en lon. Ah vilken underbar dag! Det kanns verkligen som en stor valsignelse.
Road trippen ska bli sa kul!
Kraaaam!!!

Petra H said...

Åh, vad KUL!! Jättestort grattis till det nya jobbet!! Så skönt att du kan slappna av och bara njuta av den sista tiden i USA nu! Och se framemot er coola roadtrip, ni kommer verkligen att uppleva en massa innan allvaret börjar igen i Sverige.
Kram

Marianne said...

GRATTIS - JÄTTESTORT JÄTTEGRATTIS! Åh, vad glad jag blir för din skull! SÅ skönt, jag förstår att en stor sten har släppt från ditt hjärta. Den sten vi går och bär på just nu ...

Så perfekt att ni kommer att jobba på KI båda två, dessutom. Att kunna åka till och från i alla fall oftast, kunna äta lunch ibland osv. Jätteskönt. Nu börjar allt verkligen ta form för er hemflytt, så skööönt det måste kännas.

Vad kul att ni har bokat er roadtrip nu. Vi går också och drömmer om en roadtrip i US, en vacker dag blir det förhoppningsvis av.

KRAM och GRATTIS igen!

Åsa i Memphis said...

GRATTIS! åh så skönt att ni båda fått jobb. Verkar ju fixa sig toppen med lägenhet och jobb för båda och flytt!! Och att ni kan ta den där roadtrippen också. Helt perfa.

Ha en helt underbar semester och tänk vilka vackra bilder du kan ta i öknen och nationalparkerna! Och jo, jag tror nog att lite lyx i Vegas kan vara coolt och skönt efter camping :)


(Jag har kanske lite mer specifika frågor om jag nu ska göra samma sak... det vore ju bra att veta lite mer om tidsperspektiv och skypeintervju typ. Lite som Saltistjejen skriver, det är ju framtiden som är oviss här eller Sverige?)

Desiree said...

Petra, tack så mycket. Ja visst nu kan vi verkligen njuta av sista tiden till fullo. Jag har nog inte riktigt fattat ännu hur fantastiskt det här är. Dessto mer jag tänker och känner efter dessto bättre känns det. Jag hoppas att du snart får napp på jobbfronten. Men det borde du nog få som faktiskt fick in foten lite på arbestmarknaden. Jag förstår att det måste kännts jättebra även om det bara var ett tidsbegränsat jobb. Håller tummarna för er på bostadsfronten och för dig på jobbfronten.

Marianne, ja det är toppen att vi inte jobbar långt ifrån varandra men ändå på olika ställen. Det underlättar och möjliggör att man kan äta lunch ihop eller åka ihop om det behövs osv. När vi letar efter boende vet vi ju att det är Solna vi kommer att leta boende i utan att behöva oroa sig för att jag skulle hitta jobb på andra sidan stan och behöva åka långt. Jag hoppas att det ordnar sig för er snart också så att ni får veta mer detaljer och kan börja plannera på riktigt. Jag vet ju precis hur det är och känns när man inte kan plannera för det finns en massa faktorer som man inte kan påverka och hur jobbigt det är att gå runt med den där ovissheten och oron för hur allt kommer att bli och lösas. Men du ska se att det orndar sig för er också.
Kram tack så mycket.

Åsa, det känns så himla underbart. Helt perfekt! Kan liksom inte fatta att det skulle ordna sig riktigt så här bra. Ha ha känns som jag vunnit högsta vinsten. Du får så gärna maila mig så ska jag försöka svara på alla frågor och berättar gärna hur vi gjort med en hel del.
Kram!

Inger said...

Jätte, jätte, jätte grattis till jobbet, förstår att det måste kännas underbart att det löst sig så bra.
Anar att ni kommer att njuta ännu mer av er road trip när nu flera saker har hamnat på rätt plats.
Kram!

Marie said...

GRATTIIIIIIS! Det är verkligen tur för er att ni båda har hittat jobb och börjar samtidigt! Vilket flax! Ibland ska man ha tur, det förtjänar ni! :)

Desiree said...

Inger, tack. Ja det känns som sagt toppen. Nu kan vi verkligen njuta.
Kram

Marie, ja det var ett superflax. Jag trodde aldrig att det skulle lyckas. Ibland har man tur i livet när man verkligen behöver :-)
Kram!

Charlotte said...

Hej Desiree,
Det låter superbra! Och grattis till jobbet. Såg att du planerar en långresa. Nu vet jag inte om vi hinner ses. Isf skull jag ta mig upp till Birmingham redan nästa helg. Det var meningen att jag skulle ta mig upp till helgen, men det verkar kört då vi fick spontanbesök från Sverige i söndagsnatt. Vi har också varit ute på en liten resa ner till Destin Florida. Vilket var superfin och ingen olja så långt ögat kunde nå. Vi hoppas på att få åka dit flera gånger.

Annars så springer tiden bort ifrån mig just nu känns det som. Internet har precis börjat fungera efter en hel del strul med AT&T. Och jag har givetvis upplevt en hel del kulturchocker pga att strul. Men nu ska nog livet återgå till något lite mer normalt.

ha det gott så länge.
Charlotte

Livet enligt Jenny said...

STORT GRATTIS!! Gud vad underbart härligt!! Förstår verkligen er lättnad. Arbetsförmedlingen är inge roligt stället...
Är det möjligen så att ni är i Stockholm 25/9?? Då finns jag i huvudstaden och gör den osäker. Läs gärna mitt senaste inlägg och kom med en åsikt.. Kramen

Anonymous said...

當一個人內心能容納兩樣相互衝突的東西,這個人便開始變得有價值了。............................................................

Anna, Fair and True said...

Nämen å vad kul! Grattis till jobbet! Och vilken perfekt tajming!

Arches och Zion hade jag inte hört talas om! Får läsa vidare...