Friday, July 23, 2010

Äntligen Semester!

Sista dagen på jobbet blir det idag och även sista dagen i Birmingham på ett tag. Imorgon sticker vi mot nya äventyr. Det lär bli allt från både mäktiga och imponerande naturupplevelser till glitter och glamour i Vegas. Ska bli underbart. Känns som sagt konstigt att detta blir sista jobbdagen men det känns också bra.

Hettan fortsätter och ger inte vika en uns. Det är faktiskt temperaturer långt över det normala även för södern och säsongen. Igår var det 39 grader igen och idag förväntas åter en sådan het dag. Igår kom det dock ett riktigt skyfall på kvällen. Något som är riktigt interessant är att dessa skyfall verkligen känns som om någon öppnat himmlen och viridit på kranen. De kan dessutom vara väldigt lokala. Igår regnade det tex bara inne i stan. Det vräkte ner och det kom så mycket nederbörd på en gång att brunnar och annat inte räckte till riktigt. När jag körde så var det lätt en halvmeter vatten på vissa ställen. Ett riktigt tropiskt skyfall kom! Här går folk omkring med paraplyer fast det inte finns en droppe med regn i luften. Många kör med paraplyer som parasoll för att skydda sig mot solen och den intesiva hettan. Hetta är något vi kommer få smaka på under våran road trip också. Det lär vara 40 grader eller mer dit vi ska men det är iallfall torr värme. Inga tjocka tröjor lär behövas.

C skulle ta sin blackberry mobil och fota skyfallet vilket han gjorde. Dock verkar det som om blackberrien inte klarade av regnet och fukten för nu är den stendöd. C har fått återgå till sin gammla telefon. Tur att vi ändå tänkt köpa nya telefoner då vi kommer till Sverige. Nu är den stendöd iallfall. Men vi sörjer den inte så mycket som sagt eftersom C inte ens gillade den nåt vidare. Helt värdelöst med touch screen så det blir det inte igen. Inte så kul när telefonen ringer upp andra av sig själv för att den ligger i fickan. För tillfället har både jag och C fått plocka upp gammla telefoner (min ordninarie gick sönder här för några veckor sedan). Nu har jag en gammal Ericsson som är ca 7 år gammal och C har en Motorola som är 4 år.


Jag hoppas kunna lägga ut lite bilder medans vi är på våran road trip. Vi kommer att ta med en dator iallfall. Men det får bli lite av vad jag hinner. Så länge får ni njuta av lite vackra blommor från Birminghams botaniska trädgård. Nu ska äntligen jag och C få lite mycket efterlängtad semester. Det ska bli såååå skönt och sååå kul!Jag har äntligen fått höra vad det egentligen betyder att vara en ”Hootchie Mama” . Det är ett uttryck jag har hört då och då här. Jag tycker det låter lite kul men jag har aldrig vetat riktigt vad det betyder. När vi körde förbi biltvätten häromdagen så slänger jag ur mig att ”look muscle man is doing the hootchie Mamas car” C undrade vad jag menade. Jag insåg att jag inte riktigt fattade vad jag sa själv. När han träffade Liz nästa gång passade han därför på att fråga henne. Han fick säga att Desiree vill veta vad en Hoothcie Mama är. Jag vet inte om det är ett lokalt uttryck eller om det används över hela USA. Men det är tydligen lite av slampa. Någon som klär sig lite billigt. Någon som har på tok för korta shorts eller kjol på sig. Ha ha roligt iallfall att få lära sig sådana här slanguttryck.

Nåväl nu är i princip sista jobbdagen avklarad. Jag gav min chef min fotobok som jag gjort om Sverige och den verkade bli väldigt uppskattad. Han sa att jag hade öga för bildkomposition och borde överväga att ägna mig åt foto proffessionelt så det var en jättefin komplimang.

Nu ska jag hem och kolla packningen en sista gång och bara njuuuuta av att min semester har börjat.

Ha det riktigt bra allesammans. Ha en skön helg!

8 comments:

Victoria said...

Raring, du har verkligen öga för det där med fotografering, det är det ingen tvekan om! Jag hoppas att ni får en kanonhärlig semester.
Många kramar//Vic

Desiree said...

Victoria, tack det tar jag verkligen som en jättefin komplimang från dig för det är något du också själv verkligen har öga för. Dina bilder är en njutning och inspirationskälla.
Kram och hoppas du får en bra helg
:-)

DILA said...

Jag håller med din chef om att du är väldigt duktig på att fota. Älskar dina foton. Roligt att chefen gillade presenten. Hoppas att ni får en härlig semestertrip.

Kram Dila

chall said...

Sweeet! Semester!

Det där med telefoner är ju ett gissel. Jag köpte en temporär (kass) en när min riktiga bestämde sig för att inte fungera. Det är ju lite trist att man måste binda sig eller köpra dyraste telefonen som ändå inte riktigt når svensk standard (i mitt tycke). jaja, det är kul att andra använder gamla motorolatelefoner... min 10 år gamla är "lånetelefonen" för folk som kommer hit ;)

Kör försiktigt och jo, jag tycker nog att du ska fundera på det där med foto i framtiden. Dina bilder har alltid en fantastiskt bra komposition förutom kvaliteten. Komposition är det som man har eller inte har.... och du har den ju :)

Katarina på Filippinerna said...

Jag njuter av bilderna, fortsätt med fotograferingen!

Ha en underbar semester och nu har sista arbetsdagen infunnit sig till sist! Det gick snabbt på slutet för mig som läsare av din blogg. Jag ser fram emot att följa er resa..

Kram

Desiree said...

Dila, tack så mycket.
Kram.

Chall, synd det där med mobiltelefons gisslet. Ibland är det väl så. Vad kul att du gillar mina bilder. Jag ska se till att kameran går varm här under semestern.

Katarina,tack. Jag ska försöka blogga lite här under resan också.
Kram!

Saltistjejen said...

Ååå vad underbart med semster! Njut nu och fota mycket! Sedan kan jag också skriva under på att du har talang för det där med bilder och foto!
Stor kraaam!

Desiree said...

Saltis, tackar jag ska se till att fota ordentligt som sagt och njuta av min semester.
Kram !