Sunday, July 25, 2010

Mera Zion

Otroligt underbara och maffiga vyer av landskapet och bergen här.


Virgin river flyter fram genom dalen i Zion.


På väg uppför leden mot the emerald pools. Nu är det dock högsommar och rejäl hetta så det fanns inte så mycket vatten i dessa pooler men utsikten var det inget fel på.


Bergen är verkligen vackra och imponerande. Det blir många häftiga formationer i sandstenen som utgör bergen här. Även färgerna varierar från rött till vitt.


Kaktusarna tycker jag också är vackra på sitt sätt. Just nu förstår man att de trivs och rotar sig bra i denna hetta. Själv höll jag på att bli överhettad under eftermiddagen. Det är stor skillnad på temperaturen mellan skugga och sol men tyvärr så är stora delar av lederna inte skuggade.


Det var faktiskt en hel del folk som badade och svalkade av sig i floden. Vi hade inga badkläder med oss här första dagen men ska ha med oss det imorgon. Vi planerar att göra en av de svårare lederna imorgon. Det är en led som heter The narrows som egentligen inte är en led alls utan man vandrar upp längst med floden genom att vada och vandra just i själva floden.

Längst med floden och bergväggarna så sipprar det vatten och det i sin tur ger upphov till ett alldeles eget micro ekosystem för faunan här. Denna fauna som uppkommer längst med de fuktiga bergsväggarna kallas för The hanging beds. Den lär blomma otroligt vackert under vår och försommar.

Så här ser bussarna ut som transporterar runt alla som besöker parken sommartid. Det funkar utmärkt faktiskt. Det kommer bussar ca vart 6-8 minut. Vägen genom parken är vacker den också där den slingrar sig fram genom detta imponerande vackra landskap. Nu är det sovdags för mig. C ligger här brevid och sover redan sött.

7 comments:

Jessica said...

Vilka fantastiska bilder. Hoppas att ni får en underbar semester och många härliga minnen som ni tar med er till sverige.

Jessica

Marie said...

Gud vad vackert! Tänk att få rida där, det måste vara underbart! Går ni eller cyklar ni? Kanske är svårt att cykla förresten...

Underbara bilder!

Saltistjejen said...

HEEELT FANTASTISKT!!! Å jag blir sååå avudnsjuk på er!!!! njut njut njut!!!
KRAMAR!

Desiree said...

Jessica, tack.

Marie, vi har inte ridit än utan går olika leder om dagarna. Det är underbart . :-)
Kram.

Saltis, tack det känns sååå underbart att få chansen att göra denna resa och se allt detta.
Kram

Åsa i Memphis said...

FANTASTISKT! Ser ju helt underbart ut. Och bussarna är ju jättebra, antar att det är som i vissa andra nationalparker att man kan hoppa på och av lite som man vill och gå lite ut i naturen och sen gå tillbaka till vägen?

Jag är svårt avis ;) Verkar vara bästa sättet att lämna USA och summera ihop allting med en underbar semester som gör en glad!

Anne said...

Så coola och vackra bilder Desiree! wow, underbart landskap och natur. Denna jord har onekligen mycket att erbjuda och variationerna är enorma.
Glöm inte saltintaget också, nu när ni svettas mycket. Att dricka enorma mägder vatten tycker jag själv kommer mer naturligt, enkelt komma ihåg liksom.... Men lite extra salt kan man också behöva.
Hoppas ni återigen har en riktigt fin dag!

Katarina på Filippinerna said...

Wow, så många mäktiga bilder du bjuder på!

Ha en fortsatt härlig resa!