Saturday, July 31, 2010

Arches National Park, UT


Igår anlände vi till Moab som är en lite större stad fast fortfarande en småstad. Här finns två nationalparker som i princip ligger mitt emot varandra. Den ena är Arches och den andra är Canyonlands. Vi kommer att besöka båda två. Igår var vi en kortis i Arches. Framförallt så ville vi dit för att kolla in natthimmlen med alla sina stjärnor igår kväll. Men vi hann även med att kolla in några av de imponerande och lustiga stenformationerna och fina bågarna.


Det finns alla möjliga lustiga formationer. Som denna till höger som heter The balanced rock.


Ökenen är vacker på sitt speciella sätt. Det finns inte bara stora vackra ting att fota utan även små.

Arches med sina stora stenvalv. Det finns både små och stora arches.

Det är väldigt läckra och häftiga formationer.

Igår stannade vi kvar länge i Arches. Vi lagade till middag på en klippa och njöt av solnedgången. Allt var tyst och stilla. Man hörde suset av vinden. Vi väntade in tills det blivit helt kolmörkt. Sedan låg vi på klippan och blickade upp mot natthimlen med alla stjärnorna. Det är en fantastisk natthimel här. Här uppe mitt i Utha och i Arches finns inte mycket ströljus från storstäder utan här kan man beundra stjärnhimmeln så som man gjorde förr. Jag har nog aldrig sett så många stjärnor kändes det som. Det var underbart att bara ligga där och blicka upp. Denna kväll och middag var en sådan oförglömlig upplevelse, ett minne jag kommer att bära med mig länge länge.

Idag ska vi ta oss ännu en tur in i Arches och besöka den mest berömda arch av dem alla nämligen The Delicate Arch. Det är den som finns avbildad överallt och till och med finns på registeringsskyltarna på bilarna här i UT. Vi ska också besöka ytterligare en nationalpark som ligger snett mitt emot Arches nämligen Canoyonlands.

7 comments:

Petra H said...

Härligt vackra bilder och jag fortsätter att påminnas om min resa i Jordanien - landskapet påminner väldigt mycket om den öknen jag såg där, den rödaktiga jorden och klippformationerna. Och ja, alla stjärnor man ser i öknen - det är helt fantastiskt!! Jag sov ju i Wadi Rum-öknen hos en beduinfamilj, det kommer jag aldrig att glömma (jag var jättenervös för skorpioner, ha ha).
Kram!

Fröken Anki said...

Ah, vilken underbar resa ni verkar ha! Sa roligt att du skriver och visar bilder under tiden. Inspirerande och jag blir sugen pa att se stallena sjalv.

Ha en fortsatt fin resa!

DILA said...

Vilka fantastiska klippformationer. Tänk vilka konstverk naturen kan åstadkomma av sig självt. Har ni hunnit se några otäcka ormar eller andra farliga djur? Hoppas ni har en trevlig resa.

Kram Dila

Saltistjejen said...

Det låter sååå fantastiskt! Å vad underbart! kan inte ens tänka mig hur det skulle vara att ligga ute i öknen och se på en stjärnbeströdd himmel.
Kram!!

Freedomtravel said...

Mäktig och vacker natur!

Anne said...

Så coolt och himla härligt allting ni upplever och är med om, så himla super och roligt få se alla bilder och text samtidigt som ni reser. Det blir extra kul, som att följa med det i realtid och verkligen känna det som att man reser med er!

Anonymous said...

出遊不拘名勝,有景就是好的..................................................................