Thursday, July 29, 2010

Bufflar

När vi var vid Grand Canyon north rim så passerade vi denna flock med vilda bufflar. Sååå coolt! Det är något jag länge drömt om att få se och nu fick vi se dem. De betade här på ängen utanför Grand Canyon parken. Vi valde att åka till north rim som ligger betydligt högre än south rim och den stora fördelen är att det är mycket mindre folk här. Man slipper trängas med folkmassor och man slipper se McDonalds skyltar osv. Här finns inte mycket förutom en camping och själva Lodgen. Vi kunde tyvärr inte bo på området eller i någon av stugorna för dessa måste man boka minst ett halvår i förväg. Vi påbörjade ju våra bokningar bara någon månad innan.

Här vid north rim var naturen väldigt vacker och grön. Det liknade svensk natur mycket. Det var dessutom rätt svalt emellanåt. Vädret här visade sig vara lite lynnigt. Det kom en del regnskurar. Morgon och kväll fick man sätta på sig byxor och tröja för då var det bara ca 15 grader C. Det kändes mycket likt svensk sommar. Jag har massor med jättefina bilder från Grand Canyon men stället vi bor på just nu har rikigt segt internet så jag kan inte lägga upp mycket just nu. Men jag är så glad att vi fick se bufflarna.

5 comments:

Sporty Spice said...

Härligt! Jag har aldrig sett bufflar in the wild, ser mäktigt ut.

Desiree said...

Sporty, tack det var himla häftigt och mäktigt. Känns verkligen som man har fått möta det ursprungliga och vilda USA nu när man har fått se bufflarna.

Anne said...

Superhäftigt!!! Ser helt annorlunda ut runt North Rim än den östra där vi körde in. North Rim var stängd för säsongen då vi var där, det ligger väl rätt högt så man får snö tidigt på året.
Än en gång, visst ÄR det coolt att USA har så otroligt mycket att visa upp vad gäller natur.

Marianne said...

COOLT!

Desiree said...

Anne, ja det verkar vara helt skild miljö beroende på vilken rim man väljer. Blir nyfiken på East rim som ni valde.

Marianne, ja det var coolt att äntligen få se dessa.